NRK Meny
Normal

– Jeg håper dopjegerne kontakter meg

ERESFJORD (NRK): Kurt Asle Arvesen er med Michael «Kyllingen» Rasmussens tilståelser dratt inn i det store doping-universet. Nå håper han antidoping Danmark tar kontakt.

Kurt Asle Arvesen syklet under Bjarne Riis i CSC-laget. Romsdalingen hevder han aldri så doping bli benyttet i laget. Danske Michael Rasmusen sier noe annet og hevder Riis organiserte dopingbruken til sine ryttere.

Kurt Asle Arvesen om doping

Etappevinneren fra Tour de France i 2008, og to ganger etappevinner i Giro d‘ Italia, var under ledelse av den dopede vinneren av touren i 1996, Bjarne Riis, fra 2004 til 2009.

CSC var laget Arvesen syklet for.

Da Michael Rasmussen gikk ut og fortalte den danske avisa Politiken at lagsjefen, Bjarne Riis, systematisk dopet sine ryttere, ble syklisten fra Eresfjorden med en gang dratt inn i nye dopingspekulasjoner.

– Jeg håper å høre fra antidoping Danmark, de bør snakke med alle som har syklet under Bjarne Riis, sier Arvesen til NRK.

Rasmussen

KYLLINGEN: Står ribbet tilbake, nå bruker han sitt siste kort og anklager sin tidligere sjef, Bjarne Riis, for å stå bak organisert doping.

Foto: BAS CZERWINSKI / Afp

Naturlig mistanke rettes mot Arvesen

Han hevder det er som forventet, at han selv blir mistenkt, men Arvesen har ren samvittighet. Til NRK sier han:

– Med hånda på hjertet, jeg har aldri brukt doping.

Arvesen forteller at doping ikke er et stort samtaleemne innad i de store sykkel-lagene han har representert. Heller ikke i sin nåværende jobb, som trener i Sky, er det mye prat om doping.

– Det blir nevnt og snakket litt om når enkelt ryttere er litt kjappe opp bakkene, eller når en stor sykkelkanon blir avslørt og tatt, sier han.

Det Arvesen også er klar på, er at sykkeljournalister og andre interesserte, kun godtar en tilståelse fra mistenkte syklister.

– Du slipper liksom ikke unna med å holde på sannheten om at du er uskyldig, sier han.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg