NRK Meny
Normal

– Det var ikke meg! Det var ikke meg!

BEIJING (NRK): Amerikanske Ronnie Ash skapte scener da han nektet å forlate banen etter å ha tjuvstartet på 110 meter hekk.

China Athletics Worlds

China Athletics Worlds

UTE: Forhåndsfavoritt Ronnie Ash røk ut av 110 meter hekk etter tjuvstart i forsøksheatet.

Foto: David J. Phillip / Ap

– Det rykket til et sted til høyre i bildet. Vi får se hvem det var, sa kommentator Jann Post under NRKs sending da det var signalisert for tjuvstart i det andre forsøksheatet på 110 meter hekk i natt.

– Det er Mendes' armer som forlot underlaget først. Da er det nok over og ut for han, supplerte ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Men det var ikke brasilianske Jonathan Mendes som ble vist det røde og svarte flagget. Dommerne gikk istedenfor bort til en av forhåndsfavorittene, Ronnie Ash (27), som reagerte med vantro og sinne.

– Det var ikke meg. Nei. Det var ikke meg. La meg se (bildene). Det var ikke meg. Jeg rørte meg ikke, gjentok Ash til funksjonærene.

Ørsmå bevegelser

Til tross for protestene - reprisene viser at sølvvinneren fra det amerikanske mesterskapet gjorde ørsmå bevegelser før startskuddet - dermed sto funksjonærene på sitt.

Offisielt viser tallene at Ash tjuvstartet med marginale 24 tusendeler.

– Ah, vi ser han dytter tidlig. Ash er nok den som setter bevegelse. Da har blokka har nok sagt ifra om at han starter ulovlig tidlig, kommenterte Rodal.

– Han ødelegger for flere her, sa Post.

Men Ash nektet fortsatt å forlate området. Det tok nærmere to minutt før sølvvinneren fra det amerikanske mesterskapet gikk ut av stadionet.

Oliver raskest

USA har likevel flere gode strenger å spille på i 110 meter hekk. David Oliver var raskest av alle i forsøksheatene med tiden 13,15, mens Aries Merritt (13,25) var nest raskest. Også Aleec Harris gikk greit videre til semifinalen, senere i dag.

Den kan du se her.

David Oliver var raskest av alle i kvalifiseringsheatene på 110 meter hekk. Kommentatorer: Jann Post og Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin