Arnesen leder likevel Lund Svindal i OL

Alpinsjef Marius Arnesen leder likevel utøverne sine i OL. Arnesen måtte forlate alpinistene under OL-oppkjøringen på grunn av et dødsfall i nær familie.

Marius Arnesen

Marius Arnesen og Aksel Lund Svindal.

Foto: Alessandro Trovati, Alessandro Trovati / AP

Marius Arnesen måtte torsdag reise hjem på grunn av svigerfarens brå bortgang.

Les: Aksel uten trener før OL

Arnesen reiste hjem fra alpinistenes leir i Nakiska etter å ha fått beskjed om dødsfallet.

- Godt å være tilbake


Det har vært usikkert om han rakk tilbake til OL, men nå er Arnesen på plass.

- Det er veldig godt å være tilbake, det er jo en veldig merkelig situasjon. Å være her med laget er fantastisk, selv om det er en vanskelig tid hjemme, sier Arnesen til NRK.

Resultater og program OL

Ikke svekket

I Arnesens fravær har trener Håvard Tjørhom og sportssjef Jørund Lie hatt ansvaret for alpinistene, men det har på ingen måte svekket oppkjøringsperioden for de norske gutta, mener alpinsjefen.

- Vi har et svært bra trenerteam, og alt fungerer som vanlig. Det er ikke noen supermann som har vært borte, kommenterer han.

Fornøyd med å ha sjefen på plass

Lørdag starter OL for de norske alpingutta. Da står utfor på programmet, og Aksel Lund Svindal er fornøyd med å ha sjefen på plass til åpningsrennet.

- Jeg er selvfølgelig veldig glad for at han er her. Da han dro visste ingen når han kom tilbake, men jeg hadde et avslappet forhold til det.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal