Hopp til innhold

Spøkefull Fagermo: – Altfor kort kontrakt og dårlig betalt

Dag-Eilev Fagermo blir ny sjef for Vålerenga. 53-åringen har signert en treårsavtale med Oslo-klubben.

Dag-Eilev Fagermo ny Vålerenga-trener.

– Først må jeg takke for tilliten. Jeg har fulgt med litt i mediene, og de siste dagene har jeg fått flere henvendelser enn Erna Solberg, innleder Vålerengas nye trener, før han blir alvorlig:

– Jeg trengte en ny utfordring. Oslo by, Klanen, arenaen og ikke minst akademiet. De tingene gjør at jobben blir veldig interessant for meg. Da Vålerenga kom på banen, var jeg veldig interessert, legger han til.

53-år gamle Fagermo blir med på flyet når resten av Vålerenga reiser av gårde til Portugal og Algarve.

Vålerenga og Fagermo drar direkte til Oslo lufthavn etter pressekonferansen.

– Vi har hatt tøffe forhandlinger med Odd, sier styreleder Thomas Baardseng.

– Jeg er glad i Telemark, men nå er det Oslo som gjelder, sier Fagermo, som skal kjøpe færre og bedre spillere i Vålerenga. Om sin egen kontrakt sier han at den er altfor kort og dårlig betalt.

Dag-Eilev Fagermo ny Vålerenga-trener.

NY VIF-TRENER: Dag-Eilev Fagermo forlater Telemark til fordel for Oslo.

Foto: Magnus Helle / NRK

Fagermo har sittet i sjefsstolen i Odd siden 2008, og ifølge egen klubb dirigert Odd i 439 offisielle kamper. Det har gitt 223 seiere, 91 uavgjort og 125 tap.

– Han har vært i lupen lenge, og selv signalisert at han er klar for å gjøre noe nytt. Vålerenga er en av de mest spennende klubbene i Norge, og jeg tror de blir en god «match», sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Vålerenga trenger en med pondus og erfaring. I tillegg passer det utmerket med 4-3-3, som Fagermo behersker godt. Han har en bra CV, og er kjent for å satse på unge spillere, legger NRK-eksperten til.

Fagermo var en av to kandidater

Ifølge lokalavisen Varden hadde Odd-trener Dag-Eilev Fagermo takket ja til å bli den nye treneren for Vålerenga, torsdag kveld.

Varden henviste til ikke navngitte kilder som opplyste at Fagermo takker ja til å bli hovedtrener for Oslo-klubben.

Lokalavisen skrev videre at det nå var opp til VIF og Odd om å bli enige om en kompensasjon for Fagermo.

Også andre aviser, som VG, skrev at Vålerenga valgte å gå for Fagermo som ny hovedtrener etter et styremøte torsdag kveld. Avisen hevder at han var en av to kandidater.

Sterke resultater med Odd

Fagermo har ikke kommentert opplysningene. Fagermo, som har trent Skien-klubben i 12 år (siden 2008-sesongen), har ett år igjen av kontrakten.

Fagermo har flere sterke sesonger med Odd bak seg. Både i 2014 og 2016 tok laget bronse i Eliteserien. Også i 2019 var Odd med i kampen om en medaljeplass.

Jobben som ny hovedtrener i Vålerenga ble ledig i januar da Ronny Deila forlot klubben og ble trener for New York City FC.

Ronny Deila

SLUTTET: Ronny Deila gikk amerikanske New York City FC.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sportsnyheter

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500 meter-forsøket, men det kunne blitt dramatisk.

Siste nytt

 • Tungt for Oppegaard – slått ut på 400 meter i EM

  Linn Oppegaard (23) var ikke på sitt beste og fikk tiden 53,29 på 400 meter i friidretts-EM. Hun var sjanseløs på en semifinaleplass i München.

  Moss-løperen endte klart sist som nummer sju i det første av tre forsøksheat i mandagens kvalifisering. Dermed var exiten klar umiddelbart før de resterende puljene.

  De tre beste fra hver gruppe og ytterligere tre løpere på tid går videre.

  Oppegaard ble tidligere i år norsk mester på 400 meter. Det gjorde hun med en bestenotering på 52,78. EM i München ble hennes mesterskapsdebut på seniornivå individuelt. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg velt i banesykling – to ryttere får behandling

  Sykkelrytterne Argiro Milagro fra Hellas og Ganna Solovei fra Ukraina får behandling etter en stygg krasj i velodromen. Det var også en flere andre syklister involvert i velten.

  Den dramatiske krasjen skjedde i finalen av Omnium-øvelsen, der også norske Anita Stenberg konkurrerte.

  – Jeg står bare ti meter fra disse to kvinnelige syklistene. Det er en fra Hellas og en fra Ukraina, som ligger her og får behandling. Det kommer stadig nye leger til, rapporterte NRKs reporter, Morten Stenberg, underveis.

  Han kunne fortelle at utøverne etter hvert ble ført bort fra området av medisinsk personell.

  Anita Stenberg klarte å unngå ulykken. Hun beskriver det hele som «helt forferdelig».

  – Jeg synes ikke noe om det, og det er ikke gøy å se konkurrentene med blod i ansiktet. Vi gjør dette for gøy og det skal være trygt for alle. Jeg håper vi unngår slike stygge velt i fremtiden, sier Anita Stenberg til NRK.

  TV-bildene viste at banen løperne sykler på hadde fått store skader. Løpet ble gjenopptatt klokken 19.15 etter et langt opphold.

 • Tuchel etterforskes etter bråket

  Thomas Tuchel etterforskes av det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha kritisert dommer Anthony Taylor da hans Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham. Det melder BBC.

  Etter kampen var den tyske treneren svært kritisk til dømmingen. Tuchel selv ble utvist etter kampen på grunn av en opphetet krangel med Tottenham-trener Antonio Conte.

  – Jeg kan ikke lede laget, men dommeren kan dømme neste kamp, sa Tuchel, som trolig siktet til Taylor.

  Han reagerte spesielt på at Chelsea-back Marc Cucurella ble lugget av Cristian Romero under et hjørnespark, uten at dommerne grep inn. På den påfølgende dødballen scoret Harry Kane 2-2-målet.

  – Vi har VAR som skal hjelpe dommerne med å ta de rette beslutningene. Siden når kan spillerne dra hverandre i håret? Siden når? Og hvis han ikke ser det, så klandrer jeg ikke ham for det, sa Tuchel.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste