NRK Meny

– Jeg håper dopjegerne kontakter meg

ERESFJORD (NRK): Kurt Asle Arvesen er med Michael «Kyllingen» Rasmussens tilståelser dratt inn i det store doping-universet. Nå håper han antidoping Danmark tar kontakt.

Kurt Asle Arvesen syklet under Bjarne Riis i CSC-laget. Romsdalingen hevder han aldri så doping bli benyttet i laget. Danske Michael Rasmusen sier noe annet og hevder Riis organiserte dopingbruken til sine ryttere.

Kurt Asle Arvesen om doping

Artikkelen er flere år gammel.

Etappevinneren fra Tour de France i 2008, og to ganger etappevinner i Giro d‘ Italia, var under ledelse av den dopede vinneren av touren i 1996, Bjarne Riis, fra 2004 til 2009.

CSC var laget Arvesen syklet for.

Da Michael Rasmussen gikk ut og fortalte den danske avisa Politiken at lagsjefen, Bjarne Riis, systematisk dopet sine ryttere, ble syklisten fra Eresfjorden med en gang dratt inn i nye dopingspekulasjoner.

– Jeg håper å høre fra antidoping Danmark, de bør snakke med alle som har syklet under Bjarne Riis, sier Arvesen til NRK.

Rasmussen

KYLLINGEN: Står ribbet tilbake, nå bruker han sitt siste kort og anklager sin tidligere sjef, Bjarne Riis, for å stå bak organisert doping.

Foto: BAS CZERWINSKI / Afp

Naturlig mistanke rettes mot Arvesen

Han hevder det er som forventet, at han selv blir mistenkt, men Arvesen har ren samvittighet. Til NRK sier han:

– Med hånda på hjertet, jeg har aldri brukt doping.

Arvesen forteller at doping ikke er et stort samtaleemne innad i de store sykkel-lagene han har representert. Heller ikke i sin nåværende jobb, som trener i Sky, er det mye prat om doping.

– Det blir nevnt og snakket litt om når enkelt ryttere er litt kjappe opp bakkene, eller når en stor sykkelkanon blir avslørt og tatt, sier han.

Det Arvesen også er klar på, er at sykkeljournalister og andre interesserte, kun godtar en tilståelse fra mistenkte syklister.

– Du slipper liksom ikke unna med å holde på sannheten om at du er uskyldig, sier han.

Siste nytt

  • Salah signerte for Liverpool

    Mohamed Salah signerte torsdag en langtidskontrakt med Liverpool, som henter ham fra Roma for 370 millioner kroner.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal