FIFA-etterforskningen avdekket mistenkelige kontoer

De sveitsiske påtalemyndighetene har registrert 53 mulige tilfeller av hvitvasking i sin etterforskning av FIFA og fotball-VM i 2018 og 2022.

Michael Lauber

PRESSEKONFERANSE: Riksadvokat Michael Lauber.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

Det opplyste de sveitsiske påtalemyndighetene i en pressekonferanse onsdag.

Sveitsiske myndigheter etterforsker omstendighetene rundt tildelingen av VM-sluttspillene til Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Det er i denne etterforskingen at sveitserne har avdekket det de omtaler som «mistenkelige bankforbindelser». Sveitsiske banker har rapportert om uvanlig aktivitet rundt en rekke bankkontoer i forbindelse med etterforskningen av korrupsjonsanklagene.

Det skal være funnet 53 mulige tilfeller av hvitvasking av penger i forbindelse med mesterskapene.

– Kompleks etterforskning

Riksadvokat Michael Lauber opplyser at sveitserne etterforsker til sammen 104 bankforbindelser i den pågående FIFA-etterforskningen.

Også FBI har innledet en omfattende etterforskning av korrupsjonsanklager mot det internasjonale fotballforbundet FIFA og flere av dets nåværende og tidligere topper.

Lauber omtaler saken som stor og svært kompleks, og ville ikke gå i detaljer om hvor lang tid etterforskningen ville ta.

– Vi står overfor en kompleks etterforskning, som kommer til å ta lang tid. Fotballverdenen må være tålmodig. Dette vil ta lengre tid enn de berømte 90 minuttene, sa Lauber på pressekonferansen.

– Jeg bryr meg ikke om tidsrammene til FIFA. Jeg bryr meg kun om min egen tidsplan, som jeg ikke kan avsløre, sa han videre.

Vil avhøre Blatter

Pressekonferansen var det første møtet mellom media og de sveitsiske påtalemyndighetene etter at etterforskningen ble annonsert for tre uker siden.

Lauber sa at han ikke utelukker at både avtroppende FIFA-president Sepp Blatter og generalsekretær Jerome Valcke vil bli innkalt til avhør snart.

FIFA-president Sepp Blatter overrasket tidligere i juni en hel fotballverden ved å gi seg som øverste sjef i forbundet.

Siste nytt

 • Hovland sviktet – Ventura imponerte

  Norges to golfstjerner, Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, ligger tett på hverandre etter tredje dag av Arnold Palmer Invitational på PGA-touren.

  Det skjedde etter en veldig sterk runde av Ventura, hvor han klatret 30 plasser, samtidig som Hovland fosset nedover resultatlistene.

  Ventura startet dagen ett slag over par, og gikk ut i fyr og flamme. På de første syv hullene hadde han fem birdier, én par og én bogey. Derfra og ut spilte han solid og endte dagen fem slag under par, og dermed fire slag under par totalt. Like før runden var ferdigspilt lå han på delt 23.-plass.

  Viktor Hovland hadde imidlertid ikke en god dag i Florida. Han startet dagen på delt 3.-plass, sju slag under par. Men en middels start ble elendig da han først slo seg ut i skogen, for så å slå seg ut i vannet på hull åtte. Han gikk av hullet med dobbeltbogey, og det ble ikke bedre resten av runden.

  Hovland endte dagen fem slag over par, og to slag under par totalt, på en delt 35.-plass.

  Ventura og Hovland
 • Hagen slo skulder ut av ledd

  Den norske syklisten Carl Fredrik Hagen skriver på Instagram om at han slo skulderen ut av ledd da han syklet på et hull i veien og krasjet i en bom under en treningstur.

  Etter legene på sykehuset satt skulderen på plass viste det seg også at Hagen hadde fått en fraktur i skulderbladet, skriver han videre.

  Han venter på en MR-skanning neste uke for å se etter andre mulige skader, og vet ikke hvor lang tid skadelindringen vil vare, avslutter han meldingen.

  Hagen sykler i år for Israel Start-Up Nation, og skal etter planen sykle Giro d'Italia.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder
 • Målløst i West Midlands-derbyet

  Begge lag kom til flere store sjanser, men det ble likevel 0-0 da Aston Villa tok imot Wolverhampton til et underholdende lokaloppgjør i Premier League lørdag.

  Wolverhampton hadde de største sjansene mot slutten av kampen, men Aston Villa hadde to baller i treverket i starten av oppgjøret.

  Likevel endte det målløst mellom lagene, i en kamp som aldri burde endt 0-0.

  1oopNXnZCrM
  Foto: Peter Cziborra / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal