Hopp til innhold

Mistet seieren seks minutter på overtid: – Vi fortjente ikke tre poeng i dag

Manchester Uniteds seiersrekke så ut til å fortsette. Så dukket Michael Obafemi opp og kastet en bøtte iskaldt vann over Manchester Uniteds mesterligahåp.

Laster innhold, vennligst vent..

Hjemme mot Southampton så Anthony Martial ut til å bli den store helten for Solskjærs mannskap.

24-åringen var involvert i begge lagets scoringer, og da han satte inn sin scoring for kvelden var det hans 50. mål i Premier League for rødtrøyene.

Men seks minutter på overtid satte Southampton-innbytter Michael Obafemi inn en utlikning som gjorde at Manchester United fortsatt ligger bak Chelsea og Leicester i kampen om mesterligaspill neste sesong.

Med Manchester Citys seier i retten mot UEFA tidligere mandag betyr det at femteplassen i Premier League ikke gir mesterligaplass. Med tre kamper igjen å spille skiller bare ett poeng mellom de tre lagene.

Dermed stoppet Manchester Uniteds seiersrekke. Likevel har Solskjærs mannskap nå gått 18 kamper uten tap. Det er den lengste rekken siden 2012, da Sir Alex Ferguson var manager.

Etter kampen sier Solskjær at han syntes Southampton fortjente å få med seg poeng fra dagens kamp.

– Det er det verste tidspunktet å slippe inn, men sånn er det i fotball. Du må bare akseptere det, fordi vi har vunnet mange kamper sånn. Vi fortjente ikke tre poeng i dag. Southampton er et godt lag, de spilte godt og fortjente å få med seg noe. Vi fikk aldri rytmen i pasningene i dag, særlig etter vi tok ledelsen, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

Slo tilbake etter Southampton-mål

Etter bare ellever minutter var Southampton i føringen. Paul Pogba ble satt under press og mistet ballen til Danny Ings. Ballen fant veien til Nathan Redmond som la inn til en umarkert Stuart Armstrong som styrte ballen i mål på bakerste stolpe.

Hjemmelaget svarte imidlertid kjapt og kontant. Anthony Martial viste styrke og klokhet da han tok ned en ball feilvendt i feltet og dyttet den videre til angrepskollega Marcus Rashford. Engelskmannen ekspederte ballen i mål på første touch.

Bare tre minutter seinere hadde Manchester United snudd kampen. Denne gang gjorde Martial alt på egenhånd. Franskmannen forserte fra venstre inn i feltet og dundret ballen i mål forbi Alex McCarthy.

Martial scorer Uniteds andre.

Anthony Martial dunker inn Manchester Uniteds andre scoring.

Foto: Peter Powell / PETER POWELL

Ingen VAR-hjelp

Fem minutter før pause ble Mason Greenwood liggende nede og holdt seg til hælen. Reprisene viste at supertalentet hadde blitt stemplet stygt på hælen av Saints-spiller Oriol Romeu, men men taklingen ble ikke plukket opp av dommeren.

Ei heller VAR valgte å ta tak i den stygge taklingen, til tross for at Romeu virket å stemple Greenwood med strak fot lenge etter at ballen var borte.

– Ankelen min hadde ikke tålt den taklingen, men heldigvis gikk det bra med han. Vi har snakket nok om VAR nå, sier en ordknapp Solskjær etter kampen.

Blodig avslutning

Gjestene fra Sør-England viste at deres meget solide form etter gjenåpningen av Premier League-sesongen ikke er noe blaff. Ralph Hasenhüttls mannskap presset høyt kampen gjennom og det åpnet for sjanser i begge ender av banen.

Nærmest var Marcus Rashford etter nok et strålende samspill med Martial, men Ryan Bertrand fikk blokkert avslutningen i siste liten. For Southampton var Redmond nær en utlikning fem minutter før slutt, men en god redning av David de Gea stoppet vingen.

gLuAjFJe3qI

Brandon Williams måtte av med hodeskade og Manchester United avsluttet kampen med ti mann.

Foto: DAVE THOMPSON / Reuters

Sluttminuttene ble mest preget av en duell hvor Kyle Walker-Peters og Brandon Williams kolliderte og slo hode mot hode. Verst gikk det utover Williams som blødde kraftig.

Venstrebacken måtte gå av og Manchester United kunne ikke gjøre flere bytter. Det ga Southampton overtall på slutten, og irske Obafemi stjal med seg ett poeng for Southampton.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brennhet Hovland med ellevill hole-in-one

  Viktor Hovland synes å være i praktslag foran fredagens Ryder Cup-start i Roma. Nordmannen slo til med hole-in-one på treningsrunden torsdag.

  Prestasjonen kom på banens femte hull, som i tillegg er et par fire-hull. Hovland slo to utslag som følge av at det var en treningsrunde, og dermed teller ikke stjernetreffet som en formell hole-in-one.

  Det var det andre utslagsforsøket som endte med at ballen gikk rett i hullet.

  Europatouren har lagt ut et videoklipp av at Hovland henter ballen opp fra koppen etter superslaget.

  Årets Ryder Cup-utgave starter fredag morgen i Roma. Hovland er en av Europas viktigste spillere når laget skal forsøke å revansjere tapet for USA i 2021.

  (NTB)

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Norges Fotballforbund stiller seg bak kollegaene i Sverige og Danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper.

  – Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. Dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med Ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som Europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund.

  Hun sier at NFF ikke var kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak.

  Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra Uefa.

  Fotballpresident Klaveness sier følgende om det argumentet:

  – I utgangspunktet støtter vi holdningen om at barn ikke skal ekskluderes fra fotball eller andre arenaer på grunn av voksnes og myndigheters handlinger. Dette er et hensyn som skal og bør stå veldig sterkt, uansett situasjon. Fotball skal binde sammen, ikke splitte.

  – Vi vurderer likevel at det i denne ekstraordinære situasjonen er for vanskelig å skille landslagsfotball fra nasjonen Russland og regimets behov for å bruke toppfotball som en del av sin propaganda, og at det ikke er rimelig å gjøre en slik retrett nå uten at det er basert på en grundigere involvering og utredning av hvordan hensynet til nøytralitet og solidaritet vil bli ivaretatt ved en slik beslutning, sier Klaveness.

  Russland kan få plass allerede i EM-kvalifiseringen i høst. Administrasjonen i Uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (NTB)

  Pressekonferanse med Norges Fotballforbund
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste