Hopp til innhold

Arvesen kjenner dopingtatte Kolobnev: - Dette er utrolig skuffende

Proffsyklist Kurt Asle Arvesen kjenner godt dopingtatte Alexander Kolobnev. Han er svært overrasket over avsløringene i Tour de France.

Kurt Asle Arvesen (ill)

Kurt Asle Arvesen kjenner den dopingtatte russeren fra tiden i Team CSC.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Alexandr Kolobnev

Alexander Kolobnev i aksjon på den 8. etappen av Tour de France i år.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Arvesen og Kolobnev var lagkamerater på Team CSC. Russeren kjørte for laget i perioden 2007 - 2009.

- Jeg kjenner ham godt, og har syklet på samme lag som ham. Jeg har ellers også tiltro til folk, sier Arvesen.

Nordmannen ble derfor ekstra skuffet da han mandag fikk nyheten om at russeren hadde testet positivt for bruk av det vanndrivende stoffet hydroklortiazid under Tour de France.

- Det er utrolig skuffende for meg at Kolobnev er involvert i denne skandalen, sier Arvesen til NRK.

Følg dagens etappe her fra kl 13.40

Tviler ikke på resultatet

Han legger imidlertid til at han ikke har noen grunn til å tvile på resultatet av dopingkontrollen.

- Foreløpig er det bare a-prøven som er analysert, men det utrolig sjelden at resultatet blir annerledes på en b-prøve, sier han.

Kolobnev trakk seg frivillig fra Tour de France etter dopingavsløringene i påvente av b-prøven, og i en uttalelse tirsdag hevder Kolobnev at han er uskyldig og at han ikke vet hvor stoffet kommer fra.

- Mange blir dessverre fristet

Den russiske syklisten sykler nå for laget Katjusja, men hadde ikke markert seg i sammendraget. Etter ni etapper var han nummer 69.

Saken er den første dopingavsløringen i årets Tour de France, men det franske sykkelrittet har nesten reglemessig blitt rammet av dopingskandaler de senere årene.

- Det er en svært fysisk krevende idrett der det er mange kommersielle krav, og mange blir dessverre fristet, sier Arvesen.

- Men det er utrolig skuffende at han ikke har tatt lærdom av liknende saker tidligere, forteller Arvesen, som beskriver Kolobnev som en hardt arbeidende syklist

Håper at dette blir den siste

I fjor ble det avslørt at Alberto Contador, som deltar i årets Tour de France, hadde avlagt positiv dopingprøve under rittet.

Contador fikk tillatelse til å stille i årets ritt tross dopinganklagene – ettersom ankesaken fortsatt ikke har kommet opp for ïdrettens voldgiftsrett (CAS).

- Dessverre er det altfor mange dopingsaker, men en ting som er positivt er at antidopingarbeidet fungerer, sier Arvesen.

- Frykter du at det skal komme flere dopingsaker under Tour de France?

- Jeg håper inderlig at dette skal bli den eneste, sier Arvesen.

- Alltid noen idioter

Tidligere proffsyklist og nåværende sportsdirektør i HTC-Columbia, danske Brian Holm, mener imidlertid folk er naive hvis de tror det ikke kommer flere dopingsaker.

- Hvis man tror at det ikke vil dukke opp flere dopingavsløringavsløringer, så er man naiv. Det vil alltid være noen idioter som lar seg friste, og det er like ergelig hver gang, sier han til danske Ekstra Bladet .

Tirsdagens etappe i Tour de France begynner 13.40 og går mellom Aurillac og Carmaux. En strekning på 158 kilometer.

Les også:

Siste nytt

 • Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

  Først sent mandag kveld kom Martin Ødegaard og resten av Arsenal-leiren seg av gårde til Frankrike. Dårlig vær forsinket avreisen kraftig.

  Opprinnelig skulle Premier League-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. Det melder Arsenal-kjenneren Kaya Kaynak i Football.London.

  Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i Luton. Forsinkelsen førte til at Arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske Lens måtte avlyses.

  Heldigvis for Arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. Selve flyreisen til Lille ble gjort unna på under tre kvarter.

  Arsenal fikk en pangåpning på Champions League-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. PSV Eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. Lens og Sevilla er de to andre lagene i gruppen.

  Martin Ødegaard
  Foto: HENRY NICHOLLS / AFP
 • FIS øker premiepotten for langrenn

  Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

  – Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

  Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

  I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

  Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

  – Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

  Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før. (NTB)

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste