Hopp til innhold

Spøkefull Fagermo: – Altfor kort kontrakt og dårlig betalt

Dag-Eilev Fagermo blir ny sjef for Vålerenga. 53-åringen har signert en treårsavtale med Oslo-klubben.

Dag-Eilev Fagermo ny Vålerenga-trener.

– Først må jeg takke for tilliten. Jeg har fulgt med litt i mediene, og de siste dagene har jeg fått flere henvendelser enn Erna Solberg, innleder Vålerengas nye trener, før han blir alvorlig:

– Jeg trengte en ny utfordring. Oslo by, Klanen, arenaen og ikke minst akademiet. De tingene gjør at jobben blir veldig interessant for meg. Da Vålerenga kom på banen, var jeg veldig interessert, legger han til.

53-år gamle Fagermo blir med på flyet når resten av Vålerenga reiser av gårde til Portugal og Algarve.

Vålerenga og Fagermo drar direkte til Oslo lufthavn etter pressekonferansen.

– Vi har hatt tøffe forhandlinger med Odd, sier styreleder Thomas Baardseng.

– Jeg er glad i Telemark, men nå er det Oslo som gjelder, sier Fagermo, som skal kjøpe færre og bedre spillere i Vålerenga. Om sin egen kontrakt sier han at den er altfor kort og dårlig betalt.

Dag-Eilev Fagermo ny Vålerenga-trener.

NY VIF-TRENER: Dag-Eilev Fagermo forlater Telemark til fordel for Oslo.

Foto: Magnus Helle / NRK

Fagermo har sittet i sjefsstolen i Odd siden 2008, og ifølge egen klubb dirigert Odd i 439 offisielle kamper. Det har gitt 223 seiere, 91 uavgjort og 125 tap.

– Han har vært i lupen lenge, og selv signalisert at han er klar for å gjøre noe nytt. Vålerenga er en av de mest spennende klubbene i Norge, og jeg tror de blir en god «match», sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Vålerenga trenger en med pondus og erfaring. I tillegg passer det utmerket med 4-3-3, som Fagermo behersker godt. Han har en bra CV, og er kjent for å satse på unge spillere, legger NRK-eksperten til.

Fagermo var en av to kandidater

Ifølge lokalavisen Varden hadde Odd-trener Dag-Eilev Fagermo takket ja til å bli den nye treneren for Vålerenga, torsdag kveld.

Varden henviste til ikke navngitte kilder som opplyste at Fagermo takker ja til å bli hovedtrener for Oslo-klubben.

Lokalavisen skrev videre at det nå var opp til VIF og Odd om å bli enige om en kompensasjon for Fagermo.

Også andre aviser, som VG, skrev at Vålerenga valgte å gå for Fagermo som ny hovedtrener etter et styremøte torsdag kveld. Avisen hevder at han var en av to kandidater.

Sterke resultater med Odd

Fagermo har ikke kommentert opplysningene. Fagermo, som har trent Skien-klubben i 12 år (siden 2008-sesongen), har ett år igjen av kontrakten.

Fagermo har flere sterke sesonger med Odd bak seg. Både i 2014 og 2016 tok laget bronse i Eliteserien. Også i 2019 var Odd med i kampen om en medaljeplass.

Jobben som ny hovedtrener i Vålerenga ble ledig i januar da Ronny Deila forlot klubben og ble trener for New York City FC.

Ronny Deila

SLUTTET: Ronny Deila gikk amerikanske New York City FC.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Hegerberg-scoring i Lyon-storseier

  Ada Hegerberg scoret sikkert inn et straffespark i Lyons 5-0-seier over Lille. Siden starten av november står hun med ti mål for klubb og landslag.

  Spissen doblet Lyons ledelse til 2-0 etter en snau halvtime. Det var Hegerbergs 251. scoring for Lyon.

  Hun ble tatt av banen etter 61 minutter i fredagens oppgjør.

  Forrige uke slo Hegerberg til med hattrick i Norges 4-0-seier over Portugal på Ullevaal stadion, men ble tatt av målløs i pausen i 1-2-tapet for Østerrike noen dager senere.

  Lyon har fortsatt til gode å avgi poeng i den franske toppdivisjonen. Fasiten er 30 poeng og målforskjell på 45-4 etter ti kamper. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Melkersen permanent til Strømsgodset

  Elias Hoff Melkersen (20) imponerte på utlån i Strømsgodset. Nå gjøres oppholdet permanent, og ifølge lokalpressen betaler klubben en rekordsum for ham.

  Trønderen ble en hit etter låneovergangen fra skotske Hibernian i august. Han startet samtlige tolv kamper for Godset og scoret fire mål i Eliteserien.

  – Det føles helt fantastisk å signere for Godset, sier Melkersen i en uttalelse på Godets nettsted.

  Den nye avtalen varer fram til høsten 2028. Drammens Tidende erfarer at kjøpet er det dyreste i Strømsgodsets historie, men går ikke nærmere inn på summen enn at den er «en god del lavere» enn 13 millioner kroner.

  Godsets dyreste kjøp har siden 2016 vært de fem millionene som ble betalt da Kristoffer Tokstad ble hentet fra Sarpsborg 08. (NTB/NRK)

  Elias Melkersen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Wiklund med ny verdenscupseier

  Ragne Wiklund er fortsatt ubeseiret på 3000 meter i vinterens verdenscup på skøyter.

  Fredag klokket hun inn til 4.06,69 i Polen.

  Seieren var Wiklunds åttende i verdenscupen totalt. Hun har vunnet samtlige tre løp som har vært på 3000 meter hittil i sesongen.

  Forrige måned var hun øverst på pallen i Obihiro (Japan) og Beijing (Kina).

  Wiklund slo Marijke Groenewoud fra Nederland med 34 hundredels sekund tross en litt svak sisterunde. Det er andre gang på rad at hun vinner 3000-meteren i Tomaszow Mazowiecki.

  – Hun er litt ut av det på oppløpet, men det holder inn, sa VGTVs skøytekommentator Ida Njåtun under sendingen.

  (©NTB)

  Ragne Wiklund smiler etter målgang
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal