Hopp til innhold

Arsenal rotet vekk seieren mot PSG: – Vi burde ha vunnet

PSG er på god vei mot gruppeseieren etter 2-2 i London.

PSG

UTLIGNING: Lucas og resten av PSG-spillerne feiret etter sin 2-2-scoring.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Arsenal ledet 2–1 over PSG, men rotet vekk seieren i onsdagens mesterligakamp i London. Et selvmål like før slutt sørget nemlig for 2-2, og et resultat som PSG utvilsomt var mest fornøyd med.

For nå topper det franske hovedstadslaget gruppe A med like mange poeng som Arsenal, men er foran på flere scorede bortemål.

Det likte Arsenal-manager Arsène Wenger svært dårlig.

– Vi lot dem komme tilbake i kampen, og det kan vi ikke tillate oss, sier han til Viasat etter kampen.

Arsenal-forsvarer Carl Jenkinson var også en skuffet mann etter kampslutt.

– Jeg synes vi var det beste laget mesteparten av kampen. Dette er frustrerende, og vi burde ha vunnet, sier han til Viasat.

Tror på gruppeseier

Det betyr at PSG har fordelen foran den siste gruppespillkampen, ettersom de har tabelljumbo Ludogorets på hjemmebane. Arsenal må på sin side ut i en tøff bortekamp mot Basel.

Jenkinson har imidlertid troen på gruppeseier.

– Et uavgjort her er likevel ikke så ille. Vi har fortsatt en god mulighet til å vinne gruppa. Vi skal dra til Basel for å få et godt resultat, sier han.

Begge lagene var naturlig nok allerede klare for åttedelsfinalen før kampen, men veien videre kan bli lettere med gruppeseier.

Olivier Giroud

FRANSK NESTEN-FRELSE: Olivier Giroud utlignet for Arsenal og tente håpet i London.

Foto: Alastair Grant / Ap

Det var PSG som tidlig tok føringen i kampen, og de franske gjestene rullet opp flere gode angrep i løpet av de første minuttene. Arsenal hadde blant annet en redning på streken etter 14 minutter.

Det var derfor fullt fortjent da Edinson Cavani satte inn 1–0 til PSG etter 18 minutters spill. Foranledningen var et flott angrep fra blåtrøyene, der Thiago Motta spilte nydelig gjennom til Blaise Matuidi inne i boksen, hvorpå franskmannen serverte ballen videre til en skliende Cavani. Spisstjernen fra Uruguay gjorde ingen feil og dunket kula i mål.

Scoringen vekket tydeligvis Arsenal, for vertene hevet seg betraktelig inn mot pause. The Gunners rullet opp flere angrep, og hadde ballen mye, men skapte likevel lite som truet PSG.

Giroud svarte på straffe

Det endret seg like før pause, da Alexis Sánchez kom seg fri inne i PSG-boksen. I duell med Grzegorz Krychowiak gikk chileneren i bakken, og dommeren pekte resolutt på straffemerket.

Olivier Giroud var sikker eksekutør fra krittmerket og banket inn utligningen, kun sekunder før pausesignalet gikk.

Utligningsmålet ga utvilsomt Arsenal en boost inn til pausen, men det var likevel PSG som åpnet 2. omgangen best.

Alex Iwobi

FRUSTRASJON: Alex Iwobi (i midten) fikk trøst etter sitt uheldige selvmål like før slutt.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Franskmennene startet i grunn omgangen på samme vis som de startet kampen, og gikk rett i angrep. Lucas Moura hadde blant annet en frisparksuser i tverrliggeren etter 53 minutter.

Selvmål ødela seiersfesten

Det var likevel Arsenal som scoret først etter hvilen: For 60 minutter var spilt da vertene klarte å utnytte klabb og babb i PSG-forsvaret, og Marco Verratti var uheldig og satte ballen i eget mål.

Men hjemmefansen på Emirates fikk ikke være i jubelrus lenge, ettersom PSG svarte med utligning vel 17 minutter etter. Innbytter Hatem Ben Arfa la en lang corner inn fra venstre, og Lucas – som sto hele alene og umarkert på bakerste stolpe – kunne rolig heade ballen via Grant Iwobi og inn i mål.

I sluttminuttene var det også PSG som var nærmest seiersmålet. Cavani var både alene gjennom – men skjøt rett på Arsenal-keeper David Ospina – og stupheadet like utenfor. Det ble likevel ett poeng til hver av lagene, og PSG opp på tabelltopp på innbyrdes oppgjør.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Hovland ydmyker amerikanerne i Ryder Cup

  Viktor Hovland fortsatte fantomspillet i Ryder Cup lørdag og bidro til at Europa fikk en drømmestart også på dag to av turneringen i Roma.

  Som på åpningsdagen fredag valgte Europa-kaptein Luke Donald å sende Hovland ut i foursome-spill med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg. De to skandinavene fant tonen og spilte knakende godt på første dag, og lørdag fortsatte duoen om mulig enda bedre.

  Amerikanerne Brooks Koepka og Scottie Scheffler ble regelrett ydmyket i innledningen på runden. Hovland og Åberg vant de fire første hullene og fulgte opp med å gå fem hull opp etter seks spilte.

  Et comeback i den kampen virker helt usannsynlig.

  – Det er bare å trekke for gardinen og gå og legge seg igjen. Dette er beintøft, sa Viaplay-ekspert Espen Kofstad om situasjonen til amerikanerne.

  Amerikanerne har kun et halvpoeng på tavla etter innledningen.

  Dermed kan lørdagen i Roma enda i et nytt amerikansk mareritt.

  (NTB)

  776038461
  Foto: ANDREAS SOLARO / AFP
 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste