Hopp til innhold

Astana utestenger stjernerytter – spanske politikilder avviser kobling til narkotikasmugling

Colombias sykkelprofil Miguel Ángel López er midlertidig suspendert av Astana. Årsaken er medieoppslag i Spania som knyttet ham til en kontroversiell lege.

Astana opplyste om utestengelsen på Twitter fredag formiddag. Der skrev laget at meldingene fra Spania kom overraskende.

«I øyeblikket har vi ingen detaljer. Laget har besluttet å suspendere Miguel Ángel López fra enhver aktivitet inntil alle omstendigheter i saken er avklart», sto det i uttalelsen.

Reaksjonen kom etter at det spanske nettstedet Circlo21 meldte at López var under politietterforskning for mulige forbindelser til den omstridte legen Marcos Maynar, som for tiden granskes for narkotikasmugling og hvitvasking av penger.

Påstanden ble satt opp mot bilder som viste Astana-rytteren i møte med spansk politi på flyplassen i Madrid.

– Det var en rutinesjekk av bagasjen. Han er ikke under etterforskning, sier en ikke navngitt politikilde til nyhetsbyrået AFP.

28 år gamle López har tidligere vært involvert i «Maynar-saken» med status som vitne.

Klatrespesialisten har flere meritter å vise til. I 2020 vant han blant annet den 17. etappen i Tour de France. En skade holdt López unna årets Tour-utgave. (NTB)

Miguel Angel Lopez
Foto: LUCA BETTINI / AFP

Siste nytt

 • Ny renndirektør i FIS

  Michal Lamplot rykker opp og blir renndirektør for langrenn i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han tar over for Pierre Mignerey, opplyser FIS i en pressemelding.

  Mignerey gir seg i jobben etter tolv år og erstattes med sin assistent.

  Lamplot har hatt flere roller i FIS før han nå tar steget opp og blir renndirektør. Kommende sesong skal han konsentrere seg om det sportslige, mens Doris Kallen blir verdenscupkoordinator.

 • Meling forlenget kontrakten med Rennes

  Landslagsspiller Birger Meling har utvidet kontrakten sin i den franske toppklubben Rennes med to år. Han er bundet til klubben til 2026.

  Venstrebackens forlengelse opplyses om av Rennes på Twitter. Meling forlot norsk fotball sommeren 2020. Da gikk han til Nimes, og ett år senere ble han en del av Rennes.

  Rennes ligger på 8.-plass i Ligue 1. Lørdag venter Strasbourg på bortebane. Meling har startet fem av de åtte kampene Rennes har spilt denne sesongen.

  Som seniorspiller har Meling vært i Stabæk og Rosenborg. Han har også en fortid i Middlesbrough og Viking som junior.

  Birger Meling
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Strammer inn bruk av flomlys

  Det blir innført nye regler for flomlys i Eliteserien og Toppserien i fotball. Grepet blir gjort for å spare strøm i en tid der energi koster langt mer enn før. Det skjer på anmodning fra interesseorganisasjonene Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner, skriver NTB.

  Framover blir det kun tillatt å ha på flomlys først 45 minutter før kampstart. I snitt har dagens praksis vært på halvannen time.

  – Dette vil bidra til å redusere energiforbruket umiddelbart, og klubbene vil redusere energikostnadene, sier Pål Breen i Norsk Toppfotball.

  Eliteserien
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste