Arne Erlandsen tar over Moss FK

Den tidligere LSK- og HamKam-treneren skal redde klubben fra nedrykk til 3. divisjon.

Arne Erlandsen

Arne Erlandsen tar over trenerrollen i Moss FK.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Styret i Moss Fotballklubb har besluttet å avslutte kontrakten med nåværende hovedtrener Michael Frank med umiddelbar virkning. Årsaken er klubbens svake tabellposisjon, og den overhengende faren for nedrykk.

– Dette er ikke en prosess vi ønsker å gjøre, men for å beholde plassen i 2. divisjon, må vi gjøre noen endringer. Da ble det jo trenerskifte. Når Arne Erlandsen er en mulighet – med den CVen han har – så er det klart at det er et stort løft for oss i den situasjonen vi er i nå, sier styreleder i MFK, Thomas Thorkildsen.

– Klar og tydelig leder

Arne Erlandsen har tidligere trent Lillestrøm, HamKam og senest Ull/Kisa i Norge. I tillegg har han trent den svenske klubben IFK Göteborg, og tok seriesølv i Allsvenskan i 2005.

– Vi har jo seks poeng på tretten kamper nå, og skal spille tretten til. Det er liten tvil om at Arne Erlandsen er en veldig klar og tydelig trener og leder som vil stille strenge krav til både klubb, spillergruppe og seg selv. Vi håper at det skal gi utfall, og at vi får ut det potensialet som ligger i laget, sier Thorkildsen.

Styrelederen forteller at de har vært avhengige av hjelp utenfra for å få på plass Erlandsen.

– Moss Fotballklubb har veldig begrenset med midler. Arne er dekket av penger utenfor klubben, hvis ikke hadde det ikke vært mulig for oss å gjøre endringen.

(Teksten fortsetter under bildet.)

Øystein Myrkaskog

Moss FK ligger nær nedrykk. Her fra kampen 1. juli da de tapte mot Førde.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

– Ingen redningsmann

Erlandsen selv ser frem til å ta fatt på oppgaven med å redde klubben. Han vil lede sin første MFK-trening allerede tirsdag ettermiddag

– Det er en artig utfordring. Vi skal prøve å holde laget i 2. divisjon, så de kan spille der også neste år. Dette blir en ny og tøff utfordring for både meg og spillerne.

Han var til stede under helgens kamp mot Østsiden, men har foreløpig ikke gjort seg kjent med spillergruppa. Den nye treneren har likevel gjort seg noen tanker om situasjonen klubben befinner seg i.

– De sliter veldig, og har helt sikkert ikke fått frem kvaliteten i laget som de ønsker. Det har jo preget både spillerne, og ikke minst resultatene. De ligger jo veldig tøft an.

Erlandsen skal i første omgang lede MFK ut sesongen, men vil ikke se på seg selv som en redningsmann.

– Det er spillerne som er mange redningsmenn. Det er det som er viktig her. Hvis jeg kan være med og bidra til at spillerne kan få frem kvalitetene de har – sammen i en kollektiv struktur, som gjør at vi vinner fotballkamper – så får vi se hvor langt det kan gå. Men de ligger utsatt til og det vet jo alle som leser en tabell.

Vil styrke stallen

Styreleder Thomas Thorkildsen vil benytte anledningen til å takke avtroppende trener Michael Frank for innsatsen i klubben.

– Michael var tiltenkt en toårskontrakt som hovedtrener og er en kjempefyr. Dessverre har resultatene uteblitt. Vi kan jo kalle det marginer, når det skjer mange ganger er det ikke sikkert det er uflaks lenger heller, men det kunne gått helt annerledes med noe bedre resultater.

– I den situasjonen vi har havnet i følte vi at vi ikke hadde noe annet valg enn å gjøre det grepet. Michael var innforstått med det, og aksepterer vel det, så det er bare å ønske ham lykke til videre i trenergjerningen, sier Thorkildsen.

I tillegg til ny trener håper den hardt prøvede fotballklubben å forsterke stallen med nye spillere.

– Jeg tror nok både spillergruppa, trenere, og klubben har kommet inn i en psykisk blindgate. Vi trenger virkelig å røske opp litt, starte litt på nytt.

– Det er vel ikke sjokkerende når vi har ni baklengs på to kamper at vi i alle fall ser på å få styrket forsvarsfireren. Samtidig scorer vi null mål på to kamper da, så vi jobber med forsterkninger i begge ender.

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal