NRK Meny
Normal

– Nå må forbundet svelge de største kamelene

OSLO (NRK): Det er ventet at det blir signert en avtale mellom Petter Northug og skiforbundet. Fredrik Aukland mener det er forbundet som må gi mest.

Petter Northug

FORHANDLER MED SKIFORBUNDET: Petter Northug ønsker å gå verdenscup og Tour de Ski denne sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fredrik Aukland

TROR PÅ LØSNING: NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Jeg var skeptisk med en gang, men nå er jeg trygg på at de signerer en avtale. Skiforbundet må klare å sette sammen noe som gjør det interessant for Petter Northug å bli med, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Det har den siste uka vært spekulert i om Norges største skistjerne snart kommer til enighet med Norges Skiforbund, om den kommende langrennssesongen.

Tidligere i dag skrev Trønderavisa at skiforbundet vil tilby Northug en treårig avtale.

Aukland mener forbundet må ha svelget unna en stor kamel, om så er tilfellet.

– De gikk veldig hardt ut og krevde en signatur på avtalen de først la frem, ellers ville det ikke bli noen avtale i det hele tatt. Nå har de selv sagt at de nærmer seg, og da må de ha viket fra det ene prinsippet de gikk ut med, sier langrennseksperten bestemt.

– Da har Petter kommet seirende ut av det, slår han fast.

Skipresident Erik Røste henviser til kommunikasjonssjef, Espen Graff. Han uttaler følgende til NRK.

– Northug har ikke skrevet under på en avtale med Norges Skiforbund, og vi kan naturligvis ikke uttale oss om en prosess som ikke er avsluttet.

Spår at en avtale mellom Petter Northug og skiforbundet snart er i boks. Reporter: Anders Engeland. Foto: Petter Olden. Redigering: Tore Lindvollen.

– Petter ville funnet noe annet å drive med

Fredrik Aukland, som onsdag ble presentert som NRKs nye langrennsekspert, mener partene har dratt konflikten ut alt for lenge. Og sender med det et stikk til begge leire.

– De er i samtaler, men jeg synes det er tåpelig om de venter helt til sesongåpningen i Beitostølen (13. november) før de blir enige. Det er tåpelig å krangle om siste rest av avtalen der oppe.

– Har de ingen avklaring i dag, så blir det ikke enklere i løpet av de neste 14 dagene heller, mener Aukland.

– Skiforbundet vil dysse ned faktumet at Petter er en x-faktor i norsk idrett, og enda viktigere i internasjonal langrenn. Det er det Petter svenskene og de andre utlendingene vil slå. Slike typer trenger vi.

– På den andre siden tror jeg Petter ville funnet seg noe annet å drive med, om han bare hadde fått gå langløp.

– Satser på Tour de Ski

Ifølge den tidligere Sveits-suksesstreneren har Petter Northug meldt seg på ett eller to langløp denne sesongen. Og aller helst vil trønderen vinne Tour de Ski.

– Det er trigger nummer én og det eneste store utenfor mesterskap han ikke har vunnet. Tour de Ski ligger ekstremt høyt, men han har slitt opp den siste bakken og ikke vært god nok tidligere.

– I år tror jeg Petter er blant favorittene, men jeg er også spent på russerne og Dario Cologna, sier Aukland.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag