NRK Meny
Normal

Argentinsk kommentator strigråt: – Til slutt vinner følelsene

«Don't cry for me Argentina.» Ordene den argentinske kommentatoren Pablo Giralt ikke levde opp til da Ángel Di María scoret i det 118. minutt mot Sveits.

Da Angel Di Maria scoret 1-0 målet mot Sveits, ble det for mye for denne argentinske fotball kommentatoren.

Laster innhold, vennligst vent..

Se og hør det nydelig klippet i videovinduet over.

Det står 0–0 i den tette kampen mellom Sveits og Argentina. Det var like før dramaet skulle kulminere i en straffesparkkonkurranse.

Så skaffer Lionel Messi seg rom i midten 25 meter fra målet til Sveits. Panikk oppstår og Ángel Di María står plutselig alene på høyre side. Pasningen fra Messi til Real Madrid-spilleren er akkurat der den skal være og han sender Argentina til himmels.

– Det er ikke planlagt. Jeg er følsom når det kommer til personlige ting. Bak det man gjør i et VM er det et helt land bak.

Slik beskriver den argentinske kommentatoren Pablo Giralt den utløsningen av følelser som skjer etter målet til Grada Digital.

Følelsesmessig opptur

Først er det en enorm glede og velkjent målrop. Deretter glir euforien over i en ekstase som ender i tårer.

– Jeg er takknemlig og begeistret for dem som er berørt av historien. Det er ikke slik man skal være kommentator, men til slutt vinner følelsene, forklarer Giralt reaksjonen etter målet.

Etter at tårene presser frem kommer sidekommentatoren til unnsetning og tar over med en mer nøktern fremstilling av hva som akkurat har skjedd.

Fenomen på sosiale medier

Et presset Argentina hadde mer eller mindre tatt seg til kvartfinalen i VM – å ryke mot Sveits i åttedelsfinalen hadde ikke vært akseptabelt for en fotballgal nasjon med en av VMs beste angrepsrekke.

– Ønsket er at Sør-Amerika gjør det bra – i et historisk VM, sier den profilerte kommentatoren som har over 137 000 følgere på Twitter.

De ville scenene fra kampen mot Sveits ble raskt fanget opp på sosiale medier i Sør-Amerika og han trendet på Twitter samme kveld.

Lørdag kveld gjør han seg klar til å kommentere Argentina mot Belgia. Frem til det har han planen klar.

– Ta vare på stemmen, hvile godt og sove noen timer, sier kommentatoren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge