NRK Meny
Normal

Aukland-brødrenes nye sponsor krevde at «gamlefar» fortsatte

GULLHAUG (NRK): Brødrene Aukland fortsetter langløps-satsingen med nytt lag neste sesong. Den nye sponsoren stilte ultimatum om at Anders Aukland (45) ble med videre.

Birkebeinerrennet

JUBLER VIDERE: Team Santander, med Andreas Nygaard, Tord Asle Gjerdalen (t.v.) og Anders Aukland (t.h.), sikret tredobbelt på Birken. Neste år går de alle for Team Ragde Eiendom.

Foto: Sandra Åhs- Sivertsen, Wsportsmedia

Team Santander er langløpssirkuset desidert beste lag. Likevel har det vært flere måneder preget av usikkerhet for både løpere og ledere, fordi sponsoren ikke er med videre etter sesongen.

Etter intenst arbeid er det nå klart at brødrene Aukland går inn i sin 12. langløpssesong med ny sponsor og nytt lag. De har signert en treårskontrakt med selskapet Ragde Eiendom.

– Jeg vil ikke si så mye om budsjett og økonomi, for vi er mest opptatt av å ha et best mulig sportslig opplegg og fleksibilitet så vi kan prestere optimalt. Vi er veldig fornøyd, sier lagets manager, Jørgen Aukland.

Tre år til med toppidrett

Med videre på nytt lag er også profiler som Tord Asle Gjerdalen og Vasa-vinner Andreas Nygaard.

Den siste tiden har en rekke store vintersportsprofiler takket for seg, men langrennsveteran Anders Aukland sliter hverken med motivasjon eller helsa, og lover å bli med videre i minst tre år til.

Det var faktisk et av kravene fra den nye sponsoren.

– Forutsetningen til meg var at jeg var løper i tre år til, men det var helt greit for meg altså. Jeg føler meg ung og i god form og har ingen hjerteflimmer-problemer, så for meg er det mer å ha fleksibiliteten rundt familien, så jeg kan ha med dem på noen samlinger og ha litt fritid med barna, og min motivasjon er like stor så lenge det er utvikling, og det er det, sier Aukland, som blir 46 år i år.

Anders og Jørgen Aukland

BRØDRENE LANGLØP: Jørgen (t.h.) og Anders Aukland har drevet med langløp sammen i 11 år og har ingen planer om å gi seg.

Foto: Helle Westrum / NRK

Imponert over «gamlefar»

Han har vært på pallen i de to siste rennene, Birken og Reistad-løpet, og tror han kan henge med helt i toppen også de neste årene.

– Jeg er jo spent og det blir en utfordring for meg å se. Det har gått overraskende bra i år, men jeg ser jo på testresultater, som O2 og styrke, at jeg ikke er dårligere nå enn jeg var for mange år siden, forteller Aukland.

Jørgen Aukland (42) la selv opp for to år siden. Han tror storebrorens suksess motiverer – selv om laget han knust all motstand på tampen av sesongen.

– Når gamlefar Anders slår dem, må andre gå litt i seg selv for å gjøre ting bedre. Det motiverer både ham og andre. Jeg er imponert over broder'n som leverer resultatene han gjør. Og hvis noen stiller spørsmål ved nivået, er det jo bare å komme og prøve seg. Det er ikke så mange som tør, sier han.

 • Denne helgen avsluttes Ski Classics-sesongen med Ylläs-Levi i Finland. Se det på NRK 1 lørdag fra klokken 08.20.

Siste nytt

 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale