NRK Meny
Normal

Arrangøren til Carlsen: – Beklager!

STAVANGER (NRK): Magnus Carlsen får en offisiell beklagelse fra arrangøren etter han misforstod reglene i Norway Chess og tapte på tid.

Arrangøren og Carlsen

Kjell Madland og Jøran Aulin-Jansson i Norway Chess, her under åpningspressekonferansen, har sendt ut en beklagelse til Magnus Carlsen (innfelt).

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Vi har gransket en hel del papirer og funnet fakta i saken, og har kommet fram til at Magnus og de andre spillerne fortjener en beklagelse, sier arrangør og sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til NRK.

Carlsen tapte det første partiet i Norway Chess på tid fordi han ikke hadde fått med seg at man ikke fikk mer tid etter det 60. trekket.

Samme kveld uttalte arrangøren at de ikke kunne ta størsteparten av ansvaret, og flere eksperter mente at Carlsen hadde fått nok informasjon på forhånd til at han burde fått med seg reglene.

Carlsen ikke den eneste som var forvirret

Men onsdag kunne NRK avsløre at flere av de andre toppspillerne heller ikke hadde fått med seg reglementet.

Og nå kommer beklagelsen via arrangørens hjemmesider.

– Vi kunne vært flinkere til å gi informasjon, sier Aulin-Jansson.

Magnus Carlsen etter tabben

Jøran Aulin-Jansson (til venstre) diskuterte med Carlsen og støttespillerne hans allerede minutter etter partiet.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Ikke i kontrakten

De to siste dagene har flere påpekt at Carlsen burde ha fått med seg tidskontrollen fordi den er omtalt i kontrakten han signerte. Men det avviser nå arrangøren.

– Det ligger ute på Grand Chess Tour og en del andre sjakksider, men det ligger ikke i kontrakten. Sånn sett, og i tillegg til at vi kunne vært litt mer aktive her på spillestedet, er det grunn til å gå ut med en beklagelse.

– Har det vært noe press fra Team Carlsen om å gå ut med en slik beklagelse?

– Nei. Jeg har snakket med dem, men dette kommer på mitt initiativ, sier Aulin-Jansson.

Carlsen glad for unnskyldning

Carlsen satt selv og spilte mot Anish Giri da beklagelsen ble gjort offentlig, men etter partiet ga han en kort kommentar til NRK.

– Hva synes du om at det nå er kommet en offentlig beklagelse?

– Det setter jeg pris på, sier Magnus Carlsen.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal