NRK Meny
Normal

Arrangørskandalen vokser i golf-NM: Feil også i kvinneklassen

– Det er det samme som har skjedd. Det er en menneskelig svikt, sier generalsekretær i Norges Golfforbund Tor-Anders Hanssen.

Tor-Anders Hanssen Generalsekretær Norges Golfforbund

TAR SKYLDEN: Generalsekretær i Norges Golfforbund Tor-Anders Hanssen synes det er trist at NM i matchspill ble som det ble.

Foto: Pressebilde, NGF

Mandag kunne Daniel Øverås juble over gull i NM i matchspill, men etterpå ble han fratatt tittelen. Dette skjedde fordi to spillere som skulle vært i sluttspillet ikke var med.

Nå melder Norges Golfforbund at det også har vært kluss i dameklassen. Én av kvinnene som var kvalifisert for sluttspillet fikk ikke delta.

Julia Myklebust og Karoline Nordmoen Pedersen spilt en shoot-out om fjerdeplassen og avansement til A-puljen. I stedet ble Pedersen rangert foran og fikk den siste finaleplassen.

– Det er det samme som har skjedd på damesiden. Det er en feil i utregningen, og heldigvis var det bare én spiller på damesiden, forklarer generalsekretær i Norges Golfforbund Tor-Anders Hanssen.

Forbundet tar skylda

Han er fryktelig lei seg over at NM i matchspill i Drammen ble som det ble.

– Vi går gjennom alt dette nå. Vi har gått gjennom alle scorekortene, og funnet det rette resultatet. Det er en menneskelig svikt som har skjedd, og systemet vi har klarer ikke å håndtere formatet. Derfor ble det manuell utregning, sier generalsekretæren.

Han påtar seg det fulle ansvaret for feilen.

– Det er NGF som har ansvaret, og om noen skal ta skylden, er det oss. Drammen GK og spillerne har gjort en bra jobb, og feilen ligger hos forbundet. Den må vi må rette opp igjen.

Kvinneresultat blir stående

Selv om det er samme feil i kvinneklassen blir resultatene stående. Det betyr at Tina Mazarino får beholde norgesmestertittelen, mens Daniel Øverås mistet sin tittel.

– Dameturneringen var avsluttet, og da står resultatet som det gjør. Det var ikke helt avsluttet på herresiden, sier Hanssen.

Golfekspert Per Haugsrud er ikke imponert.

– Slik jeg forstår hadde de ikke delt ut premier på herresiden, og derfor blir det ikke resultat. Det blir litt rart at den ene står, mens den andre ikke blir stående. Å spille på nytt blire bare virvar, synes jeg. Men nå blir det feil, uansett hva de gjør, sier Haugsrud til NRK.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld