Hopp til innhold

McIlroy om Palmer: – Den viktigste mannen i golfhistorien

Golflegenden Arnold Palmer døde av hjerteproblemer i Pittsburgh søndag ettermiddag. Han ble 87 år gammel. Nå hylles han i golfverden.

Arnold Palmer

LEGENDE: Arnold Palmer var æresstarter i Masters-turneringen i 2007.

Foto: Mike Blake / Reuters

Rory McIlroy

HYLLER PALMER: Rory McIlroy vant PGA-sluttspillet i helga, men hyllet også samtidig avdøde Arnold Palmer.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

– Han var den mest innflytelsesrike mannen i golfhistorien. I 1960 og 70-åra brakte han golfen til massene, sier verdens beste golfspiller, Rory McIlroy som vant PGA-sluttspillet i helga.

Alastair Johnson, sjef for Arnold Palmer Enterprises, bekreftet at Palmer døde etter komplikasjoner på grunn av problemer med hjertet.

Palmer er en av de viktigste personene i golfens historie, og han får æren for å ha gjort elitesporten attraktiv for allmennheten.

Palmer skulle slå i gang årets Masters-turnering i mars, men fysikken var ikke lenger god nok. Han hadde vært æresstarter siden 2007.

Palmer har selv vunnet turneringen sju ganger. The Masters (1958, 1960, 1962 og 1964), U.S. Open (1960) og The Open Championship (1961 og 1962).

Rory Mcllroy har lagt ut et bilde av seg selv sammen med Palmer.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tror ingen, uansett sport, har etterlatt seg et så godt rykte som Arnold Palmer.

– Det han gjorde er utrolig. Hans karakter, hans karisma og alt ved ham var fantastisk. Jeg var så heldig å få tilbringe tid med ham de siste åra av hans liv. Det vil jeg alltid sette pris på og minnes med glede. Han var en veldig god og generøs mann. Minnet hans vil leve lenge hos mange mennesker, sier Rory McIlroy.

Arnold Palmer

VENNER: Tiger Woods og Arnold Palmer ble gode venner. Her etter en Woods-seier i 2001.

Foto: SCOTT AUDETTE / Ap
Laster Twitter-innhold

Tiger Woods hyllet Palmer i et innlegg på Instagram.

– Takk for ditt vennskap, din rådgivning og mye latter. Din medmennesklighet er en del av din legende. Det er hardt å tenke seg golf-sporten uten deg, og det var ingen som var mer viktig for sporten en kongen av golf, skriver Woods.

Palmer og Nicclaus

LEGENDER: Jack Nicklaus gir Arnold Palmer den grønne jakka etter en Masters-seier i 1964.

Foto: Ap

– Han var en av mine beste og nærmeste venner og det har han vært veldig lenge. Jeg vil savne han veldig mye, skriver en annen golf-legende, Jack Nicklaus på sin Instagram-konto.

– Jeg skulle ønske jeg fikk enda en sjanse til å snakke med ham. Men jeg er glad for at vi fikk snakket sammen for noen uker siden. Da hørtes han frisk ut. Så jeg og Barbara (kona) er bare i sjokk og utrolig triste nå, skriver Nicklaus videre.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    – Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar i går.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Landslaget bekrefter: Har satt av friplass til Johaug

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal