NRK Meny
Normal

Arrangørtabbe i Paris

Under herrenes 3000 meter hinder i Golden League-stevnet i Paris fredag skapte arrangøren fullt kaos da de prøvde å avslutte løpet en runde for tidlig.

Paul Kipslele Koech trodde at han vunnet, men så ei...
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Da franske Bouabdallah Tahri løp i mål på tiden 8.08,47 var det full pipekonsert blant publikum. Det som så ut til å kunne bli en ny europarekord ble ødelagt av arrangørfeil.

Først ringte klokken som signaliserer siste runde, en runde for tidlig. I tillegg gikk en banearbeider ut og fjernet et av hindrene. Løperne trodde naturligvis de hadde løpt sine 3000 meter, men de manglet enda en runde.

Rådville løpere så seg rundt omkring i en stopp på 10-15 sekunder før de løp videre til full pipekonsert fra publikum, ikke rettet mot løperne, men mot arrangøren.

En kenyansk trio, ledet av Paul Kipsiele Koech, stoppet helt opp. De gikk i mål kort til etter Tahri, men kunne ikke være med i kampen om seieren.

- Bjellen ringte. Det har faktisk skjedd meg før, sa en fortvilet Koech som fullførte på annenplass.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk