Arvesen kjenner dopingtatte Kolobnev: - Dette er utrolig skuffende

Proffsyklist Kurt Asle Arvesen kjenner godt dopingtatte Alexander Kolobnev. Han er svært overrasket over avsløringene i Tour de France.

Kurt Asle Arvesen (ill)

Kurt Asle Arvesen kjenner den dopingtatte russeren fra tiden i Team CSC.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Alexandr Kolobnev

Alexander Kolobnev i aksjon på den 8. etappen av Tour de France i år.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Arvesen og Kolobnev var lagkamerater på Team CSC. Russeren kjørte for laget i perioden 2007 - 2009.

- Jeg kjenner ham godt, og har syklet på samme lag som ham. Jeg har ellers også tiltro til folk, sier Arvesen.

Nordmannen ble derfor ekstra skuffet da han mandag fikk nyheten om at russeren hadde testet positivt for bruk av det vanndrivende stoffet hydroklortiazid under Tour de France.

- Det er utrolig skuffende for meg at Kolobnev er involvert i denne skandalen, sier Arvesen til NRK.

Følg dagens etappe her fra kl 13.40

Tviler ikke på resultatet

Han legger imidlertid til at han ikke har noen grunn til å tvile på resultatet av dopingkontrollen.

- Foreløpig er det bare a-prøven som er analysert, men det utrolig sjelden at resultatet blir annerledes på en b-prøve, sier han.

Kolobnev trakk seg frivillig fra Tour de France etter dopingavsløringene i påvente av b-prøven, og i en uttalelse tirsdag hevder Kolobnev at han er uskyldig og at han ikke vet hvor stoffet kommer fra.

- Mange blir dessverre fristet

Den russiske syklisten sykler nå for laget Katjusja, men hadde ikke markert seg i sammendraget. Etter ni etapper var han nummer 69.

Saken er den første dopingavsløringen i årets Tour de France, men det franske sykkelrittet har nesten reglemessig blitt rammet av dopingskandaler de senere årene.

- Det er en svært fysisk krevende idrett der det er mange kommersielle krav, og mange blir dessverre fristet, sier Arvesen.

- Men det er utrolig skuffende at han ikke har tatt lærdom av liknende saker tidligere, forteller Arvesen, som beskriver Kolobnev som en hardt arbeidende syklist

Håper at dette blir den siste

I fjor ble det avslørt at Alberto Contador, som deltar i årets Tour de France, hadde avlagt positiv dopingprøve under rittet.

Contador fikk tillatelse til å stille i årets ritt tross dopinganklagene – ettersom ankesaken fortsatt ikke har kommet opp for ïdrettens voldgiftsrett (CAS).

- Dessverre er det altfor mange dopingsaker, men en ting som er positivt er at antidopingarbeidet fungerer, sier Arvesen.

- Frykter du at det skal komme flere dopingsaker under Tour de France?

- Jeg håper inderlig at dette skal bli den eneste, sier Arvesen.

- Alltid noen idioter

Tidligere proffsyklist og nåværende sportsdirektør i HTC-Columbia, danske Brian Holm, mener imidlertid folk er naive hvis de tror det ikke kommer flere dopingsaker.

- Hvis man tror at det ikke vil dukke opp flere dopingavsløringavsløringer, så er man naiv. Det vil alltid være noen idioter som lar seg friste, og det er like ergelig hver gang, sier han til danske Ekstra Bladet .

Tirsdagens etappe i Tour de France begynner 13.40 og går mellom Aurillac og Carmaux. En strekning på 158 kilometer.

Les også:

Siste nytt

 • Zucca: – VIF eller Frisk Asker

  Mats Zuccarello (31) røper overfor NTB at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

  – Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige.

  Mats Zuccarello
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal