NRK Meny
Normal

– Det var ikke meg! Det var ikke meg!

BEIJING (NRK): Amerikanske Ronnie Ash skapte scener da han nektet å forlate banen etter å ha tjuvstartet på 110 meter hekk.

China Athletics Worlds

China Athletics Worlds

UTE: Forhåndsfavoritt Ronnie Ash røk ut av 110 meter hekk etter tjuvstart i forsøksheatet.

Foto: David J. Phillip / Ap

– Det rykket til et sted til høyre i bildet. Vi får se hvem det var, sa kommentator Jann Post under NRKs sending da det var signalisert for tjuvstart i det andre forsøksheatet på 110 meter hekk i natt.

– Det er Mendes' armer som forlot underlaget først. Da er det nok over og ut for han, supplerte ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Men det var ikke brasilianske Jonathan Mendes som ble vist det røde og svarte flagget. Dommerne gikk istedenfor bort til en av forhåndsfavorittene, Ronnie Ash (27), som reagerte med vantro og sinne.

– Det var ikke meg. Nei. Det var ikke meg. La meg se (bildene). Det var ikke meg. Jeg rørte meg ikke, gjentok Ash til funksjonærene.

Ørsmå bevegelser

Til tross for protestene - reprisene viser at sølvvinneren fra det amerikanske mesterskapet gjorde ørsmå bevegelser før startskuddet - dermed sto funksjonærene på sitt.

Offisielt viser tallene at Ash tjuvstartet med marginale 24 tusendeler.

– Ah, vi ser han dytter tidlig. Ash er nok den som setter bevegelse. Da har blokka har nok sagt ifra om at han starter ulovlig tidlig, kommenterte Rodal.

– Han ødelegger for flere her, sa Post.

Men Ash nektet fortsatt å forlate området. Det tok nærmere to minutt før sølvvinneren fra det amerikanske mesterskapet gikk ut av stadionet.

Oliver raskest

USA har likevel flere gode strenger å spille på i 110 meter hekk. David Oliver var raskest av alle i forsøksheatene med tiden 13,15, mens Aries Merritt (13,25) var nest raskest. Også Aleec Harris gikk greit videre til semifinalen, senere i dag.

Den kan du se her.

David Oliver var raskest av alle i kvalifiseringsheatene på 110 meter hekk. Kommentatorer: Jann Post og Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street