Åpnet med enkel seier

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal leverte solid spill og vant sin første kamp i verdensserien på hjemmebane i to strake sett

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Motstanderne "Saka" og "Rtvelo" fra Georgia kom til kort mot aggressive norske spillere - i første sett var Håkedal og Tørlen best i alle faser av spillet og vant enkelt 21-14.

Andre sett ble jevnere, men likevel med det norske laget hakket bedre hele veien. Mot slutten av settet ble Håkedal og Tørlen hardt presset, men dro det i land med settsifrene 21-18.

Les også: Tøffe puljer for jentene

- Det var utrolig deilig. Det letter på trykket å åpne med seier på hjemmebane. Og det første settet er noe av det beste vi har gjort i år, sa Nila Håkedal etter kampen.

Hun fikk støtte av landslagstrener Jon Grydeland.

- Jentene spilte Georgia helt ut. Og det er snakk om et lag som ble nummer ni i Paris forrige helg.

Opptur

Åpningskampen var en skikkelig opptur for det norske laget, som har slitt med både skader og varierende resultater i første del av sesongen. Nå kan det se ut som om formen er i anmarsj akkurat i tide for turneringen på hjemmebane.

Ingrid Tørlen spilte hele kampen med bandasje på kneet, men kjente ingenting til skaden som har plaget henne de siste ukene:

-Det var en bra opplevelse. Jeg tenkte ikke på skaden i det hele tatt, sa hun etter kampen.

Opprinnelig "brasser"

Georgierne er forøvrig opprinnelig brasillianere og heter egentlig Cristina Santanna og Andrezza Martins das Chagas. De byttet statsborgerskap for å kunne ta en snarvei til OL i Beijing - ettersom minst fire brasillianske lag har bedre seeding enn dem.

Og kunstnernavnene Saka og Rtvelo er ikke så pussige når man vet at på georgisk heter Georgia nettopp Sakartvelo.

Men georgia-brasillianerne var altså sjanseløse mot de norske spillerne i dag.

Møter meksikanere

De to øvrige lagene i pulja er Rachel Wacholder/Tyra Turner, USA og Bibiana Candelas/Mayra Garcia, Mexico. Håkedal/Tørlen møter meksikanerne i kveld og avslutter gruppespillet mot USA på torsdag.

Gruppevinnerne går direkte til åttendedelsfinale, mens lag nummer to og tre må gjennom en mellomrundekamp.

Siste nytt

 • Hovland faller på lista

  Viktor Hovland faller noen hakk på resultatlista etter fredagens runde i PGA-turneringen i golf i Las Vegas. Han er sju slag bak teten, melder NTB.

  Igjen spilte Hovland solid, men 2.-runden var ikke fullt så god som den han leverte på åpningsdagen. Da fikk han sju birdier og unngikk å spille kostbare bogeyer. Fredag gikk han i alt fire slag under par.

  GQiKqOpMAVU
  Foto: Alex Goodlett / AFP
 • Koronatrøbbel i Tottenham

  Tottenhams planer foran søndagens bortekamp mot Newcastle er blitt forstyrret av to koronatilfeller i spillerstallen, ifølge NTB. Flere britiske medier, deriblant Sky Sports, melder om Tottenhams smitteutbrudd. Det er ikke kjent hvilke to spillere det gjelder.

  London-klubben har ikke bekreftet opplysningene, men manager Nuno Espírito Santo antydet på fredagens pressekonferanse at de har trøbbel i oppladningen til Newcastle-oppgjøret.

  – Etter landslagspausen er det alltid store problemer som dukker opp. Vi har problemer, men jeg vil ikke si n

 • Gulbrandsen med superinnhopp

  Fredrik Gulbrandsen var sentral da Istanbul Basaksehir senket byrival Besiktas 3-2 i tyrkisk toppfotball, melder NTB. Som innbytter gjorde han mål og la opp til et annet. Gulbrandsen entret gressmatta med et snaut kvarter igjen på klokka, og ni minutter senere hadde han vært nest sist og deretter sist på ballen ved hjemmelagets to siste scoringer.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal