Asfaltens svar på Petter Solberg kan bli Norges første proff

SON/OSLO (NRK): Dennis Olsen (21) kan bli tidenes første nordmann som får betalt av et fabrikklag for å kjøre asfaltracing.

Dennis Olsen

KAN BLI PROFF: Dennis Olsen kan bli Norges første asfalt-proff til helgen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg håper og tror at vi får kontrakten på plass nå. Da kan jeg kjøre uten å tenke på budsjett. Lever man av å kjøre kan man rett og slett kose seg med det, sier Dennis Olsen til NRK.

Porsche Carrera Cup Deutschland 2017

JUBEL: Dennis Olsen vant den tyske Porsche-cupen denne sesongen.

Foto: Bildagentur Kräling / Porsche

Nordmannen fra Våler imponerte stort med å vinne den prestisjefulle tyske Porsche-cupen sammenlagt i oktober i år. Så ble han sammenlagttoer i Porsche supercup – sportens svar på VM.

– Laget mitt har hatt mange tøffe år, så vi ble overlykkelige alle sammen, forteller Olsen.

Får beskjeden til helgen

På lørdag er det «Porsche Champions dinner» hvor utøverne skal få premier for sesongen som har vært. Der skal Olsen også få vite hva som skjer neste år.

Det er to mulige utfall: Skulle han ikke få bli en såkalt «profesjonell kjører», så blir han en «ung profesjonell kjører». I begge tilfeller vil han bli en betalt sjåfør, men får han den siste, blir det litt mindre i lønn og han får da ikke kjørt de aller største løpene.

 • Asfaltracing foregår på asfaltbaner med racingbiler. Det er forskjellige løp som kan foregå i alt fra 30 minutter til 24 timer.

Han blir uansett den første i norsk motorsporthistorie som får betalt av et fabrikklag for å sitte bak rattet på en asfaltracingbil.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hva andre har gjort før. Jeg har bare tenkt at jeg skal dit, sier Olsen med et smil.

Fra gokart til Porsche

Olsen startet karrieren med gokart alleredesom femåring, men gikk etter hvert over til asfaltracing. I 2015-sesongen skulle han virkelig bevise hva han kunne, men da satte et dårlig valg en stopper for suksessen.

– Det var det vanskeligste året for meg, Jeg ble nummer to i EM året før, men valget av lag gjorde det vanskelig å prestere, sier Olsen.

Han valgte å fortsette med uforminsket styrke, noe som ga resultater da han senere fikk kjøre for Porsche.

Det økonomiske aspektet har alltid vært en utfordring. Slik det er nå må han selv grave frem et millionbeløp årlig for å kunne kjøre, men med de nylige resultatene i baklomma håper han å kunne få proffkontrakt.

– Dette har vært målet hele veien, innrømmer 21-åringen.

Tidligere motorsportutøver, Thomas Schie, sammenligner avtalen med fotballspillere som signerer for store klubber.

– Det er som å signere for en stor utenlandsk klubb. Det er Porsche vi snakker om her, det er en av de største fabrikkene han kan bli fører for. Han kan da bli sendt verden rundt og tjene gode penger på å leve ut drømmen sin, sier Schie.

Thomas Schie

STORT: Thomas Schie synes det er veldig imponerende og stort om Olsen får proffkontrakt.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Siste nytt

 • Everton ute etter straffedrama

  Etter åtte rundar med straffespark var cupbomba eit faktum; QPR slo ut Everton av den engelske ligacupens tredje runde.

  Tom Davies bomma på straffe for Everton og Jimmy Dunne kunne sørge for at OPR er klar for fjerde runde.

  Ved full tid stod det 2–2 mellom laga.

  Også mellom Fulham og Leeds gjekk det til ein dramatisk straffesparkkonkurranse, men etter seks rundar kunne Leeds-fansen sleppe jubelen laus.

  Carabao Cup - Third Round - Queens Park Rangers v Everton
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Reserven tok Liverpool vidare

  Liverpool tok seg komfortabelt vidare til den fjerde runden i ligacupen etter at dei slo Norwich 3-0. Takumi Minamino vart kveldens store spelar for gjestane med to mål. Også Divock Origi kunne setje seg på scoringslista. Når Norwich i tillegg bommar på straffe var dei aldri nær ved å utfordre eit reserveprega Liverpool.

  Manchester City tok seg også lett vidare etter at dei slo Wycombe 6-1.

  Carabao Cup - Third Round - Norwich City v Liverpool
  Foto: Paul Childs / Reuters
 • Norge gjere tre endringar i laget

  Sjögren gjer tre endringar frå torsdagens kamp. Forsvarstrearen er uforandret, medan Eikeland og Syrstad Engen, kjem inn for Haavi og Bøe Risa på midtbana. Utland erstattar Sævik på topp.

  Her er laget:

  Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Julie Blakstad – Caroline Graham Hansen, Guro Reiten – Lisa-Marie Karlseng Utland

  Fotball VM-kvinner 2019.
  Foto: Terje Bendiksby

Sendeplan

Kl. Program Kanal