Tror Hushovd lykkes med kniven på strupen

Thor Hushovd er helt avhengig av å prestere i helgen for å få være med i Tour de France. Nordmannen er én av 16 ryttere som kjemper om ni plasser i touren.

Arvesen

Team Sky-coach Kurt Asle Arvesen mener Thor Hushovd er god nok til å sykle Tour de France.

Foto: Scott Mitchell

– La oss håpe Thor klarer å overbevise BMC om at han er mer enn god nok. Det har han jo bevist før, så jeg regner med at vi får se han i årets Tour de France, sier tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen, nå coach i Team Sky.

Tirsdag kom nyheten om at Hushovd er tatt ut til å sykle rittet Criteritum du Dauphiné - det viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France.

– Det er et avgjørende ritt for Tour de France-uttaket, sier Arvesen til NRK.no.

Alpe d'Huez

Etter en sykdomspreget fjorårssesong må Hushovd overbevise i Criteritum du Dauphiné.

Hushovds lag BMC kan sende ni ryttere til Tour de France, og nordmannen er én av 16 som kjemper om plassene.

Hushovd

Thor Hushovd får en siste sjanse til å vise seg frem for BMC-ledelsen før Tour de France i oppkjøringsrittet Criteritum du Dauphiné. Her er han før start på Paris-Roubaix 7. april.

Foto: John Berry / Getty Images

Så langt denne sesongen har han ikke greid å vise at han har funnet tilbake til gammel form.

Redaktør for sykkelnettstedet procycling.no, Jarle Fredagsvik, tror uttaket til oppkjøringsrittet styrker Thors Tour-sjanser.

– Rittet er en miniatyrutgave av Tour de France. Det er dit de sterkeste rytterne drar for å gjøre oppkjøringen til Touren, sier Fredagsvik.

I likhet med den prestisjetunge Touren går også Criteritum du Dauphiné i Frankrike. I år skal rytterne kjøre opp berømte Alpe d'Huez, et fjell feltet også møter to ganger i årets Tour de France.

– Det blir viktig for Hushovd å vise at han også er god i motbakker, at han er slank og fit, sier Fredagsvik.

Kjemper mot Gilbert

Hushovd må blant annet kjempe mot regjerende verdensmester Philippe Gilbert om en plass på Tour de France-laget. Dét kan bli en utfordring for nordmannen.

– De er litt samme type ryttere. Jeg tror BMC Racing vil vise frem verdensmestertrøyen i Tour de France, hvilket kan skape litt problemer for Hushovd, sier Fredagsvik, som ikke er helt sikker på at vi får se Hushovd i Tour de France.

Nordmannen er i hvert fall med i BMC Racing Teams bruttotropp på 16 mann som om å få dager reiser til Nice for å forberede seg til Touren. Ni av disse blir tatt ut på Tour de France-laget.

Criteritum du Dauphiné går fra 2. til 9. juni.

Dersom Hushovd blir tatt ut til Tour de France - en avgjørelse som faller i midten av juni ifølge BMCs pressetalsmann - blir det hans tolvte Tour de France-deltagelse i karrieren.

Siste nytt

 • Aké er klar for Manchester City

  Nathan Aké blir Bournemouths dyraste sal nokosinne, etter at Manchester City skal ha bladd opp med rundt 475 millionar kroner for den tidlegare Chelsea-spelaren.

  – City har vore det beste laget i England det siste tiåret, og det er ein draum å kome hit. Det er eit topplag fullt av spelarar i verdsklasse, seier Aké.

  Nederlendaren var ein del av Bournemouth-laget som rykka ned frå Premier League førre sesong, men blir ikkje med ned til meisterskapsserien.

  Nathan Aké
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Kalassiger for Molde

  Molde stoppa ikkje før dei hadde scora fem gongar i onsdagens eliteseriekamp mot Start, som til slutt enda 5–0. To mål kvar frå Ohi Omoijuanfo og Ola Brynhildsen, samt ein scoring frå Magnus Wolff Eikrem sørga for ein kalassiger på Aker Stadion. 5-0 sigeren gjer at Molde er tilbake på vinnarsporet etter tapet mot Sandefjord førre helg.

  Eliteserien fotball 2020, Molde - Start.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Går mot norsk trenerduell

  Det går mot en norsk trener duell mellom Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær i europaligaens kvartfinale. Det er klart etter at FC København vant sin åttendedelsfinale 3-1 sammenlagt.

  Det skjer så lenge ikke Manchester United roter bort femmålsledelsen de har skaffet når de spiller mot LASK senere i kveld.

  København tapte første åttendedelsfinale og måtte vinne på eget gress mot den tyrkiske seriemesteren Istanbul Basaksehir. Laget til Solbakken vant kampen 3-0 etter to scoringer av Jonas Wind og en av Rasmus Falk.

  Ståle Solbakken
  Foto: Str / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal