NRK Meny
Normal

Audi: Northug-saken ikke forenlig med våre verdier

Audi ser svært alvorlig på Northug-saken, men fatter ingen avgjørelse rundt sponsoravtalen ennå. Petter Northug må få arbeidsro, opplyser selskapet.

Audi Petter Northug

Slik så Audien til Petter Northug ut etter søndagens kollisjon.

Foto: Henrik Sundgård

– Dette er en svært alvorlig og kjedelig sak, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til NRK.no.

– Det vi nå erfarer, er ikke forenlig med våre verdier. Ethvert samarbeid vi inngår, bygger på profesjonalitet, teamfølelse og omtanke for hverandres merkevare.

Det var søndag morgen i femtiden at Peter Northug fyllekjørte med sin Audi og krasjet inn i autovernet i nærheten av sitt hjem i Trondheim. Northug innrømmet senere samme dag at han han kjørte i alkoholpåvirket tilstand.

Bilen var en gave til skistjernen fra bilsponsoren.

Etter ulykken søndag stakk Northug fra stedet og en skadet passjer i bilen.

Ingen beslutning tatt

Han legger til at selskapet nå bruker tiden på dialog med Northug Management og at en beslutning derfor ennå ikke er tatt.

– Det er viktig for oss at vi holder hodet kaldt i en krevende situasjon. Vi forstår at mange ønsker å vite hvor veien går videre, men vi kommer ikke til å ta en beslutning basert på hast og uvitenhet. Det er også viktig at teamet til Petter nå får litt arbeidsro. Det ønsker vi å bidra til, sier Tegneby til NTB.

Avtale siden 2012

Northugs avtale med Audi har løpt siden 2012. Tegneby gir ingen detaljer om innholdet, bortsett fra å uttale at avtalen «representerer både en verdi for Team Northug og for Audi». Bilen som Northug krasjet i fylla, er leaset gjennom Audis finansieringsselskap. Det betyr at Northug som sjåfør er ansvarlig.

– Vi håper og tror at folk forstår at det ene og alene er fører av bilen som er ansvarlig for hendelsen, men vi skulle gjerne selvsagt vært den alvorlige hendelsen foruten, sier Tegneby.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn