NRK Meny
Normal

Ror fra Horten til Kontraskjæret i protest mot Neymar-filming

Da Neymar dro hjemover måtte Aron Folmoe sette kursen nordover. – Jeg har fått servert kebab midt i Oslofjorden, det blir ikke mer Fair Play enn det!

Aron Folmoe

TAR TAK FOR FAIR PLAY: Aron Folmoe fra Horten er så lite begeistret for Neymar at brasilianeren fremprovoserte en rotur fra Horten til Oslo.

Foto: Camilla Skanke / NRK

– Jeg hater filming og juksing. Det er det verste jeg vet. Sånn som Neymar holdt på måtte jeg bare finne på et eller annet, sier Aron Folmoe.

Og derfor sitter hortenseren i en gummibåt på Fagerstrand i det NRK møter han. Som resultatet av et veddemål med kompiser om den omdiskuterte brasilianske superstjernen, som Folmoe mener viste en «skamløs opptreden».

Neymars rulling ble Arons roing.

– Jeg sa at hvis noen kunne få han ut av VM så skulle jeg ro fra Horten til Oslo. Og da må jeg jo stå i det.

FILE PHOTO: World Cup - Round of 16 - Brazil vs Mexico

RUNDT OG RUNDT: Neymars stadige rulleturer på gresset skapte både forargelse og var gjenstand for humor på sosiale medier.

Foto: David Gray / Reuters

En hyllest til Fair Play

Han sliter umiddelbart litt med å forklare noen dypere mening med turen, men henter seg fort inn. For det er en rotur i ærligheten og rettferdighetens (sports)ånd.

– Det er jo motstand mot filming og juksingen jeg mener ødelegger sporten. Eller du kan snu på det og si at det er en hyllest til Fair Play. Det er viktig både på banen og på sjøen, sier Aron.

Og nettopp det har han sett mer av mellom Horten og Oslo enn han så av Neymar i Russland.

– Jeg har fått servert kebab midt i Oslofjorden, det blir ikke mer fair play enn det!

– Og hvis noen ser meg og vil hjelpe til med en kjeks eller colaboks så blir jeg glad for det også.

– Det har tatt helt av

Om målet var på skape blest om fair play har Aron Folmoe allerede nådd målet. Én ting er medieoppmerksomheten. En intern gruppe for venner på Facebook har vokst seg til å bli over 4000 medlemmer i «S. O. S FairPlay-Oslofjorden Minutt For Minutt».

– Det har tatt helt av! Alle de som følger med gir jo motivasjon til å holde ut.

Når Folmoe møter NRK er han godt på vei i den sju mil lange roturen fra Horten, men fremdeles et stykke bak tidsskjema.

– Det har vært to dager med motvind. Et mareritt. Jeg får de «Skipper`n-armene» jeg nå.

– Kan ingenting om båt

– Og det har ikke vært noen skitne triks på veien?

– Nei. Men jeg måtte ha hjelp gjennom Drøbaksundet, strømmen der var sterkere enn jeg klarte. Men det er jo fair play å hjelpe folk i nød på sjøen. Jeg kan ingenting om båt, jeg vet ikke engang forskjellen på styrbord og babord.

Et hull i båten gav også en ufrivillig pause i det som var estimert som en 20 timers lang rotur nordover mot Kontraskjæret. Hvor han om ikke annet slipper å se Neymar, men høyst sannsynlig heller ikke laget (Belgia) som sendte han ut.

Kompany

TRØST: Vincent Kompany og Belgia viste mer medlidenhet mot Neymar enn "Kverulanten" som Aron Folmoe fra Horten kaller seg.

Foto: Luis Acosta / AFP

– Finalen rekker jeg, men semifinalen i kveld ryker.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale