Arrangøren til Carlsen: – Beklager!

STAVANGER (NRK): Magnus Carlsen får en offisiell beklagelse fra arrangøren etter han misforstod reglene i Norway Chess og tapte på tid.

Arrangøren og Carlsen

Kjell Madland og Jøran Aulin-Jansson i Norway Chess, her under åpningspressekonferansen, har sendt ut en beklagelse til Magnus Carlsen (innfelt).

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Vi har gransket en hel del papirer og funnet fakta i saken, og har kommet fram til at Magnus og de andre spillerne fortjener en beklagelse, sier arrangør og sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til NRK.

Carlsen tapte det første partiet i Norway Chess på tid fordi han ikke hadde fått med seg at man ikke fikk mer tid etter det 60. trekket.

Samme kveld uttalte arrangøren at de ikke kunne ta størsteparten av ansvaret, og flere eksperter mente at Carlsen hadde fått nok informasjon på forhånd til at han burde fått med seg reglene.

Carlsen ikke den eneste som var forvirret

Men onsdag kunne NRK avsløre at flere av de andre toppspillerne heller ikke hadde fått med seg reglementet.

Og nå kommer beklagelsen via arrangørens hjemmesider.

– Vi kunne vært flinkere til å gi informasjon, sier Aulin-Jansson.

Magnus Carlsen etter tabben

Jøran Aulin-Jansson (til venstre) diskuterte med Carlsen og støttespillerne hans allerede minutter etter partiet.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Ikke i kontrakten

De to siste dagene har flere påpekt at Carlsen burde ha fått med seg tidskontrollen fordi den er omtalt i kontrakten han signerte. Men det avviser nå arrangøren.

– Det ligger ute på Grand Chess Tour og en del andre sjakksider, men det ligger ikke i kontrakten. Sånn sett, og i tillegg til at vi kunne vært litt mer aktive her på spillestedet, er det grunn til å gå ut med en beklagelse.

– Har det vært noe press fra Team Carlsen om å gå ut med en slik beklagelse?

– Nei. Jeg har snakket med dem, men dette kommer på mitt initiativ, sier Aulin-Jansson.

Carlsen glad for unnskyldning

Carlsen satt selv og spilte mot Anish Giri da beklagelsen ble gjort offentlig, men etter partiet ga han en kort kommentar til NRK.

– Hva synes du om at det nå er kommet en offentlig beklagelse?

– Det setter jeg pris på, sier Magnus Carlsen.

Siste nytt

 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters
 • Ajer byttet ut med skade

  Kristoffer Ajer måtte av banen for Celtic i europaligakampen mot Lille torsdag. Det kan være snakk om en lyskeskade. Nordmannen har hatt et brutalt kampprogram den siste måneden. Han startet torsdag sin niende kamp for klubb- og landslag siden 1. oktober. (NTB)

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal