Arne Erlandsen tar over Moss FK

Den tidligere LSK- og HamKam-treneren skal redde klubben fra nedrykk til 3. divisjon.

Arne Erlandsen

Arne Erlandsen tar over trenerrollen i Moss FK.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Styret i Moss Fotballklubb har besluttet å avslutte kontrakten med nåværende hovedtrener Michael Frank med umiddelbar virkning. Årsaken er klubbens svake tabellposisjon, og den overhengende faren for nedrykk.

– Dette er ikke en prosess vi ønsker å gjøre, men for å beholde plassen i 2. divisjon, må vi gjøre noen endringer. Da ble det jo trenerskifte. Når Arne Erlandsen er en mulighet – med den CVen han har – så er det klart at det er et stort løft for oss i den situasjonen vi er i nå, sier styreleder i MFK, Thomas Thorkildsen.

– Klar og tydelig leder

Arne Erlandsen har tidligere trent Lillestrøm, HamKam og senest Ull/Kisa i Norge. I tillegg har han trent den svenske klubben IFK Göteborg, og tok seriesølv i Allsvenskan i 2005.

– Vi har jo seks poeng på tretten kamper nå, og skal spille tretten til. Det er liten tvil om at Arne Erlandsen er en veldig klar og tydelig trener og leder som vil stille strenge krav til både klubb, spillergruppe og seg selv. Vi håper at det skal gi utfall, og at vi får ut det potensialet som ligger i laget, sier Thorkildsen.

Styrelederen forteller at de har vært avhengige av hjelp utenfra for å få på plass Erlandsen.

– Moss Fotballklubb har veldig begrenset med midler. Arne er dekket av penger utenfor klubben, hvis ikke hadde det ikke vært mulig for oss å gjøre endringen.

(Teksten fortsetter under bildet.)

Øystein Myrkaskog

Moss FK ligger nær nedrykk. Her fra kampen 1. juli da de tapte mot Førde.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

– Ingen redningsmann

Erlandsen selv ser frem til å ta fatt på oppgaven med å redde klubben. Han vil lede sin første MFK-trening allerede tirsdag ettermiddag

– Det er en artig utfordring. Vi skal prøve å holde laget i 2. divisjon, så de kan spille der også neste år. Dette blir en ny og tøff utfordring for både meg og spillerne.

Han var til stede under helgens kamp mot Østsiden, men har foreløpig ikke gjort seg kjent med spillergruppa. Den nye treneren har likevel gjort seg noen tanker om situasjonen klubben befinner seg i.

– De sliter veldig, og har helt sikkert ikke fått frem kvaliteten i laget som de ønsker. Det har jo preget både spillerne, og ikke minst resultatene. De ligger jo veldig tøft an.

Erlandsen skal i første omgang lede MFK ut sesongen, men vil ikke se på seg selv som en redningsmann.

– Det er spillerne som er mange redningsmenn. Det er det som er viktig her. Hvis jeg kan være med og bidra til at spillerne kan få frem kvalitetene de har – sammen i en kollektiv struktur, som gjør at vi vinner fotballkamper – så får vi se hvor langt det kan gå. Men de ligger utsatt til og det vet jo alle som leser en tabell.

Vil styrke stallen

Styreleder Thomas Thorkildsen vil benytte anledningen til å takke avtroppende trener Michael Frank for innsatsen i klubben.

– Michael var tiltenkt en toårskontrakt som hovedtrener og er en kjempefyr. Dessverre har resultatene uteblitt. Vi kan jo kalle det marginer, når det skjer mange ganger er det ikke sikkert det er uflaks lenger heller, men det kunne gått helt annerledes med noe bedre resultater.

– I den situasjonen vi har havnet i følte vi at vi ikke hadde noe annet valg enn å gjøre det grepet. Michael var innforstått med det, og aksepterer vel det, så det er bare å ønske ham lykke til videre i trenergjerningen, sier Thorkildsen.

I tillegg til ny trener håper den hardt prøvede fotballklubben å forsterke stallen med nye spillere.

– Jeg tror nok både spillergruppa, trenere, og klubben har kommet inn i en psykisk blindgate. Vi trenger virkelig å røske opp litt, starte litt på nytt.

– Det er vel ikke sjokkerende når vi har ni baklengs på to kamper at vi i alle fall ser på å få styrket forsvarsfireren. Samtidig scorer vi null mål på to kamper da, så vi jobber med forsterkninger i begge ender.

Siste nytt

 • Dyrhaug dropper sesongåpningen

  Langrennsløper Niklas Dyrhaug har bestemt seg for å stå over rennene under sesongåpningen på Beitostølen på grunn av en rekke skader. Det bekrefter landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

  Langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rangers tapte i Zucca-comeback

  Mats Zuccarello var endelig tilbake på isen etter skade i fredagens målrike New York-derby, men han og Rangers måtte til slutt se seg slått 7–5 av byrivalene Islanders. Nordmannen har stått over tre kamper på grunn av lyskestrekk.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn
Sesongstart langrenn: 15 km klassisk, menn
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn
Ekspertmøte - sjakk-VM
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
V-cup hopp
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge