NRK Meny
Normal

Tror Hushovd lykkes med kniven på strupen

Thor Hushovd er helt avhengig av å prestere i helgen for å få være med i Tour de France. Nordmannen er én av 16 ryttere som kjemper om ni plasser i touren.

Arvesen

Team Sky-coach Kurt Asle Arvesen mener Thor Hushovd er god nok til å sykle Tour de France.

Foto: Scott Mitchell

– La oss håpe Thor klarer å overbevise BMC om at han er mer enn god nok. Det har han jo bevist før, så jeg regner med at vi får se han i årets Tour de France, sier tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen, nå coach i Team Sky.

Tirsdag kom nyheten om at Hushovd er tatt ut til å sykle rittet Criteritum du Dauphiné - det viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France.

– Det er et avgjørende ritt for Tour de France-uttaket, sier Arvesen til NRK.no.

Alpe d'Huez

Etter en sykdomspreget fjorårssesong må Hushovd overbevise i Criteritum du Dauphiné.

Hushovds lag BMC kan sende ni ryttere til Tour de France, og nordmannen er én av 16 som kjemper om plassene.

Hushovd

Thor Hushovd får en siste sjanse til å vise seg frem for BMC-ledelsen før Tour de France i oppkjøringsrittet Criteritum du Dauphiné. Her er han før start på Paris-Roubaix 7. april.

Foto: John Berry / Getty Images

Så langt denne sesongen har han ikke greid å vise at han har funnet tilbake til gammel form.

Redaktør for sykkelnettstedet procycling.no, Jarle Fredagsvik, tror uttaket til oppkjøringsrittet styrker Thors Tour-sjanser.

– Rittet er en miniatyrutgave av Tour de France. Det er dit de sterkeste rytterne drar for å gjøre oppkjøringen til Touren, sier Fredagsvik.

I likhet med den prestisjetunge Touren går også Criteritum du Dauphiné i Frankrike. I år skal rytterne kjøre opp berømte Alpe d'Huez, et fjell feltet også møter to ganger i årets Tour de France.

– Det blir viktig for Hushovd å vise at han også er god i motbakker, at han er slank og fit, sier Fredagsvik.

Kjemper mot Gilbert

Hushovd må blant annet kjempe mot regjerende verdensmester Philippe Gilbert om en plass på Tour de France-laget. Dét kan bli en utfordring for nordmannen.

– De er litt samme type ryttere. Jeg tror BMC Racing vil vise frem verdensmestertrøyen i Tour de France, hvilket kan skape litt problemer for Hushovd, sier Fredagsvik, som ikke er helt sikker på at vi får se Hushovd i Tour de France.

Nordmannen er i hvert fall med i BMC Racing Teams bruttotropp på 16 mann som om å få dager reiser til Nice for å forberede seg til Touren. Ni av disse blir tatt ut på Tour de France-laget.

Criteritum du Dauphiné går fra 2. til 9. juni.

Dersom Hushovd blir tatt ut til Tour de France - en avgjørelse som faller i midten av juni ifølge BMCs pressetalsmann - blir det hans tolvte Tour de France-deltagelse i karrieren.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal