NRK Meny
Normal

Armstrong lager eget lag

Lance Armstrong skal starte sitt eget sykkel-lag foran neste sesong.

Johan Bruyneel
Foto: NATHALIE MAGNIEZ / AFP

Det bekrefter sykkeldirektøren på Armstrongs Astana-lag, Johan Bruyneel, i et intervju med den spanske storavisen El Pais .

Lance Armstrong i samtale med Johan Bruyneel underveis på den 14. etappen 18. juli.

Lance Armstrong i samtale med Johan Bruyneel underveis på den 14. etappen 18. juli.

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Belgiske Bruyneel er en av Armstrongs næreste venner og var mannen som fikk Armstrong til å velge nettopp Astana da han gjorde comeback.

I intervjuet sier Bruyneel at det er utenkelig for ham å fortsette å lede det kasakstanske Astana-laget dersom kasakstanske Alexandre Vinokourov vender tilbake til laget når hans utestengelse for doping er over senere i juli.

Det er ikke kjent hvem som blir sponsor for det nye laget til Armstrong og Bruyneel, men Armstrong har skrevet på nettstedet twitter.com at det kommer en nyhet om en amerikansk støttespiller på torsdag.

Uten Contador

Lance Armstrong og Johan Bruyneel i samtale før 1. etappe 4. juli i år.

Lance Armstrong og Johan Bruyneel i samtale før 1. etappe 4. juli i år.

Foto: LAURENT REBOURS / AP

Johan Bruyneel sier også at det ikke er aktuelt å ta med Tour de France-leder Alberto Contador på det nye laget til Armstrong.

Grunnen er at Armstrong og Contador aldri skal ha funnet tonen sammen.

- Det "klikket" aldri mellom de to, jeg vet ikke hvorfor, sa Bruyneel i intervjuet.

Etter onsdagens etappe leder Contador Touren med 2.26 minutter, mens Armstrong er hektet av og ligger nesten fire minutter bak.

Les: Armstrong hektet av

Kan Armstrong vinne Touren neste år? Si din mening!

Siste nytt

  • Varsler pressekonferanse kl. 12.15

    Therese Johaug vil holde pressekonferanse allerede klokken 12.15 tirsdag, opplyser manager Jørn Ernst til NRK. Langrennsstjernen skal møte pressen i Seiser Alm etter å ha mottatt CAS-dommen. Det er knyttet stor spenning til om dommen blir strengere eller mildere enn utestengelsen på 13 måneder fra NIFs domsutvalg.

    Therese Johaug
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Kostbart poeng for Godset

    Det ble til tider ampert da Strømsgodset holdt Sarpsborg 08 til 0-0 på bortebane mandag kveld. Totalt ble det delt ut sju gule kort, og Strømsgodset-stopperne Jakob Glesnes og Kim André Madsen må begge stå over neste seriekamp mot Rosenborg. Sarpsborg er nå seks poeng bak serielederne fra Trondheim, mens Godset holder 9.-plassen.

    Sarpsborg
    Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal