– Det var ikke meg! Det var ikke meg!

BEIJING (NRK): Amerikanske Ronnie Ash skapte scener da han nektet å forlate banen etter å ha tjuvstartet på 110 meter hekk.

China Athletics Worlds

China Athletics Worlds

UTE: Forhåndsfavoritt Ronnie Ash røk ut av 110 meter hekk etter tjuvstart i forsøksheatet.

Foto: David J. Phillip / Ap

– Det rykket til et sted til høyre i bildet. Vi får se hvem det var, sa kommentator Jann Post under NRKs sending da det var signalisert for tjuvstart i det andre forsøksheatet på 110 meter hekk i natt.

– Det er Mendes' armer som forlot underlaget først. Da er det nok over og ut for han, supplerte ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Men det var ikke brasilianske Jonathan Mendes som ble vist det røde og svarte flagget. Dommerne gikk istedenfor bort til en av forhåndsfavorittene, Ronnie Ash (27), som reagerte med vantro og sinne.

– Det var ikke meg. Nei. Det var ikke meg. La meg se (bildene). Det var ikke meg. Jeg rørte meg ikke, gjentok Ash til funksjonærene.

Ørsmå bevegelser

Til tross for protestene - reprisene viser at sølvvinneren fra det amerikanske mesterskapet gjorde ørsmå bevegelser før startskuddet - dermed sto funksjonærene på sitt.

Offisielt viser tallene at Ash tjuvstartet med marginale 24 tusendeler.

– Ah, vi ser han dytter tidlig. Ash er nok den som setter bevegelse. Da har blokka har nok sagt ifra om at han starter ulovlig tidlig, kommenterte Rodal.

– Han ødelegger for flere her, sa Post.

Men Ash nektet fortsatt å forlate området. Det tok nærmere to minutt før sølvvinneren fra det amerikanske mesterskapet gikk ut av stadionet.

Oliver raskest

USA har likevel flere gode strenger å spille på i 110 meter hekk. David Oliver var raskest av alle i forsøksheatene med tiden 13,15, mens Aries Merritt (13,25) var nest raskest. Også Aleec Harris gikk greit videre til semifinalen, senere i dag.

Den kan du se her.

David Oliver var raskest av alle i kvalifiseringsheatene på 110 meter hekk. Kommentatorer: Jann Post og Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal