NRK Meny
Normal

Armstrong: – Ville dopet meg igjen

Dopingtatte Lance Armstrong mener tiden er moden for å tilgi ham. Samtidig sier han til BBC at han ville ha dopet seg igjen.

Lance Armstrong

VIL TILGIS: Lance Armstrong har latt seg intervjue av britisk TV.

Foto: Thao Nguyen / Ap

– Om du tar meg tilbake til 1995, da dopingen var helt og holdent gjennomgripende, ville jeg sannsynligvis gjort det igjen, sier Armstrong i TV-intervjuet med BBC.

Intervjuet skal være det første Armstrong gjør på TV siden han innrømmet utstrakt dopingbruk fra midten av 1990-tallet til 2005 i et TV-show med Oprah Winfrey for to år siden.

Mistet alle Tour-seirene

I intervjuet sier han at det som skjedde i sykkelsporten på 1990-tallet må sees i sammenheng med hvordan idretten var på den tiden.

– Hadde jeg vært aktiv i 2015 hadde jeg ikke gjort det igjen, fordi jeg tror det ikke er nødvendig nå, hevder han.

Amerikaneren ble fratatt alle sine sju mestertrøyer fra Tour de France etter dopingskandalen. Han også ble fratatt OL-medaljen fra 2000, og er i tillegg utestengt på livstid.

– Uakseptabelt

Nå mener amerikaneren at han bør tilgis for sine dopingsynder.

– Jeg kunne ønske å endre mannen som gjorde de tingene, kanskje ikke avgjørelsen om å dope seg, men måten han oppførte seg på.

– Måten han behandlet folk på, måten han ikke kunne slutte å kjempe på. Det var uakseptabelt og utilgivelig, sier Armstrong om seg selv.

Føler seg som vinner

Han fastholder likevel at han føler seg som vinner av alle Tour de France-rittene fra 1999 til 2005.

Den eneste store tittelen Lance Armstrong står igjen med, er VM-seieren fra Oslo i 1993. Den skal han ha vunnet før han begynte å dope seg.

– Det må være en vinner. Jeg føler at jeg har vunnet de tourene, sier den dopingtatte amerikaneren som har kjempet mot enorme erstatningssøksmål etter avsløringene.

Les også: Hushovd holdt munn om Armstrong-doping

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street