Aukland-brødrenes nye sponsor krevde at «gamlefar» fortsatte

GULLHAUG (NRK): Brødrene Aukland fortsetter langløps-satsingen med nytt lag neste sesong. Den nye sponsoren stilte ultimatum om at Anders Aukland (45) ble med videre.

Birkebeinerrennet

JUBLER VIDERE: Team Santander, med Andreas Nygaard, Tord Asle Gjerdalen (t.v.) og Anders Aukland (t.h.), sikret tredobbelt på Birken. Neste år går de alle for Team Ragde Eiendom.

Foto: Sandra Åhs- Sivertsen, Wsportsmedia

Team Santander er langløpssirkuset desidert beste lag. Likevel har det vært flere måneder preget av usikkerhet for både løpere og ledere, fordi sponsoren ikke er med videre etter sesongen.

Etter intenst arbeid er det nå klart at brødrene Aukland går inn i sin 12. langløpssesong med ny sponsor og nytt lag. De har signert en treårskontrakt med selskapet Ragde Eiendom.

– Jeg vil ikke si så mye om budsjett og økonomi, for vi er mest opptatt av å ha et best mulig sportslig opplegg og fleksibilitet så vi kan prestere optimalt. Vi er veldig fornøyd, sier lagets manager, Jørgen Aukland.

Tre år til med toppidrett

Med videre på nytt lag er også profiler som Tord Asle Gjerdalen og Vasa-vinner Andreas Nygaard.

Den siste tiden har en rekke store vintersportsprofiler takket for seg, men langrennsveteran Anders Aukland sliter hverken med motivasjon eller helsa, og lover å bli med videre i minst tre år til.

Det var faktisk et av kravene fra den nye sponsoren.

– Forutsetningen til meg var at jeg var løper i tre år til, men det var helt greit for meg altså. Jeg føler meg ung og i god form og har ingen hjerteflimmer-problemer, så for meg er det mer å ha fleksibiliteten rundt familien, så jeg kan ha med dem på noen samlinger og ha litt fritid med barna, og min motivasjon er like stor så lenge det er utvikling, og det er det, sier Aukland, som blir 46 år i år.

Anders og Jørgen Aukland

BRØDRENE LANGLØP: Jørgen (t.h.) og Anders Aukland har drevet med langløp sammen i 11 år og har ingen planer om å gi seg.

Foto: Helle Westrum / NRK

Imponert over «gamlefar»

Han har vært på pallen i de to siste rennene, Birken og Reistad-løpet, og tror han kan henge med helt i toppen også de neste årene.

– Jeg er jo spent og det blir en utfordring for meg å se. Det har gått overraskende bra i år, men jeg ser jo på testresultater, som O2 og styrke, at jeg ikke er dårligere nå enn jeg var for mange år siden, forteller Aukland.

Jørgen Aukland (42) la selv opp for to år siden. Han tror storebrorens suksess motiverer – selv om laget han knust all motstand på tampen av sesongen.

– Når gamlefar Anders slår dem, må andre gå litt i seg selv for å gjøre ting bedre. Det motiverer både ham og andre. Jeg er imponert over broder'n som leverer resultatene han gjør. Og hvis noen stiller spørsmål ved nivået, er det jo bare å komme og prøve seg. Det er ikke så mange som tør, sier han.

 • Denne helgen avsluttes Ski Classics-sesongen med Ylläs-Levi i Finland. Se det på NRK 1 lørdag fra klokken 08.20.

Siste nytt

 • Festet grepet om sølvet

  Bodø/Glimt er allerede seriemestere i eliteserien. Bak de gule fra nord er det derimot fortsatt spenning om hvem som skal stikke av med medaljene.

  Søndag festet Molde et grep om andreplassen, de kontrollert tok seg av Haugesund på hjemmebane. Etzaz Hussain åpnet ballet med et lekkert langskudd, men kun fire minutter etterpå utlignet Peter Therkildsen for gjestene.

  Derfra og ut handlet det meste om Molde. Ola Brynhildsen fikset ny ledelse for vertene, og da Alexander Ammitzboell sendte ballen i eget nett rett etter pause, kunne Molde kontrollere inn seieren.

  Dermed har Molde åtte poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass. Vålerenga er sju poeng bak Molde, før de møter Sarpsborg 08 senere søndag kveld.

  I de andre kampene i 18-runden ble Rosenborg ydmyket av seriemester Bodø/Glimt og tapte 6–1. I bunnstriden tapte både Strømsgodset og Mjøndalen sine kamper. Mest kritisk er det for Mjøndalen som nå har fem poeng opp til trygg plass. Strømsgodset er på kvalik med ett poeng opp til Start.

  ajDIpjY94hg
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Målløst i toppkampen

  I en sjansefattig og jevnspilt kamp delte Chelsea og Tottenham på poengene på Stamford Bridge.

  Timo Werner satte ballen i mål i første omgang, men ble avvinket for offside. Dermed beholder Spurs førsteplassen på tabellen.

  Premier League - Chelsea v Tottenham Hotspur
  Foto: Justin Tallis / Reuters
 • Eliteserieavslutningen flyttet

  Siste serierunde i Eliteserien flyttes fra 19. til 22. desember, som følge av de utsatte kampene til Odd.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt på covid-19. Dermed ble søndagens kamp mot Sandefjord og onsdag mot Godset flyttet.

  Eliteseriens nye logo
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal