NRK Meny
Normal

Arvesen: - Bagatelliserer Riis-saken

Sykkelrytter Kurt Asle Arvesen sammenlikner dopbruken til sportssjefen sin Bjarne Riis med en fartsforseelse. Idrettspresident Tove Paule reagerer sterkt på uttalelsene.

Kurt Asel Arvesen, CSC
Foto: NRK

Arvesen som sykler for det danske CSC-laget mener at det som Riis gjorde i sin aktive karriere kan sammenlikne med å kjøre ti kilometer for fort med bil.

Han har tidligere gått sterkt ut mot folk som har dopet seg, men vil nå ikke at Riis skal sparkes som sjef for laget etter innrømmelsen om at han var dopet da han vant Tour de France i 1996.

- Det er bare tull fordi alle kan gjøre en feil og hvem er det vel ikke som har kjørt 60 km/t i en 50-sone. Mens unger løper rundt om i gatene kjører folk fortsatt 60- i en 50-sone. Det er mye verre det enn å skade kroppen sin selv,sier Arvesen til NRK.

CSC-ledelsen som er i Giro d'Italia mener heller ikke at det som Riis har gjort er så graverende at det bør få følger for laget.

- Det vil være fantastisk ergelig om alle de flotte rytterne vi har nå og laget, skulle forsvinne på grunn av dette her som har skjedd for 15 år siden. det ville være en katastrofe, og det fortjener de unge rytterne ikke, sier sportsdirektør for CSC i Giro d'Italia, Jørgen Perdersen.

Nordens eneste sykkel-lag i toppdivisjonen går likevel en svært usikker framtid i møte.

- Skivebom

En av Norges fremste antidopingeksperter, Inggard Lereim, blir lei seg når han får høre om Arvesens uttalelser.

- Jeg synes at det er trist at slike holdninger til antidopingarbeid fortsatt eksisterer blant dagens aktive. Sykkelmiljøet har hele tiden sagt at de må legge fortiden av uheldige hendelse bak oss, men dette er skivebom og jeg håper at dette er sagt i en periode hvor han er veldig sliten og kanskje ikke helt tenkte gjennom det han sa, men dette er ikke sælig bra, sier Inggard Lereim.

Er du sjokkert ?

- Jeg har vært så lenge med i antidopingarbeidet at jeg har sluttet å bli sjokkert, jeg har opplevd alt mulig rart, men jeg er skuffet over at det er så dårlig forebyggende arbeid i sykkelmiljøet fortsatt og at slike uttalelser kan finne sted, sier Lereim videre.

Han håper at Arvesen vil komme på bedre tanker når han får tenkt litt bedre gjennom saken.

- Kan ikke sammenliknes

Den nyvalgte idrettspresidenten Tove Paule er også veldig skuffet over utspillet til Arvesen. Man kan ikke sammenligne de sakene han gjør, mener hun.

- Dette er ikke å kjøre i 60 km/t i 50-sonen. Dette er alvorlig, sier Tove Paule.

Reagerer du på Arvesens uttalelser ?

- Ja jeg gjør egentlig det fordi dette er mye mer alvorlig enn som så. Sykkel er for oss en rollemodell, og man kan ikke bagatellisere det på den måten, sier idrettspresidenten videre.

Vil du reagere overfor Cykleforbundet hvordan de skal uttale seg i en så alvorlig sak ?

- Nei, det er ikke opp til meg å gjøre, men jeg synes at sykkelsporten burde gå enda mer i seg selv enn de har gjort til nå. Det har vært alfor mange tabber i sykkelsporten de siste årene til at vi kan bagatellisere dette, avslutter Paule.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag