NRK Meny
Normal

Astrids VM-plan – vil konkurrere mot gutta

I helga var Astrid Uhreholdt Jacobsen tilbake på toppen av seierspallen. Nå har hun meldt seg på skirenn i herreklassen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Sognsvann

VM-HÅPET LEVER: Etter en tung vinter til nå, går det endelig riktig vei for Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

27-åringen fra Smestad i Oslo hadde en uforklarlig tung høst og førjulsvinter. Etter skuffende resultater og en dårlig følelse under verdenscupen på Lillehammer den første helga i desember, tok hun konkurransefri og trappet kraftig ned på treningen.

Sist helg var hun imidlertid tilbake i skirenn – med gode resultater i skandinavisk cup. I løypene der det om en drøy måned er VM på ski, ble Jacobsen nummer tre på 10 km fristil fredag.

Søndag slo hun til og vant 15 km fellesstart med skibytte foran sterke løpere som Sofia Bleckur, Martine Ek Hagen, Charlotte Kalla, Riita-Liisa Roponen og Kristin Størmer Steira.

– Bedre for hvert renn

Likevel står hun over kommende helgs verdenscup i Otepää. I stedet har Heming-jenta andre planer.

– Jeg skal gå Oslo skifestival i herreklassen. Jeg får kjørt meg der også, skriver Astrid Uhrenholdt Jacobsen i en e-post til NRK.

Deretter er planen å gå verdenscup i russiske Rybinsk, før det blir NM på Røros.

– Det er jo veldig tidlig i formutviklingen for min del. Jeg fikk ikke starte med tøffe økter før det ble 2015 i kalenderen. Så det blir nok bedre for hvert eneste skirenn, skriver Jacobsen i mailen.

I Rybinsk har hun gode minner. Der tok sprintverdensmesteren fra 2007 nemlig sin aller første verdenscupseier i desember 2007, da hun vant en 15 km fellesstart i fristil.

Fem plasser i alle løp

Om halvannen uke er det 10 km fristil, sprint fristil og 15 km fellesstart på programmet. Det betyr at Jacobsen med god innsats kan melde seg på i kampen om en VM-billett igjen.

Marit Bjørgen og Therese Johaug sørget under VM i Val di Fiemme for to år siden for at Norge har tittelforsvareren på alle de individuelle kvinnedistansene i Falun, hvilket betyr at Norge kan stille med fem jenter. Det gjør nåløyet litt mindre trangt.

At Jacobsen har lyst til å komme til VM i knallform, er det ingen tvil om. For også i Falun har hun gode minner.

I 2008 tok hun sin foreløpig siste verdenscupseier nettopp der, da hun vant en 15 km fellesstart med skibytte foran Marit Bjørgen og Aino-Kaisa Saarinen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
Semifinale i cupen, menn
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08