Hopp til innhold

Antonio Conte klar for Tottenham: – Gir Solskjær pusterom

London-klubben bekrefter at Antonio Conte tar over som ny manager etter at Nuno Espírito Santo fikk sparken mandag. Det mener Jan Petter Saltvedt er gode nyheter for Ole Gunnar Solskjær.

Conte og Solskjær

LETTET: NRKs sportskommentator, Jan Petter Saltvedt, tror Solskjær og United-ledelsen puster lettet ut etter at Antonio Conte ble klar for Tottenham. Foto: NTB

Foto: NTB

Italieneren har tidligere ledet Juventus, Chelsea og Inter med stor suksess. Sist sesong vant han Serie A med sistnevnte, før han trakk seg i sommer.

Tirsdag ettermiddag bekrefter Tottenham på Twitter at Conte tar over som manager.

– Jeg er veldig glad for å returnere som manager, og å gjøre det hos en Premier League-klubb som har som ambisjon å spille en hovedrolle igjen, sier Conte til Tottenhams hjemmeside.

Nuno Espírito Santo tok over Tottenham i sommer etter at klubben hadde brukt lang tid på å finne en erstatter for José Mourinho. Blant trenerne som skal ha vært nære jobben, var nettopp Antonio Conte. Det tok italieneren opp igjen i pressemeldingen nå som jobben er hans.

– Sist sommer ble vi ikke forent fordi bruddet med Inter var for nylig og jeg var for følelsesmessig involvert på slutten av sesongen, så jeg følte ikke at det var rett tid til å komme tilbake som trener, sier han.

Tottenham ligger på en skuffende åttendeplass på tabellen. Det som fikk begeret til å renne over for klubbeierne, var 0–3 på hjemmebane mot Manchester United lørdag.

Portugisiske Santo ble kåret til månedens manager så sent som i august, men siden den gang har det gått tyngre for Tottenham.

– Å se hvor de har havnet, etter den voldsomme driven de hadde under Pochettino for nesten tre år siden med Champions League-finale, er ganske sjokkerende. Det er elendige klubbledelse som har gjort at de har havnet der, sa NRKs ekspert Carl-Erik Torp om sparkingen.

Soccer Conte

NY JOBB: Antonio Conte tar over etter Nuno Espirito Santo som Tottenham-manager. Foto: AP Photo/Luca Bruno

Foto: Luca Bruno / AP

Favoritt til Solskjærs jobb

Nå blir det Conte som skal lede Harry Kane og resten av spillerne de neste årene. Tidligere i dag rapporterte The Athletic at italieneren og Tottenham har blitt enige om en 18-måneders kontrakt med opsjon på forlengelse. De skrev også at Conte skal lede ettermiddagens trening.

Den tidligere Chelsea-manageren har lenge vært favoritt til å overta Manchester United hvis Ole Gunnar Solskjær får sparken. Mens ryktene om nordmannens fremtid florerte etter stortapet mot Liverpool forrige uke mente NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt at Conte muligens var svaret på Uniteds problemer.

– Conte har ikke smilt siden slutten av åttitallet, og er det én ting spillerne har for ham, så er det en form for respekt. Han har disiplin, han er ikke lenge i klubber, han setter tidvis urimelige krav, men akkurat nå er det litt skrikende at det er en sånn type United trenger, sa Saltvedt mandag.

– Puster lettet ut

Nå er ikke Conte lenger en utfordrer til Solskjærs posisjon på Old Trafford, og Saltvedt tror lettelsen er stor hos nordmannen i Manchester.

– Jeg tror det er ganske mange som puster lettet ut. Det gir Solskjær og ledelsen pusterom, fordi det er ingen de skriker etter lenger. Da blir det fort at man ser an strategien de har for alternativene er ikke lenger så mye bedre, sier den erfarne kommentatoren.

Han mener at selv om United-laget ser ut til å skrike etter en type som Conte, så er ikke det en type manager klubben ønsker.

– Med Conte hadde de gått på kompromiss med gjenoppbyggingen av kulturen og kontinuiteten. Han er ingen kontinuitetsbærer og det virker ikke som han har lyst til å være det heller. Han er kompromissløs på alle måter, og jeg tror ikke de vil ha en sånn til etter Van Gaal og Mourinho. Det hadde vært ren desperasjon, mener Saltvedt.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Rekordskred i Paris: Verdensrekord på 3000 meter hinder og 5000 meter

  Faith Kipyegon satte verdensrekord på 1500 meter forrige uke i Firenze og fredag satte hun inn turboen igjen på 5000 meter, en øvelse hun ikke hadde løpt siden 2015.

  Sammen med verdensrekordholder Letsenbet Gidey kjempet hun om seier ut på den siste runden. Med 200 meter igjen rykket Kipyegon og på oppløpet suste hun inn til verdensrekord med tiden 14.05,20, et drøyt sekund bedre enn Gideys tidligere verdensrekord fra 2020.

  En snaut time senere på kvelden var det Lamecha Girma som viste seg frem. Etioperen løp tidligere i år inn til verdensrekord på 3000 meter innendørs, med tiden 7.23,81. På samme distanse utendørs, med hinder, var det qatarske Saif Saaeed Shaheen som hadde verdensrekorden med 7.53,63, satt i 2004, før fredagens løp.

  Der løp Girma inn til 7.52,11 og sørget for at det ble en virkelig rekordkveld i Paris.

  Tidligere i stevnet løp Jakob Ingebrigtsen inn til bestenotering i verden på to engelske mil.

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste