Siste nytt

 • Udahl irritert etter dommertabbe

  Det endte til slutt 1-1 i kampen mellom VIF og Glimt i hovedstaden søndag kveld.

  Ola Solbakken og Jonatan Tollås Nations scoret målene, men det er noe annet som blir snakket om etter kampen.

  Etter en halvtime trodde nemlig Henrik Udahl (24) at han scoret sitt tredje mål på tre kamper og sendte VIF i ledelsen mot Glimt.

  Men Rohit Saggis dommerteam valgte i stedet å annullere målet for offside.

  Reprisene viste at det var en totalt feil avgjørelse.

  - Han er ikke i nærheten av offside. Der blir Udahl snytt for scoring, det er ikke tvil om at scoringen skulle vært godkjent, sa Eurosports Kenneth Fredheim da reprisene rullet over skjermen.

  I pausen ble Udahl selv intervjuet om hva som skjedde. Og VIF-spissen var mildt sagt oppgitt.

  - Hva skal jeg si. Det skal være mulig å se at det ikke er offside, det går ikke så jævla fort der. Det må de ta på sin kappe, det er frustrerende, sa han til Eurosport.

  Dermed sto det 0-0 til pause, et resultat Glimt skal være mest fornøyd med. Hjemmelaget ledet nemlig hele 9-2 i sjansestatistikken etter første omgang.

  Verre for VIF ble det åtte minutter ut i andre omgang. Da snek Ola Solbakken fri på en corner og headet inn stussen fra lagkamerat Ulrik Saltnes. Dermed tok Glimt ledelsen 1-0.

  Jonatan Tollås Nation sørget for balanse i regnskapet da han satte inn 1-1 fra kloss hold etter at Udahl headet ballen inn i feltet igjen etter en corner.

  Det ble også sluttresultatet i Oslo søndag kveld. VIF ligger nå på femteplass på eliteserietabellen, Glimt leder med like mange poeng som Molde.

  s
  Foto: Skjermdump (med tillatelse) / Discovery Pluss
 • Uefa stanser gransking av markering

  Manuel Neuer spilte lørdagens kamp mot Portugal med et kapteinsbind med regnbuefarger, som er ment som støtte for homofiles rettigheter.

  Det vurderte Uefa i utgangspunktet straffe med bot, men nå har de stanset granskingen. Det bekrefter det tyske fotballforbundet.

  Rapportene om en mulig granskning har blitt møtt med sinne. Jan Åge Fjørtoft er én av dem som har vært kritisk.

  – Vær så snill, Uefa. Si at dette er en vits. Tusen takk, Manuel Neuer, skrev Fjørtoft på Twitter.

  Ekspertkommentator i Viasat, Lars Tjærnås, har også reagert på rapportene.

  – Dette handler ikke om en politisk markering. Dette handler om det dere snakker om i fest-taler og honnørord, om likeverd og integrering i fotballen for alle, skriver Tjærnås.

  Gjert Moldestad, som er leder i norsk supporterallianse, har også vært svært kritisk.

  – Jeg har egentlig ikke ord. Bøtelegge noen som ønsker å gjøre en forskjell. Uefa, mine damer og herrer, skriver han.

  – Det skulle bare mangle, skriver Moldestad etter at de droppet sak.

  NRK har søndag kveld sendt en henvendelse til Uefa for å få en uttalelse om saken. De bekrefter at de har droppet granskingen, ettersom de anser markeringen som støtte til en god sak.

  Germany Portugal Euro 2020 Soccer
  Foto: Philipp Guelland / AP
 • Tettey-comeback var ikke nok

  Selv en tilbakevendt Alexander Tettey og 600 tilskuere på Lerkendal var ikke nok til å skaffe Rosenborg tre poeng etter nedturen mot Strømsgodset forrige helg. Nå er det seks poeng opp til rival Molde på serielederplass.

  Selv om Rosenborgs Dino Islamovich fant veien til nettmaskene etter bare 12. minutter, stoppet dommeren den gleden. Målet ble annullert på grunn av offside.

  62. minutter skulle det ta før ballen satt i nettmaskene igjen. Det var det Joachim Thommassen som fikset - sitt første mål på over to år.

  Dermed endte gjensynet med Lerkendal poengløst for den mangeårige utenlandsproffen. Tettey avsluttet proffkarrieren i Norwich i vår.

  Rosenborg - Sarpsborg08
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal