- Utrolig bittert

Kurt Asle Arvesen må bryte Tour de France.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX

Arvesen brakk kragebeinet i et fall på den 10. etappen tirsdag og må derfor bryte årets Tour de France.

- Det er utrolig bittert, jeg har trent for dette i hele år og formen var bra. Nå kan jeg heller ikke være her å hjelpe lagkameratene mine, sier Arveseen til NRK.

- Jeg prøvde lenge å holde motivasjonen oppe og håpet at det ikke skulle være brudd. Tenkte kanskje at det kunne være et leddbånd som var strukket eller noe annet som det gikk ann å rette på som var ute av posisjon, men det var det dessverre ikke, sier Arvesen.

Nordmannens kragebein er brukket på tre steder.

Video: SE intervjuet med Arvesen HER!

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video nsps_upload_2009_7_14_21_56_37_764.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Andy Schleck twitrer om Arvesen

LES: Resultater 10. etappe

Saxo Banks pressetalsmann var klar i sin tale tirsdag kveld:

- Han er ferdig med rittet. Vi kom nettopp hjem fra sykehuset der røntgenbildene viste det vi fryktet: Kragebeinet er brukket, sier Saxo Banks pressetalsmann, Bryan Nygaard tirsdag kveld.

Arvesens lagkamerater i Saxo Bank tar det tungt at nordmannen nå tvinges til å bryte verdens største og mest prestisjefylte sykkelritt.

- Han er en av de viktigste rytterne på laget og han var en av de kapteinene som tok de viktige avgjørelsene, sier Andy Schleck.

Andy Schleck twitrer også om skaden til sin kamerat Kurt Asle Arvesen. Han skriver:

- Dette er synd, han er en god syklist og en fantastisk kamerat.

Det var lenge usikkert om kragebeinet var brukket, og i ventetiden før det var konstatert brudd, kom det tydelig fram hvor viktig Arvesen er for Saxo Bank-laget.

- Det vil være et forferdelig tap for oss. Han er viktig for lagånden, han er pålitelig og han er alltid der når du trenger ham. Selvfølgelig vil du ikke miste en slik lagkamerat, sa Saxo Banks Jens Voigt til NRK like etter den 10. etappen før det ble klart at Arvesen måtte bryte.

Frie tøyler

Kragebeinsbruddet kommer på et meget uheldig tidspunkt for nordmannen. Etter det NRK erfarer hadde sportsdirektør Bjarne Riis gitt Kurt frie tøyler på de tre neste etappene.

Dermed går nordmannen glipp av tre gode muligheter til en gjentagelse av fjorårets etappeseier.

Syklet med kragebeinsbrudd i 100 km

Kurt Asle Arvesen underøkes for kragebeinsbrudd.

Kurt Asle Arvesen underøkes for kragebeinsbrudd rett etter målgang på den 10. etappen.

Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX

Det var omtrent midtveis på tirsdagens 194,5 kilometerlange etappe det gikk galt. En tilskuer falt ut i veien og hovedfeltet måtte svinge brått unna, men Arvesen gikk i asfalten.

Eresfjordingen kom seg på sykkelen igjen etter veltet og kom sammen med hovedfeltet inn til mål, men han hadde det tydelig vondt.

Arvesen fullførte etappen og endte på 164. plass.

Etter målgang ble Arvesen kjørt rett til sykehuset for røntgen. Allerede da fryktet Bjarne Riis det verste

- Jeg frykter kragbeinsbrudd og det er selvfølgelig veldig leit, sa Riis til NRK.

Frykter du at han er ferdig med sin Tour de France?

- Ja.

Da røntgenbildene viste at det var kragebeinsbrudd var alt håp ute for eresfjordingen som altså er høyt verdsatt på Saxo Bank-laget.

Smertestillende

Drøyt fem kilometer etter at eresfjordingen gikk i bakken på etappen rullet en legebil opp på siden av ham og ga nordmannen smertestillende. Han fikk også sjokolade og annen mat av lagkamerat og tidligere sammenlagtleder i årets ritt, Fabian Cancellara.

40 km etter fallet snakket Arvesen med Saxo Bank-bilen, TV-bildene fanget opp litt av samtalen der Arvesen sa «når jeg sitter slik (oppreist på setet) er det ikke så vondt, men når jeg setter meg ned igjen (fremoverbøyd og med begge hendene på styret) gjør det fryktelig vondt».

Arvesen debuterte i Tour de France i 2004 og da falt han stygt et par ganger i løpet av rittet, men den gangen klarte han å fullføre likevel.

Cavendish sterkest

Mark Cavenish vant tirsdagens etappe foran Thor Hushovd.

Nordmannen kom feil ut av en sving 400 meter før mål slik at Columbia-toget med Cavendish fikk en liten luke.

Siste nytt

 • Vonn planlegger comeback

  Den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn vil trolig være tilbake i verdenscupen i januar etter kneskaden hun pådro seg for cirka én måned siden. Vonn kjørte ut på trening 19. november og fikk blant annet strukket et leddbånd.

  Lindsey Vonn
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Klare for Tour de Ski

  Martin Løwstrøm Nyenget og Anna Svendsen sikret seg friplass i Tour de Ski i helgen. Sammenlagtlederne etter åpningsrennene i Skandinavisk Cup er sikret Tour-billett, og de to sanket flest poeng. Den norske troppen offentliggjøres mot slutten av uka.

  Verdenscuprenn i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn