NRK Meny
Normal

Armstrong mister OL-medalje

Lance Armstrong må plukke nok en utmerkelse ut fra premieskapet: IOC fratar amerikaneren OL-medaljen fra 2000 på grunn av dopingskandalen.

Lance Armstrong

Lance Armstrong er fratatt sju Tour de France-titler. Nå mister han også OL-bronsen fra 2000.

Lance Armstrong

Lance Armstrong anket ikke UCIs avgjørelse om at han mister sju Tour de France-titler.

Foto: MICHEL SPINGlER / AP
Armstrong Oprah Lance Armstrong

I det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey skal Armstrong ha lagt alle dopingkortene på bordet.

Foto: George Burns / Ap

Det melder nyhetsbyrået AP.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg bekrefter overfor NRK at Armstrong mister medaljen, men ønsker ikke å kommentere saken ytterliggere.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) sendte et brev til Armstrong onsdag kveld, der de ber syklisten om å returnere OL-medaljen fra 2000, ifølge APs kilder.

Avventet

IOC startet sine undersøkelser av Armstrongs deltakelse i OL i november i fjor.

Da ble det også diskutert om Armstrong skulle fratas medaljen, men IOC avventet Armstrongs reaksjon på Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) avgjørelse.

Armstrong godtok UCIs avgjørelse der han ble fratatt sju Tour de France-titler og alle resultater siden 1998. Dermed har IOC valgt å be Armstrong levere tilbake OL-medaljen.

Det amerikanske antidopingbyrået USADA la i oktober fram en knusende rapport som Armstrong nektet å svare for. Det er denne rapporten som gir bevisgrunnlag for Armstrongs tapte titler og utmerkelser.

– Innrømmer dopingbruk

IOCs avgjørelse faller samme uke som Armstrong skal ha lagt alle kortene på bordet i det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey.

Armstrong skal i dette intervjuet ha innrømmet å ha brukt doping som aktiv syklist.

Winfreys intervju med 41-åringen strakk seg over to og en halv time. Intervjuet er dermed delt opp i to programmer, hvor det første sendes natt til fredag, norsk tid.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal