Hopp til innhold

– Nå må forbundet svelge de største kamelene

OSLO (NRK): Det er ventet at det blir signert en avtale mellom Petter Northug og skiforbundet. Fredrik Aukland mener det er forbundet som må gi mest.

Petter Northug

FORHANDLER MED SKIFORBUNDET: Petter Northug ønsker å gå verdenscup og Tour de Ski denne sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fredrik Aukland

TROR PÅ LØSNING: NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Jeg var skeptisk med en gang, men nå er jeg trygg på at de signerer en avtale. Skiforbundet må klare å sette sammen noe som gjør det interessant for Petter Northug å bli med, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Det har den siste uka vært spekulert i om Norges største skistjerne snart kommer til enighet med Norges Skiforbund, om den kommende langrennssesongen.

Tidligere i dag skrev Trønderavisa at skiforbundet vil tilby Northug en treårig avtale.

Aukland mener forbundet må ha svelget unna en stor kamel, om så er tilfellet.

– De gikk veldig hardt ut og krevde en signatur på avtalen de først la frem, ellers ville det ikke bli noen avtale i det hele tatt. Nå har de selv sagt at de nærmer seg, og da må de ha viket fra det ene prinsippet de gikk ut med, sier langrennseksperten bestemt.

– Da har Petter kommet seirende ut av det, slår han fast.

Skipresident Erik Røste henviser til kommunikasjonssjef, Espen Graff. Han uttaler følgende til NRK.

– Northug har ikke skrevet under på en avtale med Norges Skiforbund, og vi kan naturligvis ikke uttale oss om en prosess som ikke er avsluttet.

Spår at en avtale mellom Petter Northug og skiforbundet snart er i boks. Reporter: Anders Engeland. Foto: Petter Olden. Redigering: Tore Lindvollen.

– Petter ville funnet noe annet å drive med

Fredrik Aukland, som onsdag ble presentert som NRKs nye langrennsekspert, mener partene har dratt konflikten ut alt for lenge. Og sender med det et stikk til begge leire.

– De er i samtaler, men jeg synes det er tåpelig om de venter helt til sesongåpningen i Beitostølen (13. november) før de blir enige. Det er tåpelig å krangle om siste rest av avtalen der oppe.

– Har de ingen avklaring i dag, så blir det ikke enklere i løpet av de neste 14 dagene heller, mener Aukland.

– Skiforbundet vil dysse ned faktumet at Petter er en x-faktor i norsk idrett, og enda viktigere i internasjonal langrenn. Det er det Petter svenskene og de andre utlendingene vil slå. Slike typer trenger vi.

– På den andre siden tror jeg Petter ville funnet seg noe annet å drive med, om han bare hadde fått gå langløp.

– Satser på Tour de Ski

Ifølge den tidligere Sveits-suksesstreneren har Petter Northug meldt seg på ett eller to langløp denne sesongen. Og aller helst vil trønderen vinne Tour de Ski.

– Det er trigger nummer én og det eneste store utenfor mesterskap han ikke har vunnet. Tour de Ski ligger ekstremt høyt, men han har slitt opp den siste bakken og ikke vært god nok tidligere.

– I år tror jeg Petter er blant favorittene, men jeg er også spent på russerne og Dario Cologna, sier Aukland.

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal