Hopp til innhold

Tror Hushovd lykkes med kniven på strupen

Thor Hushovd er helt avhengig av å prestere i helgen for å få være med i Tour de France. Nordmannen er én av 16 ryttere som kjemper om ni plasser i touren.

Arvesen

Team Sky-coach Kurt Asle Arvesen mener Thor Hushovd er god nok til å sykle Tour de France.

Foto: Scott Mitchell

– La oss håpe Thor klarer å overbevise BMC om at han er mer enn god nok. Det har han jo bevist før, så jeg regner med at vi får se han i årets Tour de France, sier tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen, nå coach i Team Sky.

Tirsdag kom nyheten om at Hushovd er tatt ut til å sykle rittet Criteritum du Dauphiné - det viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France.

– Det er et avgjørende ritt for Tour de France-uttaket, sier Arvesen til NRK.no.

Alpe d'Huez

Etter en sykdomspreget fjorårssesong må Hushovd overbevise i Criteritum du Dauphiné.

Hushovds lag BMC kan sende ni ryttere til Tour de France, og nordmannen er én av 16 som kjemper om plassene.

Hushovd

Thor Hushovd får en siste sjanse til å vise seg frem for BMC-ledelsen før Tour de France i oppkjøringsrittet Criteritum du Dauphiné. Her er han før start på Paris-Roubaix 7. april.

Foto: John Berry / Getty Images

Så langt denne sesongen har han ikke greid å vise at han har funnet tilbake til gammel form.

Redaktør for sykkelnettstedet procycling.no, Jarle Fredagsvik, tror uttaket til oppkjøringsrittet styrker Thors Tour-sjanser.

– Rittet er en miniatyrutgave av Tour de France. Det er dit de sterkeste rytterne drar for å gjøre oppkjøringen til Touren, sier Fredagsvik.

I likhet med den prestisjetunge Touren går også Criteritum du Dauphiné i Frankrike. I år skal rytterne kjøre opp berømte Alpe d'Huez, et fjell feltet også møter to ganger i årets Tour de France.

– Det blir viktig for Hushovd å vise at han også er god i motbakker, at han er slank og fit, sier Fredagsvik.

Kjemper mot Gilbert

Hushovd må blant annet kjempe mot regjerende verdensmester Philippe Gilbert om en plass på Tour de France-laget. Dét kan bli en utfordring for nordmannen.

– De er litt samme type ryttere. Jeg tror BMC Racing vil vise frem verdensmestertrøyen i Tour de France, hvilket kan skape litt problemer for Hushovd, sier Fredagsvik, som ikke er helt sikker på at vi får se Hushovd i Tour de France.

Nordmannen er i hvert fall med i BMC Racing Teams bruttotropp på 16 mann som om å få dager reiser til Nice for å forberede seg til Touren. Ni av disse blir tatt ut på Tour de France-laget.

Criteritum du Dauphiné går fra 2. til 9. juni.

Dersom Hushovd blir tatt ut til Tour de France - en avgjørelse som faller i midten av juni ifølge BMCs pressetalsmann - blir det hans tolvte Tour de France-deltagelse i karrieren.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal