NRK Meny
Normal

Avfeier all gjenværende motstand: – Nå er det ingen som kan utfordre medaljene

Etter at Justyna Kowalczyk trakk seg, mener NRK-ekspert Carl-Henning Gran det kun er ett spenningsmoment igjen før 10-kilometeren: I hvilken rekkefølge Norge tapetserer pallen.

Norsk trippelseier

Skal vi tro langrennsekspert Carl-Henning Gran kan vi fort få en ny, norsk trippelseier i VM.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Kowalczyk

Polske Justyna Kowalczyk står over 10-kilometeren.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix
Charlotte Kalla

Svenske Charlotte Kalla utropes som den største konkurrenten for de norske jentene.

Foto: Armando Trovati / Ap

– Norge er favoritter på alle medaljene. Jeg tror dette kommer til å se veldig likt ut som skiathlonet, sier Gran til NRK.no.

Han sikter til Norges firedoble seier på 15-kilometeren med skibytte. Da tok Marit Bjørgen gull, Therese Johaug sølv, Heidi Weng bronse og Kristin Størmer Steira 4.-plassen.

Avfeier de tøffeste rivalene

– Det mest spennende med 10-kilometeren blir hvilken rekkefølge de norske jentene ender i. Jeg tror i alle fall de ender først, sier Gran.

Nå som Justyna Kowalczyk har bestemt seg for å stå over, bruker den tidligere landslagstreneren lang tid på å finne noen kandidater som kan splitte en norsk trippelseier.

– Charlotte Kalla må være offensiv, men jeg tror ikke hun har det som skal til i de tøffe bakkene her. Krista Lahteenmaki og Julia Tsjekalova kan kanskje klare det på en kanondag, men jeg tror ikke det skjer, sier han.

Therese Johaug frykter også svenske Kalla mest.

– Vi må se opp for henne. Hun har OL-gull, sier hun.

Vi har fem medaljekandidater

Landslagssjef Egil Kristiansen er kanskje ikke like optimistisk som Gran, men innser at han disponerer et meget sterkt lag.

– Vi har fem løpere som kan ta medalje. Jeg drømmer om en reprise fra skiathlon, men hvis vi skal klare det må vi ha 100 prosent klaff på alle sammen. Og det skjer ikke hver dag, sier han.

Uvitende om at Kowalczyk ikke stiller til start, trakk han fram nettopp henne som den argeste konkurrenten for de norske jentene. Likevel var han optimistisk.

– Den av de fem medaljekandidatene som har dagen, kan være helt i toppen. Det kan også være alle sammen, sier han.

Spent på skiskytterne

De fem han sikter til er Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Carl-Henning Gran har størst tro på Bjørgen og Johaug, og mener bronsen kan havne enten hos Steira eller Weng.

Weng, som tok bronse i skiathlon, har ikke like høye ambisjoner.

– Jeg har ikke fått det helt til på 10 kilometer skøyting i år. Jeg ble nummer 9 i Davos, og var fornøyd med det. Går det bedre her er det veldig rått, sier hun.

I tillegg til de vante konkurrentene, skal de norske jentene også bryne seg på skiskytterne Miriam Gössner og Kajsa Mäkäräinen.

– Det er spennende med skiskytterne, sier Kristin Størmer Steira.

Hun måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen på skiathlon, en plassering hun har en lang rekke av fra tidligere. Hun håper naturligvis å ta et lite skritt opp.

– Det kan skje igjen. Man vet aldri om det blir flere 4.-plasser. Men det var mitt beste løp her nede, sier hun.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal