Arvesen og Hushovd kan få OL-nekt

Maktkampen i sykkelverdenen kan føre til at de norske stjernene ikke får kjøre i OL.

Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd.

Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd.

Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Den langvarige maktkampen i den internasjonale sykkelsporten ble langt på vei avgjort i dag.

Maktkampen endte med at alle de 17 lagene som var med UCIs Pro Tour nå forlater den.

Pat McQuaid

UCI-president Pat McQuaid har tapt maktkampen mot ASO, men bestemmer hvem som skal få delta i OL.

Foto: DOMINIC FAVRE / AP

- Det er blitt enstemmig vedtatt at vi ikke vil fornye Pro Tour-lisensen for 2009-sesongen, heter det i en felles uttalelse fra lagene.

Dermed endte kampen med seier til ASO (arrangøren av blant annet til Tour de France) og tap for det internasjonale sykkelforbundet UCI.

Vil kaste ut lagene

Det internasjonale sykkelforbundet og dets president Pat McQuaid vil imidlertid ikke godta at det har tapt maktkampen.

- Det er selvfølgelig et slag for UCI, men vi er og vil fortsatt være den bestemmende organisasjon i sykkelsporten. Hvis profesjonell sykling ikke lenger vil være en del av vårt system så er det deres beslutning, sier McQuaid.

Nå truer han med å utestenge profflagene, noe som også vil gjelde de norske OL-uttatte rytterne Kurt Asle Arvesen, Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch.

- Vi planlegger å følge reglene og lagene risikerer å bli utestengt fra forbundet, sier McQuaid.

Kan nekte OL-start

En utestengning kan sette en stopper for ryttere som vil delta i OL.

- Du må ha en konkurranselisens for å delta og da må du være medlem i det internasjonale sykkelforbundet. Ellers konkurrerer du jo for en annen organisasjon, sier sportsjefen i det svenske sykkelforbundet, Hans Falk, til Eurosports nettsider.

Dermed kan striden mellom ASO og UCI ende med at OL går uten ProTour-ryttere, inkludert de fire norske proffene.

Siste nytt

 • Maars Johnsen har signert

  Ifølge NRKs kilder har Bjørn Maars Johnsen signert for Rosenborg. Spilleren er til stede på kampen mellom Rosenborg og Stabæk i dag, og vil bli presentert i pausen. Det er i første omgang snakk om en låneavtale med AZ Alkmaar fram til 31.desember med opsjon om lån fram til sommeren.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Endelig kunne Lampard juble

  Tammy Abraham (21) og Mason Mount (20) scoret målene da Chelsea tok sesongens første trepoenger i Premier League. Borte mot Norwich vant London-laget 3–2. Etter ett poeng på de to første kampene tørstet Chelsea etter sesongens første ligaseier. Den kom lørdag, men satt langt inne.

  Tammy Abraham sendte Chelsea i ledelsen med en herlig avslutning, men hjemmelagets komet Teemu Pukki gjorde det han kunne for å ødelegge Chelsea-festen, og lyktes nesten. Finnen serverte først Todd Cantwell i feltet etter seks minutter. Deretter satte han ballen forbi Chelsea-keeper Kepa fra skrått hold etter halvtimen på Carrow Road. Begge gangene utlignet Norwich etter at Chelsea hadde tatt ledelsen.

  Etter pause var Chelsea best. Vinnermålet kom 20 minutter før slutt, da avgjorde Abraham kampen med sitt andre mål for dagen. (NTB)

  Lampard
  Foto: Joe Giddens / AP
 • Klepp opp på 2. plass

  Havana Marguerite Solaun og Matilde Alsaker Rogde scoret målene da Klepp slo Kolbotn 2–0. Med tre poeng passerte Klepp Sandviken i Toppserien og la seg på 2. plass med 28 poeng. Lagene har samme poengsum, men Klepp har bedre målforskjell. (NTB)

  Klepp
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal