Hopp til innhold

Åpenhjertig Carlsen om VM-dramaet: – Det var desperasjon

Magnus Carlsen (27) var så langt nede under forrige VM-kamp at han begynte å forberede seg på hva som ville skje hvis han tapte.

Magnus Carlsen

FRUSTRERT: Magnus Carlsen snakker ut om mareritt-partiet mot russeren Sergej Karjakin.

Foto: Christian Kråkenes

– VM-tittelen henger litt over meg. Jeg er redd for å miste den. Det er fint å ha den selv. Det er strålende. Men tanken på at Karjakin skulle ha den.... Jeg visste ikke hvordan jeg skulle leve med det, uttaler Carlsen i NRK-podkasten «Sjakksnakk».

Her forteller Magnus Carlsen blant annet åpenhjertig om frustrasjonen som oppstod under VM-møtet med Sergej Karjakin i 2016.

Og den regjerende verdensmesteren var ikke særlig høy i hatten da han tapte det åttende partiet mot Karjakin etter en diger tabbe.

  • Hør podcasten «Sjakksnakk» her:

Ble desperat

Carlsen og Karjakin

TABBER: Både Carlsen og Karjakin tabbet seg ut under det åttende partiet, men russeren trakk til slutt det lengste strået.

– Da vi kom til åttende parti hadde jeg spilt to remis på rad i svart. Jeg hadde flere partier igjen i hvitt, og var fortsatt ikke bekymret. Så tok jeg risikable beslutninger, og plutselig innså jeg at «oi nå kan det hende at jeg taper». Da frøs jeg, forklarer Carlsen.

– Det var jeg ikke psykologisk forberedt på. Jeg hadde aldri vært i tapsfare før mot han. Etter det åttende partiet, var jeg langt nede, legger han til.

27-åringen forlot så pressekonferansen etter partiet i sinne, noe som resulterte i en saftig bot.

– Det var desperasjon. Jeg begynte å tenke hva skal jeg gjøre når jeg har tapt denne matchen? Hvordan skal jeg vise meg på en turnering igjen uten VM-tittelen? Jeg er enormt privilegert. Dette er en drøm for mange i verden. Jeg synes det er kult selv, sier Carlsen i «Sjakksnakk»

– Lyst til å slå ham ned

Niende november er det duket for et nytt VM-møte for Carlsen. Da møter han Fabiano Caruana – mannen som nylig nesten overtok posisjonen som verdensener.

– Fabiano Caruana er rolig og ukomplisert type. En fin fyr. Spillestilen hans er konkret og han regner veldig godt og langt, forteller Carlsen.

Caruana og Magnus Carlsen

TIDLIGERE: Fabiano Caruana og Magnus Carlsen avbildet under Norway Chess. Snart møtes de i London for ny VM-match.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Han mener selv de siste opplevelsene mot Caruana har vært positive.

– Jeg kommer til å være mer skjerpet enn jeg har vært, sier nordmannen.

– Han er nest best og vanskelig å spille mot. Ikke vanskeligst å slå siden han tar sjanser, men han er den som sammen med Aronian har utspilt meg mest, fortsetter han.

Og nettopp Levon Aronian er også et tema i første episode av podcasten.

– Jeg har hatt lyst til å slå ham ned når vi har sittet ved brettet. Spesielt når man står dårlig så kan alt irritere. Som smatting og annen irriterende oppførsel. Aronian har en veldig arrogant aura rundt seg. Han er veldig god på det og koser seg da. Sånn ellers kommer vi godt overens, sier Carlsen og flirer.

Magnus Carlsen og Levon Aronian

GODT FORHOLD? Magnus Carlsen og Levon Aronian under Norway Chess i 2017.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal