Australsk rugbyspiller døde etter takling

Australsk politi bekreftet mandag at rugbyspilleren Grant Cook (28) døde etter å ha blitt taklet under en kamp søndag.

Tobarnsfaren Cook spilte for Murwillumbah Mustangs mot Casino Cougars i en regional ligakamp da han ble fraktet til sykehus etter en takling.

I følge flere australske medier skal Cook ha gått av banen for egen maskin etter å ha fått en skade mot hodet.

– Politiet er informert om at en mann kollapset kort tid etter å ha blitt taklet under kampen, skriver politiet i en pressemelding.

Forsøkt gjenopplivet

Kort tid etter skal han ha fått hjertestans og mistet bevisstheten, skriver australske News.com.

Det ble gjort flere forsøk på å gjenopplive Cook før luftambulansen hentet ham og brakte han til Gold Coast University Hospital. Han døde natt til mandag med familien rundt seg.

Det har foreløpig ikke kommet detaljer rundt dødsårsaken, men politiet ønsker at 28-åringen blir obdusert. Cook etterlater seg to barn og kona Colleen Cook.

– Du døde mens du gjorde noe du elsket lidenskapelig. Det er vel slik jeg må se på det, skrev kona Colleen på Facebook.

– I sjokk

Rugbylaget The Mustangs, som Cook spilte for, skrev følgende i en pressemelding i går.

– Vi mottok nyheten om Grant Cooks bortgang med tunge hjerter i dag. Ingen ord kan beskrive den triste følelsen vi sitter igjen med. Våre hjertefølte kondolanser går til hele Grant sin familie, står det i pressemeldingen.

President i Northern Rivers Rugby League fortalte at det lokale rugbysamfunnet er i sjokk, ifølge Fairdax Media.

– Country Rugby League vil tilby hjelp til hans familie og begge lagene som deltok i gårsdagens kamp, skriver han i en pressemelding.

Siste nytt

 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP
 • Glesnes scoret i etterlengtet seier

  Jakob Glesnes nikket inn 2-0-målet i Philadelphia Unions bortetriumf over Chicago Fire i MLS lørdag. Scoringen kom i kjølvannet av en corner etter en times spill, og ni minutter tidligere hadde Cory Burke sendt gjestene i føringen. Det var lagets første seier i den nye sesongen.

  CONCACAF Union Atlanta United Soccer
  Foto: Curtis Compton / AP
 • Chelsea forsinket Citys gullfeiring

  Hakim Ziyech og Marcos Alonso ble kveldens viktigste menn for Chelsea, som stakk kjepper i hjulene for gulljagende Manchester City. Kampen endte 2-1 til gjestene fra London, og dermed må de lyseblå utsette gullfeiringen.

  For med seier i lørdagens kamp kunne de ha blitt seriemestere. Og det startet ganske bra for hjemmelaget. Gabriel Jesus spilte uselvisk mot Sergio Agüero, men han traff ballen med feil fot og sjansen så ut til å bli spolert. I stedet kom Raheem Sterling susende inn like bak og fikk satt ballen i mål.

  På overtid i første omgang kunne de også ha doblet ledelsen. Billy Gilmour løp ned Jesus i feltet og straffe til City. Agüero stilte seg opp, men i stedet for å dunke den inn prøvde han seg på en «panenka»-variant. Den hadde sisteskansen til Chelsea ingen problemer med å ta imot.

  – Det er ekstremt pinlig rett og slett, sa TV 2s fotballekspert Solveig Guldbrandsen.

  Men så startet Chelsea snuoperasjonen. Ziyech banket ballen inn i høyre hjørne og utlignet. På overtid satt Alonso ballen i nettet fra kloss hold, og sørget for tre poeng til Chelsea og utsatt gullfeiring for City.

Sendeplan

Kl. Program Kanal