Armstrong: – Ville dopet meg igjen

Dopingtatte Lance Armstrong mener tiden er moden for å tilgi ham. Samtidig sier han til BBC at han ville ha dopet seg igjen.

Lance Armstrong

VIL TILGIS: Lance Armstrong har latt seg intervjue av britisk TV.

Foto: Thao Nguyen / Ap

– Om du tar meg tilbake til 1995, da dopingen var helt og holdent gjennomgripende, ville jeg sannsynligvis gjort det igjen, sier Armstrong i TV-intervjuet med BBC.

Intervjuet skal være det første Armstrong gjør på TV siden han innrømmet utstrakt dopingbruk fra midten av 1990-tallet til 2005 i et TV-show med Oprah Winfrey for to år siden.

Mistet alle Tour-seirene

I intervjuet sier han at det som skjedde i sykkelsporten på 1990-tallet må sees i sammenheng med hvordan idretten var på den tiden.

– Hadde jeg vært aktiv i 2015 hadde jeg ikke gjort det igjen, fordi jeg tror det ikke er nødvendig nå, hevder han.

Amerikaneren ble fratatt alle sine sju mestertrøyer fra Tour de France etter dopingskandalen. Han også ble fratatt OL-medaljen fra 2000, og er i tillegg utestengt på livstid.

– Uakseptabelt

Nå mener amerikaneren at han bør tilgis for sine dopingsynder.

– Jeg kunne ønske å endre mannen som gjorde de tingene, kanskje ikke avgjørelsen om å dope seg, men måten han oppførte seg på.

– Måten han behandlet folk på, måten han ikke kunne slutte å kjempe på. Det var uakseptabelt og utilgivelig, sier Armstrong om seg selv.

Føler seg som vinner

Han fastholder likevel at han føler seg som vinner av alle Tour de France-rittene fra 1999 til 2005.

Den eneste store tittelen Lance Armstrong står igjen med, er VM-seieren fra Oslo i 1993. Den skal han ha vunnet før han begynte å dope seg.

– Det må være en vinner. Jeg føler at jeg har vunnet de tourene, sier den dopingtatte amerikaneren som har kjempet mot enorme erstatningssøksmål etter avsløringene.

Les også: Hushovd holdt munn om Armstrong-doping

Siste nytt

 • Carlsen slo Giri etter drama

  Magnus Carlsen vant den første av finalerundene i Chess Masters. Nordmannen avgjorde etter imponerende spill i siste lynsjakkparti, men ikke uten dramatikk.

  For i det andre lynsjakkpartiet mellom Carlsen og Giri røk nettverksforbindelsen til Carlsen. Heldigvis var avbruddet av det korte slaget.

  Like etter dro Carlsen det i land etter sterkt spill i tredje lynsjakkparti. Finalen spilles over tre dager.

  Magnus Carlsen klar for kvartfinale
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Vant uten å imponere

  Lillestrøm gjorde det de måtte mot Grorud under seriepremieren i 1. divisjon. Lillestrøm vant 1-0 og scoringen kom ved Fredrik Krogstad.

  Også Tromsø og Ranheim vant sine kamper i 1. divisjon.

  Fredrik Krogstad scoret målet for Lillestrøm.
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • God runde av Hovland

  Viktor Hovland gikk nok en flott runde under andre dag av Rocket Mortgage Classic i Detroit. Nordmannen endte dagen med 67 slag, fem under par. Dermed er han åtte under par totalt og på en foreløpig delt 14. plass, tre slag bak ledende Seamus Power og Matthew Wolff, Bryson DeChambeau og Mark Hubbard.

  Kristoffer Ventura begynner sin andre runde kl. 20.00. Også han gikk første runde tre under par.

  Hovland under Rocket Mortgage fredag.
  Foto: Leon Halip / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal