Arsenal rotet vekk seieren mot PSG: – Vi burde ha vunnet

PSG er på god vei mot gruppeseieren etter 2-2 i London.

PSG

UTLIGNING: Lucas og resten av PSG-spillerne feiret etter sin 2-2-scoring.

Arsenal ledet 2–1 over PSG, men rotet vekk seieren i onsdagens mesterligakamp i London. Et selvmål like før slutt sørget nemlig for 2-2, og et resultat som PSG utvilsomt var mest fornøyd med.

For nå topper det franske hovedstadslaget gruppe A med like mange poeng som Arsenal, men er foran på flere scorede bortemål.

Det likte Arsenal-manager Arsène Wenger svært dårlig.

– Vi lot dem komme tilbake i kampen, og det kan vi ikke tillate oss, sier han til Viasat etter kampen.

Arsenal-forsvarer Carl Jenkinson var også en skuffet mann etter kampslutt.

– Jeg synes vi var det beste laget mesteparten av kampen. Dette er frustrerende, og vi burde ha vunnet, sier han til Viasat.

Tror på gruppeseier

Det betyr at PSG har fordelen foran den siste gruppespillkampen, ettersom de har tabelljumbo Ludogorets på hjemmebane. Arsenal må på sin side ut i en tøff bortekamp mot Basel.

Jenkinson har imidlertid troen på gruppeseier.

– Et uavgjort her er likevel ikke så ille. Vi har fortsatt en god mulighet til å vinne gruppa. Vi skal dra til Basel for å få et godt resultat, sier han.

Begge lagene var naturlig nok allerede klare for åttedelsfinalen før kampen, men veien videre kan bli lettere med gruppeseier.

Olivier Giroud

FRANSK NESTEN-FRELSE: Olivier Giroud utlignet for Arsenal og tente håpet i London.

Det var PSG som tidlig tok føringen i kampen, og de franske gjestene rullet opp flere gode angrep i løpet av de første minuttene. Arsenal hadde blant annet en redning på streken etter 14 minutter.

Det var derfor fullt fortjent da Edinson Cavani satte inn 1–0 til PSG etter 18 minutters spill. Foranledningen var et flott angrep fra blåtrøyene, der Thiago Motta spilte nydelig gjennom til Blaise Matuidi inne i boksen, hvorpå franskmannen serverte ballen videre til en skliende Cavani. Spisstjernen fra Uruguay gjorde ingen feil og dunket kula i mål.

Scoringen vekket tydeligvis Arsenal, for vertene hevet seg betraktelig inn mot pause. The Gunners rullet opp flere angrep, og hadde ballen mye, men skapte likevel lite som truet PSG.

Giroud svarte på straffe

Det endret seg like før pause, da Alexis Sánchez kom seg fri inne i PSG-boksen. I duell med Grzegorz Krychowiak gikk chileneren i bakken, og dommeren pekte resolutt på straffemerket.

Olivier Giroud var sikker eksekutør fra krittmerket og banket inn utligningen, kun sekunder før pausesignalet gikk.

Utligningsmålet ga utvilsomt Arsenal en boost inn til pausen, men det var likevel PSG som åpnet 2. omgangen best.

Alex Iwobi

FRUSTRASJON: Alex Iwobi (i midten) fikk trøst etter sitt uheldige selvmål like før slutt.

Franskmennene startet i grunn omgangen på samme vis som de startet kampen, og gikk rett i angrep. Lucas Moura hadde blant annet en frisparksuser i tverrliggeren etter 53 minutter.

Selvmål ødela seiersfesten

Det var likevel Arsenal som scoret først etter hvilen: For 60 minutter var spilt da vertene klarte å utnytte klabb og babb i PSG-forsvaret, og Marco Verratti var uheldig og satte ballen i eget mål.

Men hjemmefansen på Emirates fikk ikke være i jubelrus lenge, ettersom PSG svarte med utligning vel 17 minutter etter. Innbytter Hatem Ben Arfa la en lang corner inn fra venstre, og Lucas – som sto hele alene og umarkert på bakerste stolpe – kunne rolig heade ballen via Grant Iwobi og inn i mål.

I sluttminuttene var det også PSG som var nærmest seiersmålet. Cavani var både alene gjennom – men skjøt rett på Arsenal-keeper David Ospina – og stupheadet like utenfor. Det ble likevel ett poeng til hver av lagene, og PSG opp på tabelltopp på innbyrdes oppgjør.

• Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

– Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

Tobias Foss
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

– Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

FID276OpxVg
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

– Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

– Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.