NRK Meny
Normal

Avaldsnes nekter å godta NFFs bettingsvar – har sendt nytt brev

Avaldsnes mener at svarene fra Norges Fotballforbund (NFF) er vanskelige å forholde seg til. Nå krever klubben en juridisk begrunnelse for hvorfor de ikke kan inngå et samarbeid med et utenlandsk spillselskap.

Elise Thorsnes og Maren Mjelde, Avaldsnes

NEKTER Å GI SE: Elise Thorsnes og Maren Mjelde jubler under en kamp mot Stabæk i fjor høst. Nå vil Avaldsnes at et utenlandsk spillselskap skal finansiere mer jubel, og klubben nekter å godta NFFs svar.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det fremkommer av et brev sendt fra klubbens sportslige leder Arne Utvik i går.

Toppserieklubben har spurt NFF om lov til å inngå en avtale som innebærer at et utenlandsk bettingselskap blir Avaldsnes' offisielle sponsor utenfor Norge. I sitt svarbrev peker NFF på at avtalen er illojal, og at den vil føre til at klubben ikke vil motta mer pengestøtte fra forbundet.

Men de viser ikke til lovbrudd.

I et nytt brev, som NRK har fått tilgang til, skriver Avaldsnes derfor følgende:

«Vi opplever dette som en straff, og som usaklig forskjellbehandling, all den tid forbundet – i alle fall ikke hittil – har vist til at vi gjør noe ulovlig ved å inngå en avtale med Betsson. At vi skal bli straffet for ikke å ha brutt noe regelverk, opplever vi som problematisk, og har vanskelig for å se at det finnes grunnlag i norsk lov og /eller NIF/NFF-regelverk for slike reaksjoner/straff»

BAKGRUNN: Avaldsnes i strupen på NFF: – Usaklig forskjellsbehandling

Skuffet over svarene

Avaldsnes gir NFF frist på ti dager, og klubben gjør det klart at dersom forbundet ikke besvarer spørsmålene tilfredsstillende, kommer de til å legge til grunn at de kan inngå avtalen med spillselskapet uten at det fører til straff eller sanksjoner.

«Vi skal ikke legge skjul på at vi som klubb er skuffet over tilbakemeldingen fra forbundet, og synes at enkelte av de svarene forbundet kommer med i brevet, er problematiske å forholde seg til», lyder brevet videre.

« Betydelig økonomisk løft»

Utvik fortalte NRK forrige uke at truslene om pengestopp, ikke har fått klubben til å endre mening om det omdiskuterte samarbeidet. I den nye brevet skriver Avaldsnes at den ferdigforhandlede avtalen vil gi klubben et betydelig økonomisk løft, men at de kommer til å vente med å signere til NFF har svart på følgende spørsmål:

1. Kan NFF spesifisere konkret hvilken støtte som trekkes tilbake/ikke utbetales?

2. Kan NFF gi oss hjemmelsgrunnlag for å holde tilbake/trekke forannevnte støtte?

Fotballforbundet ønsker ikke svare NRK på hvordan de reagerer på det nye brevet, eller om de selv mener at de ga tydelig nok svar i sitt svarbrev.

– Vi har tidligere gjort rede for vårt syn, både til klubben og i media. Vi kan bekrefte at vi har fått et nytt brev fra Avaldsnes. Det skal vi svare klubben på innen ti dager. Utover det har vi ingen kommentar, opplyser NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg