Hopp til innhold

Arsenal rotet vekk seieren mot PSG: – Vi burde ha vunnet

PSG er på god vei mot gruppeseieren etter 2-2 i London.

PSG

UTLIGNING: Lucas og resten av PSG-spillerne feiret etter sin 2-2-scoring.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Arsenal ledet 2–1 over PSG, men rotet vekk seieren i onsdagens mesterligakamp i London. Et selvmål like før slutt sørget nemlig for 2-2, og et resultat som PSG utvilsomt var mest fornøyd med.

For nå topper det franske hovedstadslaget gruppe A med like mange poeng som Arsenal, men er foran på flere scorede bortemål.

Det likte Arsenal-manager Arsène Wenger svært dårlig.

– Vi lot dem komme tilbake i kampen, og det kan vi ikke tillate oss, sier han til Viasat etter kampen.

Arsenal-forsvarer Carl Jenkinson var også en skuffet mann etter kampslutt.

– Jeg synes vi var det beste laget mesteparten av kampen. Dette er frustrerende, og vi burde ha vunnet, sier han til Viasat.

Tror på gruppeseier

Det betyr at PSG har fordelen foran den siste gruppespillkampen, ettersom de har tabelljumbo Ludogorets på hjemmebane. Arsenal må på sin side ut i en tøff bortekamp mot Basel.

Jenkinson har imidlertid troen på gruppeseier.

– Et uavgjort her er likevel ikke så ille. Vi har fortsatt en god mulighet til å vinne gruppa. Vi skal dra til Basel for å få et godt resultat, sier han.

Begge lagene var naturlig nok allerede klare for åttedelsfinalen før kampen, men veien videre kan bli lettere med gruppeseier.

Olivier Giroud

FRANSK NESTEN-FRELSE: Olivier Giroud utlignet for Arsenal og tente håpet i London.

Foto: Alastair Grant / Ap

Det var PSG som tidlig tok føringen i kampen, og de franske gjestene rullet opp flere gode angrep i løpet av de første minuttene. Arsenal hadde blant annet en redning på streken etter 14 minutter.

Det var derfor fullt fortjent da Edinson Cavani satte inn 1–0 til PSG etter 18 minutters spill. Foranledningen var et flott angrep fra blåtrøyene, der Thiago Motta spilte nydelig gjennom til Blaise Matuidi inne i boksen, hvorpå franskmannen serverte ballen videre til en skliende Cavani. Spisstjernen fra Uruguay gjorde ingen feil og dunket kula i mål.

Scoringen vekket tydeligvis Arsenal, for vertene hevet seg betraktelig inn mot pause. The Gunners rullet opp flere angrep, og hadde ballen mye, men skapte likevel lite som truet PSG.

Giroud svarte på straffe

Det endret seg like før pause, da Alexis Sánchez kom seg fri inne i PSG-boksen. I duell med Grzegorz Krychowiak gikk chileneren i bakken, og dommeren pekte resolutt på straffemerket.

Olivier Giroud var sikker eksekutør fra krittmerket og banket inn utligningen, kun sekunder før pausesignalet gikk.

Utligningsmålet ga utvilsomt Arsenal en boost inn til pausen, men det var likevel PSG som åpnet 2. omgangen best.

Alex Iwobi

FRUSTRASJON: Alex Iwobi (i midten) fikk trøst etter sitt uheldige selvmål like før slutt.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Franskmennene startet i grunn omgangen på samme vis som de startet kampen, og gikk rett i angrep. Lucas Moura hadde blant annet en frisparksuser i tverrliggeren etter 53 minutter.

Selvmål ødela seiersfesten

Det var likevel Arsenal som scoret først etter hvilen: For 60 minutter var spilt da vertene klarte å utnytte klabb og babb i PSG-forsvaret, og Marco Verratti var uheldig og satte ballen i eget mål.

Men hjemmefansen på Emirates fikk ikke være i jubelrus lenge, ettersom PSG svarte med utligning vel 17 minutter etter. Innbytter Hatem Ben Arfa la en lang corner inn fra venstre, og Lucas – som sto hele alene og umarkert på bakerste stolpe – kunne rolig heade ballen via Grant Iwobi og inn i mål.

I sluttminuttene var det også PSG som var nærmest seiersmålet. Cavani var både alene gjennom – men skjøt rett på Arsenal-keeper David Ospina – og stupheadet like utenfor. Det ble likevel ett poeng til hver av lagene, og PSG opp på tabelltopp på innbyrdes oppgjør.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Koronagrep i Tour de France – munnbind påbudt rundt rytterne

  Tour de France-arrangør ASO har bestemt at alle mediepersoner må ha på seg munnbind når de intervjuer ryttere fremover.

  Grepet kommer etter at flere ryttere har måttet trekke seg fra årets ritt grunnet koronasykdom. Nyhetsbyrået Ritzau viser til en pressemelding som er blitt tilsendt deltakende medier søndag.

  Michael Mørkøv og Tom Pidcock er blant dem som har stått av rittet, og i fare for at flere skal bli smittet, har ASO innført munnbindregler for journalister og fotografer i mixed zone og rundt lagbussene. (NTB)

  Geraint Thomas har på seg munnbind
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Ny europeisk rekord på 400 meter hekk

  Nederlandske Femke Bol satte søndag ny europeisk rekord med 50,96. Det skjedde i stevnet Resisprint som ble arrangert i sveitsiske La Chaux-de-Fonds.

  Tiden var en kraftig forbedring av hennes tidligere personlige rekord på 51,45.

  – Jeg kan ikke tro det, jeg ser så glad, sa Bol til arrangøren like etter målgang.

  Verdensrekorden på 50,65 innehas av amerikaneren Sydney McLaughlin-Levrone. Den ble satt tidligere i sommer.

  I et annet heat på 400 meter hekk satte norske Elisabeth Slettum personlig årsbeste med 56,33.

  Senere søndag skal Henriette Jæger løpe 400 meter i det samme stevnet.

  Femke Bol
  Foto: Paul Childs / Reuters
 • Suárez utlignet på overtid – Uruguay vant bronsekampen i Copa America

  Veteranspiss Luis Suárez (37) kan fortsatt score mål. Lørdag utlignet han på overtid, før Uruguay slo Canada på straffer i bronseduellen i Copa America.

  Rodrigo Bentancur sendte Uruguay i ledelsen etter åtte minutter, før Ismaël Kone og Jonathan David sørget for at Canada gikk opp i ledelsen i det 80. spilleminutt.

  To minutter på overtid dukket Suárez opp og utlignet kampen. Dermed måtte det hele avgjøres i straffesparkkonkurranse all den tid det ikke spilles ekstraomganger i mesterskapet.

  Der bommet Kone og Bayern München-stjernen Alphonso Davies for Canada, som dermed tapte.

  Finalen mellom Argentina og Colombia spilles natt til mandag norsk tid. (NTB)

  Luis Suárez feirer scoring for Uruguay med å holde fingeren foran munnen
  Foto: Jacob Kupferman / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal