NRK Meny
Normal

Avaldsnes nekter å godta NFFs bettingsvar – har sendt nytt brev

Avaldsnes mener at svarene fra Norges Fotballforbund (NFF) er vanskelige å forholde seg til. Nå krever klubben en juridisk begrunnelse for hvorfor de ikke kan inngå et samarbeid med et utenlandsk spillselskap.

Elise Thorsnes og Maren Mjelde, Avaldsnes

NEKTER Å GI SE: Elise Thorsnes og Maren Mjelde jubler under en kamp mot Stabæk i fjor høst. Nå vil Avaldsnes at et utenlandsk spillselskap skal finansiere mer jubel, og klubben nekter å godta NFFs svar.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det fremkommer av et brev sendt fra klubbens sportslige leder Arne Utvik i går.

Toppserieklubben har spurt NFF om lov til å inngå en avtale som innebærer at et utenlandsk bettingselskap blir Avaldsnes' offisielle sponsor utenfor Norge. I sitt svarbrev peker NFF på at avtalen er illojal, og at den vil føre til at klubben ikke vil motta mer pengestøtte fra forbundet.

Men de viser ikke til lovbrudd.

I et nytt brev, som NRK har fått tilgang til, skriver Avaldsnes derfor følgende:

«Vi opplever dette som en straff, og som usaklig forskjellbehandling, all den tid forbundet – i alle fall ikke hittil – har vist til at vi gjør noe ulovlig ved å inngå en avtale med Betsson. At vi skal bli straffet for ikke å ha brutt noe regelverk, opplever vi som problematisk, og har vanskelig for å se at det finnes grunnlag i norsk lov og /eller NIF/NFF-regelverk for slike reaksjoner/straff»

BAKGRUNN: Avaldsnes i strupen på NFF: – Usaklig forskjellsbehandling

Skuffet over svarene

Avaldsnes gir NFF frist på ti dager, og klubben gjør det klart at dersom forbundet ikke besvarer spørsmålene tilfredsstillende, kommer de til å legge til grunn at de kan inngå avtalen med spillselskapet uten at det fører til straff eller sanksjoner.

«Vi skal ikke legge skjul på at vi som klubb er skuffet over tilbakemeldingen fra forbundet, og synes at enkelte av de svarene forbundet kommer med i brevet, er problematiske å forholde seg til», lyder brevet videre.

« Betydelig økonomisk løft»

Utvik fortalte NRK forrige uke at truslene om pengestopp, ikke har fått klubben til å endre mening om det omdiskuterte samarbeidet. I den nye brevet skriver Avaldsnes at den ferdigforhandlede avtalen vil gi klubben et betydelig økonomisk løft, men at de kommer til å vente med å signere til NFF har svart på følgende spørsmål:

1. Kan NFF spesifisere konkret hvilken støtte som trekkes tilbake/ikke utbetales?

2. Kan NFF gi oss hjemmelsgrunnlag for å holde tilbake/trekke forannevnte støtte?

Fotballforbundet ønsker ikke svare NRK på hvordan de reagerer på det nye brevet, eller om de selv mener at de ga tydelig nok svar i sitt svarbrev.

– Vi har tidligere gjort rede for vårt syn, både til klubben og i media. Vi kan bekrefte at vi har fått et nytt brev fra Avaldsnes. Det skal vi svare klubben på innen ti dager. Utover det har vi ingen kommentar, opplyser NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
NM alpint: Paraalpint storslalåm 1. omgang
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp