NRK Meny
Normal

Arsenal rotet vekk seieren mot PSG: – Vi burde ha vunnet

PSG er på god vei mot gruppeseieren etter 2-2 i London.

PSG

UTLIGNING: Lucas og resten av PSG-spillerne feiret etter sin 2-2-scoring.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Arsenal ledet 2–1 over PSG, men rotet vekk seieren i onsdagens mesterligakamp i London. Et selvmål like før slutt sørget nemlig for 2-2, og et resultat som PSG utvilsomt var mest fornøyd med.

For nå topper det franske hovedstadslaget gruppe A med like mange poeng som Arsenal, men er foran på flere scorede bortemål.

Det likte Arsenal-manager Arsène Wenger svært dårlig.

– Vi lot dem komme tilbake i kampen, og det kan vi ikke tillate oss, sier han til Viasat etter kampen.

Arsenal-forsvarer Carl Jenkinson var også en skuffet mann etter kampslutt.

– Jeg synes vi var det beste laget mesteparten av kampen. Dette er frustrerende, og vi burde ha vunnet, sier han til Viasat.

Tror på gruppeseier

Det betyr at PSG har fordelen foran den siste gruppespillkampen, ettersom de har tabelljumbo Ludogorets på hjemmebane. Arsenal må på sin side ut i en tøff bortekamp mot Basel.

Jenkinson har imidlertid troen på gruppeseier.

– Et uavgjort her er likevel ikke så ille. Vi har fortsatt en god mulighet til å vinne gruppa. Vi skal dra til Basel for å få et godt resultat, sier han.

Begge lagene var naturlig nok allerede klare for åttedelsfinalen før kampen, men veien videre kan bli lettere med gruppeseier.

Olivier Giroud

FRANSK NESTEN-FRELSE: Olivier Giroud utlignet for Arsenal og tente håpet i London.

Foto: Alastair Grant / Ap

Det var PSG som tidlig tok føringen i kampen, og de franske gjestene rullet opp flere gode angrep i løpet av de første minuttene. Arsenal hadde blant annet en redning på streken etter 14 minutter.

Det var derfor fullt fortjent da Edinson Cavani satte inn 1–0 til PSG etter 18 minutters spill. Foranledningen var et flott angrep fra blåtrøyene, der Thiago Motta spilte nydelig gjennom til Blaise Matuidi inne i boksen, hvorpå franskmannen serverte ballen videre til en skliende Cavani. Spisstjernen fra Uruguay gjorde ingen feil og dunket kula i mål.

Scoringen vekket tydeligvis Arsenal, for vertene hevet seg betraktelig inn mot pause. The Gunners rullet opp flere angrep, og hadde ballen mye, men skapte likevel lite som truet PSG.

Giroud svarte på straffe

Det endret seg like før pause, da Alexis Sánchez kom seg fri inne i PSG-boksen. I duell med Grzegorz Krychowiak gikk chileneren i bakken, og dommeren pekte resolutt på straffemerket.

Olivier Giroud var sikker eksekutør fra krittmerket og banket inn utligningen, kun sekunder før pausesignalet gikk.

Utligningsmålet ga utvilsomt Arsenal en boost inn til pausen, men det var likevel PSG som åpnet 2. omgangen best.

Alex Iwobi

FRUSTRASJON: Alex Iwobi (i midten) fikk trøst etter sitt uheldige selvmål like før slutt.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Franskmennene startet i grunn omgangen på samme vis som de startet kampen, og gikk rett i angrep. Lucas Moura hadde blant annet en frisparksuser i tverrliggeren etter 53 minutter.

Selvmål ødela seiersfesten

Det var likevel Arsenal som scoret først etter hvilen: For 60 minutter var spilt da vertene klarte å utnytte klabb og babb i PSG-forsvaret, og Marco Verratti var uheldig og satte ballen i eget mål.

Men hjemmefansen på Emirates fikk ikke være i jubelrus lenge, ettersom PSG svarte med utligning vel 17 minutter etter. Innbytter Hatem Ben Arfa la en lang corner inn fra venstre, og Lucas – som sto hele alene og umarkert på bakerste stolpe – kunne rolig heade ballen via Grant Iwobi og inn i mål.

I sluttminuttene var det også PSG som var nærmest seiersmålet. Cavani var både alene gjennom – men skjøt rett på Arsenal-keeper David Ospina – og stupheadet like utenfor. Det ble likevel ett poeng til hver av lagene, og PSG opp på tabelltopp på innbyrdes oppgjør.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint Super-G kvinner
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
NM alpint: Super-G kvinner og menn
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp