Armstrong: – Jeg skal svare ærlig

Lance Armstrong (41) hevder han har gitt Oprah Winfrey klarsignal til å stille akkurat de spørsmålene hun ønsker.

Lance Armstrong

Lance Armstrong skal gjøre sitt første intervju siden dopingdommen den kommende uka.

Foto: ROGERIO BARBOSA / Afp

– Jeg har fortalt Oprah at hun kan gjøre hva hun vil i intervjuet, og at jeg kommer til å svare direkte, ærlig og oppriktig. Mer kan jeg ikke si, skrev Armstrong i en SMS til nyhetsbyrået AP lørdag kveld.

Det er første gang Armstrong gir noen form for uttalelse i påvente av intervjuet han skal gjøre med verdenskjente Oprah Winfrey til uka.

Les også: Armstrong lar seg intervjue av Oprah

Les også: Oprah lover å grille Armstrong

Flere tviler på innrømmelser

Den dopingdømte eks-syklisten har fremdeles ikke kommentert den rystende USADA-rapporten som la grunnlaget for dopingdommen mot ham. Mandag kveld har imidlertid Oprah Winfrey, som den første personen til nå, fått lov til å intervjue Lance Armstrong.

Intervjuet er ventet å omhandle dopingdommen, men flere norske sykkeleksperter tviler på at amerikaneren vil innrømme noe som helst.

– Det blir nok bare en hyggelig prat. Jeg har vanskelig for å se at Armstrong kommer til å innrømme noe som helst, sa Mads Kaggestad til NRK.no forrige uke.

– Jeg frykter en Hollywood-historie der Lance forsøker å forsvare heltestatusen sin, sa NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Amerikanske medier hevder at Armstrong kommer til å gi en form for innrømmelse i det eksklusive intervjuet, og samtidig komme med en unnskylding.

– Kan havne i fengsel

Det er imidlertid svært mye som står på spill dersom Armstrong skulle velge å legge kortene på bordet. Mange mener han kan havne i fengsel.

Han er utestengt for all idrett for livstid, og han er også fratatt alle de sju strake seirene han vant i Tour de France mellom 1999 og 2005. Men det kan bli mye verre, i alle fall dersom det går slik enkelte såkalte eksperter antyder.

– Dersom jeg var advokaten hans, ville jeg frarådet ham å si noe om dopingsaken eller komme med innrømmelser. Det vil være galskap, mener Peter Keane. Han er jussprofessor ved Golden Gate universitet i San Francisco.

– Hvis han kommer med innrømmelser risikerer han å bli tiltalt og behandlet som en kriminell. Han kan faktisk ende i fengsel, mener professoren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lance Armstrong, Oprah Winfrey

Dersom Armstrong skulle innrømme å ha dopet seg til suksess, kan han bli straffeforfulgt.

Foto: Steve Ruark, Charles Sykes / Ap

Kan bli tiltalt for svindel

Det er tiden i US Postal-laget som er kritisk for Armstrong.

Da han ledet det suksessrike laget for vel ti år siden, mottok han blant annet midler fra den amerikanske staten. Dersom det blir kjent at han dopet seg, kan han bli tiltalt for å ha løyet for sjefene sine. Han kan dermed bli tiltalt for svindel.

Dersom det skulle skje, er det også flere andre lover som kan brukes mot ham, og professor Keane mener han kan tiltales etter lover som kan gi ham inntil fem års fengsel.

Intervjuet med Armstrong skal gjøres i hjemmet hans i Austin i Texas mandag, og det kommer til å bli sendt torsdag om en snau uke.

Siste nytt

 • Lyon knuste Ronaldos mesterligadrøm

  Cristiano Ronaldos mesterligareise stoppet allerede i åttedelsfinalen. Etter 2-2 mellom Juventus og Lyon over to kamper, gikk det franske laget ti kvartfinale på bortemålsregelen. For Lyon er dette ett steg vekk fra økonomisk krise.

  Memphis Depay scoret returoppgjørets første mål etter bare 12 minutter. Men mot slutten av første omgang fikk Ronaldo blod på tann. Først scoret han like før pause, deretter satte han mål nummer to etter en time.

  Det holdt likevel ikke. Lyon er klare for kvartfinale, mens Juventus' reise stoppet i åttedelsfinalen.

  Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • City sendte ut Real Madrid

  Manchester City er klare for kvartfinale i mesterligaen etter 4-2 sammenlagt mot Real Madrid. City ledet 2-1 før returoppgjøret, men 13 ganger mesterligavinner Real Madrid er likevel ingen lett motstander.

  Men de lyseblå fikk den beste starten. Raheem Sterling satte inn kampens første etter ni minutter, deretter tente Karim Benzema håpet for Real Madrid med en redusering et kvarter før pause.

  Det gikk likevel ikke riktig vei for den spanske klubben. Gabriel Jesus sendte de enda lenger ned i gjørma, med Citys andre scoring for kvelden. Dermed er det ingen mulighet for mesterligatrofe nummer 14 for Real Madrid i år.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Oli Scarff / AP
 • Hovland kan klare cuten

  Viktor Hovland hadde ikke sin beste dag på golfbanen og avsluttet annen runde fredag på ett slag over par. Det kan holde til videre spill i PGA-mesterskapet.

  Etter to birdie, tre bogey og resten par på mesterskapets annen dag, ligger Hovland på -1 etter to dagers spill.

  Det holdt til en delt 37.-plass før resten av golfeliten hadde gjort seg ferdig med sine runder i San Francisco fredag.

  PGA Championship - Round Two
  Foto: Harry How / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal