Hopp til innhold

Mistet seieren seks minutter på overtid: – Vi fortjente ikke tre poeng i dag

Manchester Uniteds seiersrekke så ut til å fortsette. Så dukket Michael Obafemi opp og kastet en bøtte iskaldt vann over Manchester Uniteds mesterligahåp.

Laster innhold, vennligst vent..

Hjemme mot Southampton så Anthony Martial ut til å bli den store helten for Solskjærs mannskap.

24-åringen var involvert i begge lagets scoringer, og da han satte inn sin scoring for kvelden var det hans 50. mål i Premier League for rødtrøyene.

Men seks minutter på overtid satte Southampton-innbytter Michael Obafemi inn en utlikning som gjorde at Manchester United fortsatt ligger bak Chelsea og Leicester i kampen om mesterligaspill neste sesong.

Med Manchester Citys seier i retten mot UEFA tidligere mandag betyr det at femteplassen i Premier League ikke gir mesterligaplass. Med tre kamper igjen å spille skiller bare ett poeng mellom de tre lagene.

Dermed stoppet Manchester Uniteds seiersrekke. Likevel har Solskjærs mannskap nå gått 18 kamper uten tap. Det er den lengste rekken siden 2012, da Sir Alex Ferguson var manager.

Etter kampen sier Solskjær at han syntes Southampton fortjente å få med seg poeng fra dagens kamp.

– Det er det verste tidspunktet å slippe inn, men sånn er det i fotball. Du må bare akseptere det, fordi vi har vunnet mange kamper sånn. Vi fortjente ikke tre poeng i dag. Southampton er et godt lag, de spilte godt og fortjente å få med seg noe. Vi fikk aldri rytmen i pasningene i dag, særlig etter vi tok ledelsen, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

Slo tilbake etter Southampton-mål

Etter bare ellever minutter var Southampton i føringen. Paul Pogba ble satt under press og mistet ballen til Danny Ings. Ballen fant veien til Nathan Redmond som la inn til en umarkert Stuart Armstrong som styrte ballen i mål på bakerste stolpe.

Hjemmelaget svarte imidlertid kjapt og kontant. Anthony Martial viste styrke og klokhet da han tok ned en ball feilvendt i feltet og dyttet den videre til angrepskollega Marcus Rashford. Engelskmannen ekspederte ballen i mål på første touch.

Bare tre minutter seinere hadde Manchester United snudd kampen. Denne gang gjorde Martial alt på egenhånd. Franskmannen forserte fra venstre inn i feltet og dundret ballen i mål forbi Alex McCarthy.

Martial scorer Uniteds andre.

Anthony Martial dunker inn Manchester Uniteds andre scoring.

Foto: Peter Powell / PETER POWELL

Ingen VAR-hjelp

Fem minutter før pause ble Mason Greenwood liggende nede og holdt seg til hælen. Reprisene viste at supertalentet hadde blitt stemplet stygt på hælen av Saints-spiller Oriol Romeu, men men taklingen ble ikke plukket opp av dommeren.

Ei heller VAR valgte å ta tak i den stygge taklingen, til tross for at Romeu virket å stemple Greenwood med strak fot lenge etter at ballen var borte.

– Ankelen min hadde ikke tålt den taklingen, men heldigvis gikk det bra med han. Vi har snakket nok om VAR nå, sier en ordknapp Solskjær etter kampen.

Blodig avslutning

Gjestene fra Sør-England viste at deres meget solide form etter gjenåpningen av Premier League-sesongen ikke er noe blaff. Ralph Hasenhüttls mannskap presset høyt kampen gjennom og det åpnet for sjanser i begge ender av banen.

Nærmest var Marcus Rashford etter nok et strålende samspill med Martial, men Ryan Bertrand fikk blokkert avslutningen i siste liten. For Southampton var Redmond nær en utlikning fem minutter før slutt, men en god redning av David de Gea stoppet vingen.

gLuAjFJe3qI

Brandon Williams måtte av med hodeskade og Manchester United avsluttet kampen med ti mann.

Foto: DAVE THOMPSON / Reuters

Sluttminuttene ble mest preget av en duell hvor Kyle Walker-Peters og Brandon Williams kolliderte og slo hode mot hode. Verst gikk det utover Williams som blødde kraftig.

Venstrebacken måtte gå av og Manchester United kunne ikke gjøre flere bytter. Det ga Southampton overtall på slutten, og irske Obafemi stjal med seg ett poeng for Southampton.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bekrefter at Casemiro vil til Manchester United

  Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti opplyste på en pressekonferanse fredag at midtbanespilleren Casemiro ønsker seg vekk fra klubben.

  – Jeg har snakket med Casemiro. Han vil prøve en ny utfordring. Jeg forstår hans valg, sa Ancelotti, ifølge NTB.

  – Forhandlingene pågår, men han har bestemt seg for å forlate Real Madrid, sa Ancelotti om Manchester United-interessen.

  Casemiro
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Norsk padleduo til EM-finale

  Padlerne Vemund Næss-Jensen (23) og Jon Amund Vold (24) kom på 2.-plass i semifinalen på 1000 meter double og er klar for finale.

  Toerkajakken kom i mål 1,728 sekunder bak Danmark. De tre beste i de to semifinaleheatene gikk til finale. Portugal ble det tredje og siste laget som tok seg til finale i Norges heat.

  Næss-Jensen skal også senere fredag delta i double 500 meter sammen med Hakeem Teland.

  Vold på sin side skal ut i B-finalen på 500 meter senere i dag. Finalen til Næss-Jensen og Vold på 1000 meter går søndag klokken 11.15. (NTB)

 • OL-sølvvinner testet positivt for doping

  Den sveitsiske EM-favoritten Mathias Flückiger går glipp av fredagens terrengsykling etter å ha avgitt en positiv dopingprøve.

  Det sveitsiske sykkelforbundet opplyser at stjernesyklisten testet positivt for stoffet zeranol under det nasjonale mesterskapet i juni.

  – Vi er alle målløse, sier president i det sveitsiske sykkelforbundet Thomas Peter til SRF.ch.

  Flückiger var i München og klar til å delta i fredagens konkurranse da hans utestengelse ble kunngjort sent torsdag.

  Flückiger tok sølv i fjorårets OL i Tokyo. 33-åringen ble verdensmester i terrengsykling-stafett i 2019. (NTB)

  Doping Flueckiger
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste