Hopp til innhold

Arrangørskandalen vokser i golf-NM: Feil også i kvinneklassen

– Det er det samme som har skjedd. Det er en menneskelig svikt, sier generalsekretær i Norges Golfforbund Tor-Anders Hanssen.

Tor-Anders Hanssen Generalsekretær Norges Golfforbund

TAR SKYLDEN: Generalsekretær i Norges Golfforbund Tor-Anders Hanssen synes det er trist at NM i matchspill ble som det ble.

Foto: Pressebilde, NGF

Mandag kunne Daniel Øverås juble over gull i NM i matchspill, men etterpå ble han fratatt tittelen. Dette skjedde fordi to spillere som skulle vært i sluttspillet ikke var med.

Nå melder Norges Golfforbund at det også har vært kluss i dameklassen. Én av kvinnene som var kvalifisert for sluttspillet fikk ikke delta.

Julia Myklebust og Karoline Nordmoen Pedersen spilt en shoot-out om fjerdeplassen og avansement til A-puljen. I stedet ble Pedersen rangert foran og fikk den siste finaleplassen.

– Det er det samme som har skjedd på damesiden. Det er en feil i utregningen, og heldigvis var det bare én spiller på damesiden, forklarer generalsekretær i Norges Golfforbund Tor-Anders Hanssen.

Forbundet tar skylda

Han er fryktelig lei seg over at NM i matchspill i Drammen ble som det ble.

– Vi går gjennom alt dette nå. Vi har gått gjennom alle scorekortene, og funnet det rette resultatet. Det er en menneskelig svikt som har skjedd, og systemet vi har klarer ikke å håndtere formatet. Derfor ble det manuell utregning, sier generalsekretæren.

Han påtar seg det fulle ansvaret for feilen.

– Det er NGF som har ansvaret, og om noen skal ta skylden, er det oss. Drammen GK og spillerne har gjort en bra jobb, og feilen ligger hos forbundet. Den må vi må rette opp igjen.

Kvinneresultat blir stående

Selv om det er samme feil i kvinneklassen blir resultatene stående. Det betyr at Tina Mazarino får beholde norgesmestertittelen, mens Daniel Øverås mistet sin tittel.

– Dameturneringen var avsluttet, og da står resultatet som det gjør. Det var ikke helt avsluttet på herresiden, sier Hanssen.

Golfekspert Per Haugsrud er ikke imponert.

– Slik jeg forstår hadde de ikke delt ut premier på herresiden, og derfor blir det ikke resultat. Det blir litt rart at den ene står, mens den andre ikke blir stående. Å spille på nytt blire bare virvar, synes jeg. Men nå blir det feil, uansett hva de gjør, sier Haugsrud til NRK.

Siste nytt

 • Vipers slo serielederen tross tunge forfall

  Vipers Kristiansand manglet flere nøkkelspillere, men fikk likevel 28-26-seier i toppkampen mot Storhamar i eliteserien i håndball.

  Dermed inntok sørlandslaget tabelltoppen med tolv poeng fra seks kamper (full pott). Før oppgjøret var Storhamar foran Vipers på målforskjell. (NTB)

  Anna Vjakhireva
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Målløst mellom Brann og Røa

  Etter fem strake seirer i Toppserien ble det stans for Brann hjemme mot Røa onsdag.

  Oppgjøret på Stemmemyren endte 0-0, i en kamp hvor Brann styrte det meste, men uten å få det etterlengtede scoringen.

  Dermed ble det et poengtap for medaljejagende Brann, som er tre poeng bak LSK Kvinner med én kamp mer spilt. Brann har fem kamper igjen i Toppserien i år.

  Toppserien fotball kvinner, Vålerenga - Brann
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Deila bekymret for landslagsuttatte Nusa: – Det ville vært krise

  Ronny Deila er hovedtrener i belgiske Club Brügge, hvor både Hugo Vetlesen og Antonio Nusa spiller. Torsdag skal Brügge spille borte mot Bodø/Glimt i Serieligaen, men Nusa er ikke med i troppen til det belgiske laget i Bodø.

  – Nusa er ikke her fordi han har en belastningsskade i ryggsøylen. Det er det vi kaller en begynnelse på et tretthetsbrudd. Det er jo ikke det, selvfølgelig, men vi må være forsiktige fordi han er ung, i utvikling og har vært gjennom mye belastning. Det er grunnen til at han har fått det, sier Deila.

  Nusa fikk landslagsdebuten i september, hvor han scoret etter allerede ti minutter på banen og ble den nest yngste målscoreren på det norske landslaget gjennom tidene.

  – Han har vært veldig god for Norge og veldig god for oss i år. Han er muligens aktuell til helgen, men han har ikke trent noe på 14 dager. Vi er litt forsiktige og også litt bekymret med tanke på det landslagsgreiene som kommer nå. Det ville vært krise om han kom tilbake fra et landslag og ikke kan prestere i Brügge. Da er alt tapt for alle, sier Deila.

  Den norske Brügge-treneren er klar på at Nusa ikke er uaktuell for landslaget.

  – Jeg har pratet med Ståle og sagt sannheten som den er. Vi vil jo også at han skal spille på landslaget. Samtidig er dette ting du skal være forsiktig med. Det er ikke et overtråkk, det er en overbelastning. Det må vi være veldig nøye med, sier Deila.

  – Hvis han ikke er 100 prosent, så er du ikke god nok til å spille for Norge eller Brügge. Vi får se nå inn mot helgen om han er aktuell og kan få noen minutter. Slik det ser ut nå, så ser det ikke veldig positivt ut for landslagsoppholdet, sier Deila.

  Ståle Solbakken sa følgende på pressekonferansen i forbindelse med tirsdagens landslagsuttak:

  – Vi får håpe han kommer i kamp. Det er jo forhåpninger om at han kan få litt kamptrening. Vi håper at Ronny er litt barmhjertig overfor det norske folk.

  nusa

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste