Hopp til innhold

Arnstad med hattrick i ny 7-0-seier for U21-landslaget

Kristian Malt Arnstad ble nøkkelmann da Norges U21-gutter slo Latvia 7-0 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen.

Seieren gjør at Norge står med full pott etter to kamper. Målforskjellen er solide 14-0 etter at San Marino ble slått 7-0 på bortegress før helgen.

Arnstad glitret i sin ganske frie midtbanerolle mot Latvia og fikk vist fram et spekter av scoringsferdigheter. 1-0 kom på et frispark som han bøyde opp i vinkelen fra omtrent 20 meters hold.

Samme mann var frampå og trygget den norske ledelsen inn mot pause. Isak Hansen-Aarøen slo et flott innlegg fra venstre, og Arnstad headet ballen i mål via hendene på Latvia-keeper Janis Beks og stolpen.

– Jeg vil si at jeg er litt undervurdert der (i hodespillet). Jeg er kanskje ikke så høy, men jeg kan vinne noen hodedueller, sa Arnstad til TV 2 i pausen.

Det var liten tvil om hvem som skulle ta straffesparket da Arnstad ble felt i Latvia-boksen fem minutter etter hvilen. Anderlecht-proffen var kald fra elleve meter og vippet ballen i mål med en «Panenka». Deretter feiret han med en baklengs salto.

Norge styrte hele oppgjøret i Drammen, og etter en times spill tegnet også friske Oscar Bobb seg på scoringslisten. Han satte inn en retur til 4-0 etter at Arnstad hadde truffet stolpen.

Norges frontrekke med Bobb, Hansen-Aarøen og Andreas Schjelderup fortsatte å plage Latvias forsvar, og sistnevnte scoret etter 66 minutters spill. Schjelderup ble tredd gjennom av Christos Zafeiris og avsluttet smart i nærmeste hjørne.

Tobias Gulliksen kom inn etter 78 minutter, og fire minutter senere gjorde han 6-0 fra spiss vinkel etter pent norsk spill.

En annen innbytter, Joel Mvuka, økte til 7-0 med en flott avslutning like før slutt. (NTB)

U21 EM-kvalifisering i fotball for menn 2023: Norge - Latvia
Foto: Annika Byrde / NTB

Sportsnyheter

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket i Östersund, men det var en svensk trener på ville veier som ble den store snakkisen.

Siste nytt

 • Mol og Sørum fikk svensk finalebank

  Anders Mol og Christian Sørum klarte ikke å vinne verdenstourfinalen for tredje gang. I lørdagens finale ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig for sterke.

  Mol og Sørum kom tidlig under i det første settet og fikk virkelig slite med de svenske stjernene. Åhmann og Helvig jobbet seg opp en fem poengs ledelse og vant til slutt settet 21-16.

  Etter at lagene hadde fulgt hverandre tett i det andre settet, stakk svenskene av med seieren i både kampen og hele turneringen da de gikk opp i 21-17.

  Nordmennene lyktes verken i EM eller VM i år, og derfor var verdenstourfinalen viktig for dem. Den turneringen har de vunnet to ganger tidligere.

  Totalt deles det ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget. (NTB)

  Sørum og Mol
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Forvirring rundt stortalent

  20-åringen Cian Uijtdebroeks ble lørdag presentert for Jumbo-Visma, men bare timer senere benektet hans nåværende lag overgangen.

  Jumbo-Visma meldte på sine nettsider at Uijtedebroeks ville slutte seg til laget 1. januar 2024, og at belgieren skulle signere en fireårskontrakt.

  – Vi har fulgt Cian siden han var junior. Han passer perfekt inn i laget vårt. Vi er glade for at han har valgt oss, sa sportsdirektør Merijn Zeeman i Jumbo-Visma.

  Også Uijtdebroeks selv ble sitert i pressemeldingen til Jumbo-Visma, der han blant annet sa at han var «glad for å bli en del av Jumbo-Visma».

  Lørdag kveld melder imidlertid Bora-Hansgrohe i sosiale medier at Uijtedebroeks skal sykle for dem også i 2024.

  – Han er bundet til oss på en kontrakt frem til 31. desember 2024, skriver Bora-Hansgrohe.

  Cian Uijtdebroeks
  Foto: DIRK WAEM / AFP
 • Graham Hansen med scoring og assist i Barcelonas målfest

  Caroline Graham Hansen noterte seg med både mål og målgivende da Barcelona høvlet over Eibar i 5-0-seieren på hjemmebane i spansk fotball.

  Dermed forlenger den katalanske klubben seiersrekken til elleve strake denne sesongen. Det betyr også at de fortsatt har til gode å avgi poeng.

  Graham Hansen scoret kampens første mål etter 57 minutter, før hun bare ett minutt senere serverte Esmee Brugts på 2-0-scoringen.

  Ingrid Syrstad Engen spilte også hele kampen for Barcelona. (NTB)

  Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal