NRK Meny
Normal

Antidoping Norge vant fram

Antidoping Norge får likevel lov til å lagre utøverinformasjon i forbindelse med meldepliktsystemet.

Anders Solheim

Daglig leder Anders Solheim.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

I sommer påla Datatilsynet ADN å slette informasjon utøverne oppga om hvor de har oppholdt seg. ADN påklaget avgjørelsen og nå har Datatilsynet gitt seg.

Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge sier han er glad for at tilsynet ser hensikten ved å lagre denne informasjonen.

- Hvis en utøver bevisst legger inn gale opplysninger om hvor han eller hun befinner seg er det umulig å bevise i ettertid hvis informasjonen er slettet, sier Solheim.

Et eksempel er den danske syklisten Michael Rasmussen, som ble kastet ut av Tour de France i år. Han rapporterte at han oppholdt seg i Mexico, mens et vitne skal ha observert ham i Italia.

Rådgiver i Datatilsynet, Rune Vidar Bråthen, sier de forstår behovet for oppbevaring av opplysninger, og at de fikk oppgitt bedre grunner denne gangen enn før de ba ADN endre sletterutinene.

Datatilsynet påla også ADN å la laguttøvere overlate til klubbene sine å rapportere om hvor de oppholder seg. Dette har ADN gått med på.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial