Arrangøren innrømmer tabben som kunne kostet Jakob Ingebrigtsen gullet

BERLIN (NRK): Da Jakob Ingebrigtsen løp over målstreken, viste rundetelleren at det var én runde igjen.

Rundetelleren

FIRE HUNDREDELER: Se Ingebrigtsen kaste seg fram til EM-gull, og legg merke til rundetelleren i bakgrunnen.

– Jeg er veldig i tvil om hva som skjedde. Jeg synes reaksjonen hans var så merkelig, og tenkte «har du gjort noe galt?». Han bare passerte målstreken, og det var veldig rart, sier Gjert Ingebrigtsen.

Klaus Hartz

TAR SELVKRITIKK: Klaus Hartz, sportslig ansvarlig for EM i Berlin.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull, men på oppløpet var ikke alt som det skulle være. Ingebrigtsen sa selv at han trodde det var en runde igjen, og turte ikke å juble før det hadde gått et par sekunder.

Nå innrømmer arrangøren tabben til NRK:

– Rundetelleren glemte å stille det fra 1 til 0. Det er bare å beklage, det var en feil. Dommerne vet vanligvis hva de skal gjøre, og jeg aner ikke hvorfor det ble sånn. Han er veldig trist over feilen, og det er bare å beklage det, sier Klaus Hartz, sportslig ansvarlig for EM i Berlin.

NULL

NULLSTILT: Først lenge etter målgang ble tallet endret fra én til null.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Utøverens ansvar

Det er utøveren som selv skal ha ansvaret for å holde styr på rundene, men Jakob Ingebrigtsen sa at han ble forvirret.

– Jakob sa til meg at det sto én på rundetavla, men i hodet hans hadde han løpt 1500 meter. I og med at ingen kom opp på siden av han, synes han det var rart. Da ble han veldig i stuss, forteller Gjert Ingebrigtsen.

Med ti meter igjen til mål, kikket 17-åringen til siden, og da så han at konkurrentene spurtet. Han så også på rundetelleren, som viste at det var én runde igjen.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, jeg synes de kom litt sent bak der. Det var ingen som nærmet seg. Jeg så et ett-tall på tavlen, og begynte å sakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Det skal byttes fra 1 til 0 når løperne er på oppløpet, med 100 meter igjen. Det ble ikke gjort.

– Men løperne på 1500 vet vanligvis hvor langt de har løpt, sier Hartz.

NULL

KORREKT: Slik skal det se ut når løperne kommer til mål. Bildet er fra damenes 1500-meterheat.

Foto: SKJERMDUMP NRK

Gullet kunne ha røket

Feilen kunne ha kostet 17-åringen EM-gullet. Han kastet frem brystkassen, og vant fire hundredeler foran Marcin Lewandowski.

– Jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Gjert Ingebrigtsen

TRENER OG PAPPA: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: NRK

– Det var veldig nærme, så hvis han hadde bremset, kunne hundredelene røket. Men det blir bare spekulasjoner, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK

Nå håper han at rundetelleren i Berlin gjør jobben sin på dagens 5000 meter.

– Jeg har sagt til det norske teamet at de skal peke på hvem som skal rope rundetallet. Vi kan jo ikke stole på noen. Men det er litt på fleip, sier Gjert Ingebrigtsen.

Sportsnyheter

McGrath (21) brast i tårer etter pallplass – var tre hundredeler unna seier

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. På nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – men i Schladming slo han tilbake med pallplass. Og da kom følelsene til overflaten.

Siste nytt

 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP
 • Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

  En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt, forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet, sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene.

  – Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag.

  – Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv. Hvem stengte porten? Hvem hadde ansvar for å holde den åpen?

  I en foreløpig rapport fra Kameruns helsemyndigheter står det at en av de døde var et barn. Det var også to kvinner i 30-årene og fire menn i 30-årene. Den åttendes alder er ukjent fordi familien tok hånd om kroppen før vedkommendes identitet kunne fastslås.

  Et spedbarn var blant de skadde, men barnets tilstand er ifølge helsedepartementet stabil. Sju mennesker har derimot alvorlige skader.

  Kameruns president Paul Biya har beordret en full gransking av omstendighetene. (NTB)

  Cameroon African Cup Soccer
  Foto: Themba Hadebe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal