NRK Meny
Normal

Argentinsk kommentator strigråt: – Til slutt vinner følelsene

«Don't cry for me Argentina.» Ordene den argentinske kommentatoren Pablo Giralt ikke levde opp til da Ángel Di María scoret i det 118. minutt mot Sveits.

Da Angel Di Maria scoret 1-0 målet mot Sveits, ble det for mye for denne argentinske fotball kommentatoren.

Laster innhold, vennligst vent..

Se og hør det nydelig klippet i videovinduet over.

Det står 0–0 i den tette kampen mellom Sveits og Argentina. Det var like før dramaet skulle kulminere i en straffesparkkonkurranse.

Så skaffer Lionel Messi seg rom i midten 25 meter fra målet til Sveits. Panikk oppstår og Ángel Di María står plutselig alene på høyre side. Pasningen fra Messi til Real Madrid-spilleren er akkurat der den skal være og han sender Argentina til himmels.

– Det er ikke planlagt. Jeg er følsom når det kommer til personlige ting. Bak det man gjør i et VM er det et helt land bak.

Slik beskriver den argentinske kommentatoren Pablo Giralt den utløsningen av følelser som skjer etter målet til Grada Digital.

Følelsesmessig opptur

Først er det en enorm glede og velkjent målrop. Deretter glir euforien over i en ekstase som ender i tårer.

– Jeg er takknemlig og begeistret for dem som er berørt av historien. Det er ikke slik man skal være kommentator, men til slutt vinner følelsene, forklarer Giralt reaksjonen etter målet.

Etter at tårene presser frem kommer sidekommentatoren til unnsetning og tar over med en mer nøktern fremstilling av hva som akkurat har skjedd.

Fenomen på sosiale medier

Et presset Argentina hadde mer eller mindre tatt seg til kvartfinalen i VM – å ryke mot Sveits i åttedelsfinalen hadde ikke vært akseptabelt for en fotballgal nasjon med en av VMs beste angrepsrekke.

– Ønsket er at Sør-Amerika gjør det bra – i et historisk VM, sier den profilerte kommentatoren som har over 137 000 følgere på Twitter.

De ville scenene fra kampen mot Sveits ble raskt fanget opp på sosiale medier i Sør-Amerika og han trendet på Twitter samme kveld.

Lørdag kveld gjør han seg klar til å kommentere Argentina mot Belgia. Frem til det har han planen klar.

– Ta vare på stemmen, hvile godt og sove noen timer, sier kommentatoren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Serbia - Sveits