Armstrong mister OL-medalje

Lance Armstrong må plukke nok en utmerkelse ut fra premieskapet: IOC fratar amerikaneren OL-medaljen fra 2000 på grunn av dopingskandalen.

Lance Armstrong

Lance Armstrong er fratatt sju Tour de France-titler. Nå mister han også OL-bronsen fra 2000.

Lance Armstrong

Lance Armstrong anket ikke UCIs avgjørelse om at han mister sju Tour de France-titler.

Foto: MICHEL SPINGlER / AP
Armstrong Oprah Lance Armstrong

I det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey skal Armstrong ha lagt alle dopingkortene på bordet.

Foto: George Burns / Ap

Det melder nyhetsbyrået AP.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg bekrefter overfor NRK at Armstrong mister medaljen, men ønsker ikke å kommentere saken ytterliggere.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) sendte et brev til Armstrong onsdag kveld, der de ber syklisten om å returnere OL-medaljen fra 2000, ifølge APs kilder.

Avventet

IOC startet sine undersøkelser av Armstrongs deltakelse i OL i november i fjor.

Da ble det også diskutert om Armstrong skulle fratas medaljen, men IOC avventet Armstrongs reaksjon på Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) avgjørelse.

Armstrong godtok UCIs avgjørelse der han ble fratatt sju Tour de France-titler og alle resultater siden 1998. Dermed har IOC valgt å be Armstrong levere tilbake OL-medaljen.

Det amerikanske antidopingbyrået USADA la i oktober fram en knusende rapport som Armstrong nektet å svare for. Det er denne rapporten som gir bevisgrunnlag for Armstrongs tapte titler og utmerkelser.

– Innrømmer dopingbruk

IOCs avgjørelse faller samme uke som Armstrong skal ha lagt alle kortene på bordet i det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey.

Armstrong skal i dette intervjuet ha innrømmet å ha brukt doping som aktiv syklist.

Winfreys intervju med 41-åringen strakk seg over to og en halv time. Intervjuet er dermed delt opp i to programmer, hvor det første sendes natt til fredag, norsk tid.

Siste nytt

 • NHL-spelarane til OL igjen

  NHL og spelarorganisasjonen har blitt samde om ein avtale som gir spelarane sjanse til å delta i OL i 2022 og 2026, melder insidetehegames.biz.

  NHL-proffane deltok i OL frå 1998 til 2014, men ikkje i 2018. Då blei dei ikkje samde om vilkåra, mellom anna forsikringsordninga og kamppause i ligaen.

  NHL-proffar i OL i Sotsji 2014
  Foto: Ben Jary / AP
 • Freder treneren etter nedrykket

  Norwich-spiller Alexander Tettey vil ikke legge skylden på treneren etter at klubben rykket ned etter tapet for West Ham.

  Nedrykket er Tetteys tredje med klubben, som nå har rykket ned fem ganger totalt fra Premier League. Det er flest i England.

  Nedrykket er ikke trener Daniel Farkes feil, mener nordmannen.

  – Sjefen har gjort alt han kan. Han har ikke spillere til 10, 15 eller 20 millioner pund. Han har unge talenter blandet med noen erfarne spillere og ikke alle hadde Premier League-erfaring, sier Tettey til Sky Sports.

  Alexander Tettey
  Foto: Alex Pantling / Alex Pantling
 • Brann tilbake på vinnersporet

  Brann brukte 12 minutter på å score tre ganger i eliteseriemøtet med Sandefjord. Til slutt ble det 3-1-seier. For Sandefjord fortsetter den tunge trenden. Avstanden opp til Bodø/Glimt er nå åtte poeng. Sandefjord på sin side ligger nå på 14. plass, ett poeng foran Start og Aalesund.

  UF52A-kFngc
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal

Sendeplan

Kl. Program Kanal