Arvesen støtter Brailsfords journalist-boikott

Kurt Asle Arvesen forstår hvorfor Team Skys sportsdirektør Dave Brailsford «klikket» på en britisk journalist på gårsdagens pressetreff.

Kurt Asle Arvesen

STØTTER: Kurt Asle Arvesen forstår hvorfor Dave Brailsford skjelte ut en britisk journalist på mandagens pressetreff.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Team Skys adlede sportsdirektør, Sir David Brailsford, har vært i hardt vær det siste døgnet, etter å ha «klikket» på en britisk journalist under et pressetreff på hviledagen i Tour de France.

Brailsford skal ha skjelt ut Barry Ryan, en journalist fra CyclingNews.com, og bedt ham om å forlate lokalet. Ryan fortsatte å stille spørsmål, og fikk da beskjed om å «stikke det opp i ræva».

Forstår reaksjonen

Kurt Asle Arvesen, tidligere sportsdirektør i Team Sky, støtter sin gamle kollega.

Dave Brailsford

I HARDT VÆR: Team Skys sportsdirektør har fått kritikk etter mandagens uttalelser, men får støtte av sin tidligere kollega, Kurt Asle Arvesen.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

– Det er selvfølgelig uheldig, men jeg forstår hvorfor han reagerer slik, sier Arvesen.

42-åringen sier at Brailsford har følt at CyclingNews har hatt en agenda mot Team Sky lenge.

– Det har vært et problem over lengre tid, at Dave ikke føler seg riktig sitert av CyclingNews. Når du bruker tid på intervjuer, utdyper og forklarer, og så blir det uansett vinkla på en uheldig måte, da skjønner jeg det. Han har vel rett og slett fått nok, sier Arvesen.

– Gått over stokk og stein

Mandagens pressetreff var kun for inviterte, og Team Sky og Brailsford valgte å ikke invitere noe skrivende presse. Flere journalister dukket likevel opp, blant andre Ryan fra CyclingNews.

– Er det riktig at han skal kunne velge hvem som får være en del av et pressetreff?

– Han må få lov til å velge hvem han skal prate med selv, og så får han bare ta konsekvensene av det. Det er ikke noen regler mot det. Selvfølgelig skal pressen være kritisk, men det har gått litt over stokk og stein med CyclingNews, etter hva jeg forstår, sier han.

Bakgrunnen for episoden skal være flere kritiske artikler fra CyclingNews om mistenkelige hendelser rundt Team Sky, og påstander om at det britiske antidopingbyrået etterforsker Brailsford og det britiske sykkellaget.

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal