NRK Meny
Normal

Astrids vanskelige valg: – Litt vondt å se

HOLMENKOLLEN (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var i storform. Likevel måtte hun se VM-tremila på TV.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

SYK ELLER IKKE SYK? Etter råd fra legen, valgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen å kjøre hjem til Oslo i stedet for å gå VM-tremila. Dette bildet er tatt etter 10-kilometeren i Falun.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg var egentlig ikke sjuk. Jeg var litt tett i brystet, og var sånn sett litt usikker. Så fikk jeg veldig klare råd og anbefalinger om å være smart og stå over, for ikke å ødelegge meg selv for lengre tid, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

Det er halvannen uke siden hun sto overfor det særdeles vriene valget. Hun hadde brukt i hvert fall to av sine tre løp i Falun til å vise at hun trolig var i sitt livs form. Hun var en klar medaljekandidat på 30 km klassisk.

Dagen før valgte hun å kaste inn håndkleet. Dermed var 28-åringen fra Oslo TV-seer da Therese Johaug utklasset feltet, og fikk med seg Marit Bjørgen og Charlotte Kalla på seierspallen.

– Sikkert riktig

– Det var en vanskelig avgjørelse. Men den var sikkert riktig, sier Jacobsen.

– Hvordan var det å se løpet?

– Det var et veldig morsomt løp å se. Men det var også litt vondt å se, for jeg visste jeg var i veldig bra form, og så var det det bittelille rusket som gjorde at jeg ikke kunne stille til start selv. Men sånn er det.

– Var det din avgjørelse?

– Ja, det er jo alltid min avgjørelse, men jeg pleier å lytte til de som har greie på sånne ting, sier Jacobsen.

Satser videre

Hun reiste uansett hjem fra VM med sølv fra 15 km fellesstart med skibytte og gull i stafett. Dermed gjorde hun sitt beste mesterskap siden debuten i Sapporo i 2007, der hun ble verdensmester i sprint og tok med seg bronse fra begge lagkonkurransene.

Bekreftelsen på at hun hører hjemme blant verdens aller beste langrennsløpere, gjør at Astrid Uhrenholdt Jacobsen har bestemt seg for å satse videre.

Hun svarer et utvetydig «ja» på NRKs spørsmål om hun ser for seg å satse på ski i flere år framover.

Resten handler om logistikkplanlegging. For nå ser det ut til at Astrid har brukt opp permisjonsmulighetene fra medisinstudiet.

Inneværende sesong avsluttes med sprint i Drammen onsdag og 30 km klassisk i Holmenkollen søndag.

Norske gulljenter

GULLJENTER: Åtte år etter sprintgullet i Sapporo var Astrid Uhrenholdt Jacobsen tilbake på toppen av VM-pallen sammen med Heidi Weng, Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par