NRK Meny
Normal

Håpet svinner for Schumacher

Michael Schumacher (45) har nå ligget i kunstig koma i åtte uker siden skiulykken i Frankrike. Leger og eksperter frykter Formel 1-føreren er henvist til et liv i koma om han ikke våkner snart.

Michael Schumacher

FORTSATT I KOMA: Michael Schumacher har ifølge rapporter fra Frankrike foreløpig ikke vist noen tegn til at han kommer til å våkne fra komatilstanden.

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

– Etter åtte uker i koma, hvis det ikke er noe tegn til at personen våkner av seg selv, vil de fleste dra ut ledningen, sier Gary Hartstein til New York Times.

Schumacher Injured

FALT PÅ SKI: Michael Schumacher svevde mellom liv og død det første døgnet etter fallulykken i desember. Siden har han ligget i kunstig koma.

Foto: Luca Bruno / Ap

Hartstein er en amerikansk anestesilege som har jobbet i Formel 1-sirkuset i en årrekke.

Den amerikanske eksperten frykter «Schumi», som altså ble lagt i kunstig koma etter å ha slått hodet i en stein på skiferie i slutten av desember i fjor, aldri blir den samme igjen – om han skulle våkne fra komatilstanden.

Legene reduserte Schumachers narkosemidler i håp om å starte en oppvåkningsprosess 30. januar, men så langt har lite skjedd.

Lite nytt er dårlig nytt

– Hvis de (legene ved sykehuset i Frankrike journ.anm.) ikke kommer med gode nyheter fordi det ikke finnes noen gode nyheter, er det fryktelig dårlige nyheter, sier Hartstein.

Flere motorsport-nettsider hevder de franske legene i Grenoble, der Schumacher har ligget til overvåking siden ulykken, har gitt opp håpet om å vekke Formel 1-stjerne fra koma.

Disse rapportene er imidlertid ikke bekreftet.

Dårlig tegn ved lang oppvåkning

En annen lege, David K. Menon ved universitetssykehuset i Cambridge, er noe mer optimistisk på Schumachers vegne.

Legen, som er sjef ved Cambridge-sykehusets anerkjente anestesiavdeling, mener det er for tidlig å si om Schumachers håp om å komme til seg selv igjen er ute.

– Jeg mener det er for tidlig å si om en koma-pasient vil bli værende i koma eller ikke etter åtte uker. Men desto lengre tid det tar før han våkner, desto mindre er sannsynligheten for at rehabiliteringen blir som man håper, sier han.

Det var 29. desember i 2013 at Michael Schumacher falt og slo hodet i en stein mens han var på skiferie i de franske alpene. Steinen skal ha slått hull i hjelmen til den tyske Formel-1-føreren med sju verdensmestertitler på CV-en.

Les også:

Siste nytt

 • Real vann også returkampen

  Real Madrid utan suspenderte Cristiano Ronaldo slo Barcelona 2-0 i returkampen i den spanske supercupen i går kveld. Asensio og Benzema scora.

  Real vann 5-1 samanlagt. Det er første gong på 30 år at Barcelona taper sine to første konkurransekampar i ein sesong.

  Barcelonas sportsdirektør sa etter kampen at signeringane av Liverpools Philippe Coutinho og Dortmunds Ousmane Dembele snart er klare.

  Den spanske ligaen sesongopnar laurdag.

  Real jubel
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint