Hopp til innhold

App-trøbbel skaper dopingfrustrasjon: – Mange har klaget

WADAs app for rapportering av hvor man er, har skapt hodebry for flere utøvere. Vladimir Vukicevic blir frustrert og oppgitt over verktøyet.

Vladimir Vukicevic

OPPGITT: Problemer med å melde fra om hvor de er, skaper frustrasjon for Vladimir Vukicevic.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

For å forenkle en idrettsutøvers hverdag, har WADA en app som heter ADAMS. På den appen skal utøverne legge inn hvor de er til enhver tid, sånn som dopingreglemantet plikter dem til å gjøre. Men når verktøyet byr på problemer skaper det misnøye blant utøverne.

– Jeg vet det er mange utøvere som har klaget og som har rettet frustrasjon mot det. For det er ganske vanskelig å få sagt hvor de er til enhver tid, forteller hekkeløper Vladimir Vukicevic, som for øyeblikket er i Kroatia for å løpe IAAF World Challenge-stevnet i Zagreb.

Kan få katastrofale følger

Han twitret tidligere i dag følgende tweet:

Laster Twitter-innhold

Nå har Vukicevic sett seg lei av at appen bryter sammen når de skal oppdatere hvor de er.

– Da jeg kom på hotellet i går, så hadde han jeg bor på rom med snakket med flere andre utøvere i går rundt middagsbordet. Den appen, og generelt hvor vanskelig det er å melde fra hvor man er, er et tema blant utøverne, sier Vukicevic til NRK.

Konsekvensene for å ikke rapportere inn hvor man er til enhver tid kan være katastrofale for en idrettskarriere. Om man tre ganger i løpet av en 12 måneders periode ikke får meldt fra, kan det opprettes dopingsak mot utøveren. Derfor er det viktig for Vukicevic at det bør være en enkel ting å gjøre.

– I går kom jeg frem på kvelden og prøvde å logge inn, så står det at det ikke går an. Og så er det ikke noen hotline jeg kan ringe. Det tredje alternativet er å sende en mail, men når man kommer til utlandet funker jo mail av og til veldig dårlig. Det er veldig tungvint alt sammen, sier han.

«Athlete Central»

Antidoping Norge svarte også på tweeten til Vukicevic:

Laster Twitter-innhold

Kommunikasjonsleder i antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien, kan også fortelle at det er bedring på vei for Vukicevic og alle som har hatt trøbbel med WADAs app.

Antidoping Norge holder seminar for idrettsledere og media.

NY APP: Halvor Byfuglien forteller at WADA er i sluttfasen med en ny app, som skal gjøre det lettere for utøverne.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– WADA drifter den appen, og de er klare over at ting kan bli bedre, så derfor har de satt i gang med utviklingen av en ny app. Den skal etter planen lanseres i starten av 2019, forteller han.

ADAMs-appen, som nå er den gjeldende, er kun for å melde fra om hvor man er. Den nye appen skal omfatte mer, og være et hjelpemiddel for utøvere i dopingspørsmål.

– Den nye appen skal være med informasjon, og opplæring for utøverne i tillegg til innrapportering av hvor de befinner seg. Vi er jo veldig opptatt av at utøverne skal ha brukervennlig verktøy, og går i gang med testing av den nye appen i løpet av et par uker. Så skal vi komme med våre innspill etter det, forteller Byfuglien.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, skal være på vei bort fra Formel 1-laget etter trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal