Spøkefull Fagermo: – Altfor kort kontrakt og dårlig betalt

Dag-Eilev Fagermo blir ny sjef for Vålerenga. 53-åringen har signert en treårsavtale med Oslo-klubben.

Dag-Eilev Fagermo ny Vålerenga-trener.

– Først må jeg takke for tilliten. Jeg har fulgt med litt i mediene, og de siste dagene har jeg fått flere henvendelser enn Erna Solberg, innleder Vålerengas nye trener, før han blir alvorlig:

– Jeg trengte en ny utfordring. Oslo by, Klanen, arenaen og ikke minst akademiet. De tingene gjør at jobben blir veldig interessant for meg. Da Vålerenga kom på banen, var jeg veldig interessert, legger han til.

53-år gamle Fagermo blir med på flyet når resten av Vålerenga reiser av gårde til Portugal og Algarve.

Vålerenga og Fagermo drar direkte til Oslo lufthavn etter pressekonferansen.

– Vi har hatt tøffe forhandlinger med Odd, sier styreleder Thomas Baardseng.

– Jeg er glad i Telemark, men nå er det Oslo som gjelder, sier Fagermo, som skal kjøpe færre og bedre spillere i Vålerenga. Om sin egen kontrakt sier han at den er altfor kort og dårlig betalt.

Dag-Eilev Fagermo ny Vålerenga-trener.

NY VIF-TRENER: Dag-Eilev Fagermo forlater Telemark til fordel for Oslo.

Foto: Magnus Helle / NRK

Fagermo har sittet i sjefsstolen i Odd siden 2008, og ifølge egen klubb dirigert Odd i 439 offisielle kamper. Det har gitt 223 seiere, 91 uavgjort og 125 tap.

– Han har vært i lupen lenge, og selv signalisert at han er klar for å gjøre noe nytt. Vålerenga er en av de mest spennende klubbene i Norge, og jeg tror de blir en god «match», sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Vålerenga trenger en med pondus og erfaring. I tillegg passer det utmerket med 4-3-3, som Fagermo behersker godt. Han har en bra CV, og er kjent for å satse på unge spillere, legger NRK-eksperten til.

Fagermo var en av to kandidater

Ifølge lokalavisen Varden hadde Odd-trener Dag-Eilev Fagermo takket ja til å bli den nye treneren for Vålerenga, torsdag kveld.

Varden henviste til ikke navngitte kilder som opplyste at Fagermo takker ja til å bli hovedtrener for Oslo-klubben.

Lokalavisen skrev videre at det nå var opp til VIF og Odd om å bli enige om en kompensasjon for Fagermo.

Også andre aviser, som VG, skrev at Vålerenga valgte å gå for Fagermo som ny hovedtrener etter et styremøte torsdag kveld. Avisen hevder at han var en av to kandidater.

Sterke resultater med Odd

Fagermo har ikke kommentert opplysningene. Fagermo, som har trent Skien-klubben i 12 år (siden 2008-sesongen), har ett år igjen av kontrakten.

Fagermo har flere sterke sesonger med Odd bak seg. Både i 2014 og 2016 tok laget bronse i Eliteserien. Også i 2019 var Odd med i kampen om en medaljeplass.

Jobben som ny hovedtrener i Vålerenga ble ledig i januar da Ronny Deila forlot klubben og ble trener for New York City FC.

Ronny Deila

SLUTTET: Ronny Deila gikk amerikanske New York City FC.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal