Hopp til innhold

FIFA: – Et åpenbart brudd på vårt regelverk

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bekrefter at de har åpnet en disiplinærsak mot Luis Suarez etter gårsdagens biteepisode.

sui

Her er Luiz Suarez rett etter han bet Giorgio Chiellini. Nå har FIFA åpnet en disiplinærsak mot spilleren.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

chie

Girogio Chiellini var tydelig opprørt etter tirsdagens hendelse.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

– FIFA kan bekrefte at vi har åpnet en disiplinærsak mot Luis Suarez etter et åpenbart brudd på FIFAs regelverk, skriver FIFA på sine hjemmesider.

Spilleren og Uruguays fotballforbund er velkommen til å komme med sin versjon av saken og all dokumentasjon de mener er relevant innen klokken 22.00 25. juni.

– FIFAs disiplinærkomité er ansvarlig for sanksjonering av alvorlige overtredelser som dommerne ikke har fått med seg i kampen, skriver FIFA videre.

FIFAs visepresident, Jim Boyce, er også kritisk til Suarez' handlinger.

– Det er ingen tvil om at Luis Suárez er en fantastisk spiller, men enda en gang har hans handlinger sørget for massiv kritikk mot ham. FIFA må etterforske denne episoden grundig og foreta de nødvendige handlinger, sier han til BBC.

Tredje gangen han biter

Det var i tirsdagens kamp mellom Italia og Uruguay at det svartnet for Luis Suarez. Han bet motspiller Giorgio Chiellini i skulderen og en rystet Chiellini prøvde å vise frem de tydelige bitemerkene til dommeren.

Det ble hverken gult eller rødt kort til Suarez i kampen, men nå har altså FIFA åpnet en disiplinærsak mot han.

Den uruguayanske spissen har vært involvert i to biteepisoder tidligere. Den 20. november 2010, mens han spilte for Ajax, satte Suarez tennene i en motstander for første gang. Det var PSVs Otman Bakkal som fikk unngjelde. Suarez ble utestengt i sju kamper.

I fjorårets Premier League-sesong gjorde han det igjen. Den gangen var det Chelseas Branislav Ivanovic som fikk gjennomgå. Den gangen ble Suarez utestengt i 10 kamper.

– Kommer til å få en meget lang karantene

I et intervju med NRK sier den tidligere engelske storspilleren Ian Wright, at FIFA nå kan utestenge Suarez så lenge som de vil. Han mener spilleren burde være mer bevisst på sin rolle som forbilde.

– Tenk på alle barn og unge som følger fotballen. Han er et stort forbilde med alt det gode han har gjort. Dessverre er han også et forbilde når han gjør slike ting. Derfor må straffen bli så hard at den holder folk unna å gjøre liknende. Jeg tror han kommer til å få en meget lang karantene, sier Wright.

Suarez nekter skyld

– Dette er ting som skjer på banen. Det var bare oss to inne i feltet, og han løp inn i meg med skulderen sin. Det var slik øyet mitt ble seende slik ut, sa han til uruguayansk TV og pekte på øyet sitt.

Spissen var heller ikke bekymret for FIFAs etterforskning av saken.

– Om FIFA analyserer hver eneste hendelse på banen separat, blir det komplisert, sa Suarez tirsdag. Den holdningen kan ha forandret seg etter dagens informasjon fra Det internasjonale fotballforbundet.

Se Suarez bite motstanderen her:

Biter Suarez?

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal