Arrangøren innrømmer tabben som kunne kostet Jakob Ingebrigtsen gullet

BERLIN (NRK): Da Jakob Ingebrigtsen løp over målstreken, viste rundetelleren at det var én runde igjen.

Rundetelleren

FIRE HUNDREDELER: Se Ingebrigtsen kaste seg fram til EM-gull, og legg merke til rundetelleren i bakgrunnen.

– Jeg er veldig i tvil om hva som skjedde. Jeg synes reaksjonen hans var så merkelig, og tenkte «har du gjort noe galt?». Han bare passerte målstreken, og det var veldig rart, sier Gjert Ingebrigtsen.

Klaus Hartz

TAR SELVKRITIKK: Klaus Hartz, sportslig ansvarlig for EM i Berlin.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull, men på oppløpet var ikke alt som det skulle være. Ingebrigtsen sa selv at han trodde det var en runde igjen, og turte ikke å juble før det hadde gått et par sekunder.

Nå innrømmer arrangøren tabben til NRK:

– Rundetelleren glemte å stille det fra 1 til 0. Det er bare å beklage, det var en feil. Dommerne vet vanligvis hva de skal gjøre, og jeg aner ikke hvorfor det ble sånn. Han er veldig trist over feilen, og det er bare å beklage det, sier Klaus Hartz, sportslig ansvarlig for EM i Berlin.

NULL

NULLSTILT: Først lenge etter målgang ble tallet endret fra én til null.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Utøverens ansvar

Det er utøveren som selv skal ha ansvaret for å holde styr på rundene, men Jakob Ingebrigtsen sa at han ble forvirret.

– Jakob sa til meg at det sto én på rundetavla, men i hodet hans hadde han løpt 1500 meter. I og med at ingen kom opp på siden av han, synes han det var rart. Da ble han veldig i stuss, forteller Gjert Ingebrigtsen.

Med ti meter igjen til mål, kikket 17-åringen til siden, og da så han at konkurrentene spurtet. Han så også på rundetelleren, som viste at det var én runde igjen.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, jeg synes de kom litt sent bak der. Det var ingen som nærmet seg. Jeg så et ett-tall på tavlen, og begynte å sakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Det skal byttes fra 1 til 0 når løperne er på oppløpet, med 100 meter igjen. Det ble ikke gjort.

– Men løperne på 1500 vet vanligvis hvor langt de har løpt, sier Hartz.

NULL

KORREKT: Slik skal det se ut når løperne kommer til mål. Bildet er fra damenes 1500-meterheat.

Foto: SKJERMDUMP NRK

Gullet kunne ha røket

Feilen kunne ha kostet 17-åringen EM-gullet. Han kastet frem brystkassen, og vant fire hundredeler foran Marcin Lewandowski.

– Jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Gjert Ingebrigtsen

TRENER OG PAPPA: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: NRK

– Det var veldig nærme, så hvis han hadde bremset, kunne hundredelene røket. Men det blir bare spekulasjoner, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK

Nå håper han at rundetelleren i Berlin gjør jobben sin på dagens 5000 meter.

– Jeg har sagt til det norske teamet at de skal peke på hvem som skal rope rundetallet. Vi kan jo ikke stole på noen. Men det er litt på fleip, sier Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Disse kan bli årets trener

  Det er ikke altfor lenge til at årets trener i Toppserien skal kåres. Juryen har nominert tre trenere for årets pris. Disse kan bli årets trener:

  Thomas Dahle, Avaldsnes:

  – Med en tropp bestående av unge spillere, samt noen etablerte stjerner, har han skapt trygge rammer for utvikling samtidig som han fører en tydelig spillestil, sier juryen.

  Jack Majgaard Jensen, Vålerenga:

  – Som ny Vålerenga-trener ble han møtt med høye krav, og etter å ha holdt førsteplassen i serien over lengre perioder har han virkelig innfridd, sier juryen om dansken.

  Steinar Lein, Rosenborg:

  – Lein går inn i kamper med en tydelig plan, og klarer å samtidig å underholde publikum. Han er bevisst egen filosofi, og har fått frem det beste i en variert spillertropp med mange unge spillere, mener juryen.

  Vinneren skal presenteres i forbindelse med cupfinalen 13. desember.

  NM fotball kvinner 2020, semifinale: Vålerenga - Avaldsnes
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal