Antidoping Norge vant fram

Antidoping Norge får likevel lov til å lagre utøverinformasjon i forbindelse med meldepliktsystemet.

Anders Solheim

Daglig leder Anders Solheim.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

I sommer påla Datatilsynet ADN å slette informasjon utøverne oppga om hvor de har oppholdt seg. ADN påklaget avgjørelsen og nå har Datatilsynet gitt seg.

Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge sier han er glad for at tilsynet ser hensikten ved å lagre denne informasjonen.

- Hvis en utøver bevisst legger inn gale opplysninger om hvor han eller hun befinner seg er det umulig å bevise i ettertid hvis informasjonen er slettet, sier Solheim.

Et eksempel er den danske syklisten Michael Rasmussen, som ble kastet ut av Tour de France i år. Han rapporterte at han oppholdt seg i Mexico, mens et vitne skal ha observert ham i Italia.

Rådgiver i Datatilsynet, Rune Vidar Bråthen, sier de forstår behovet for oppbevaring av opplysninger, og at de fikk oppgitt bedre grunner denne gangen enn før de ba ADN endre sletterutinene.

Datatilsynet påla også ADN å la laguttøvere overlate til klubbene sine å rapportere om hvor de oppholder seg. Dette har ADN gått med på.

Siste nytt

 • Brækhus vil opp ei vektklasse

  Bokseveteranen Cecilia Brækhus (40) vil halde fram karrieren. Ho går opp ei vektklasse og håpar å vere tilbake i ringen snart.

  Det avslører Brækhus i ei pressemelding frå sponsoren. Også VG har omtalt saka.

  Den mangeårige boksedronninga blei detronisert då ho tapte to strake kampar mot Jessica McCaskill, seinast i mars i fjor. Før møta med amerikanaren hadde Brækhus vunne alle sine 36 proffkampar.

  Brækhus fortel til VG at ho forlengjer karrieren minst ut 2022. Ho skal bokse i super weltervekt, éi vektklasse opp frå den ho herja i i mange år.

  – Det er på ingen måte ei forhasta avgjerd. Eg har konkludert med at det er det beste for min vidare karriere. Det er blitt vanskelegare og vanskelegare å nå vektgrensa. Utanom kamp har eg ei vekt på omtrent 75 kilo, seier Brækhus.

  Vektgrensa i weltervekt er 66,7 kilo.

  Cecilia Brækhus under kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Utøvarane testa på nytt i dag

  Landslagslege på plass i Seiser Alm, Ove Feragen, skriv i ein SMS til NRK torsdag morgon at alle utøvarar er PCR-testa på morgonkvisten.

  Utøvarane på dame- og herresida trenar elles som planlagt gjennom morgontimane, fortel han.

  Han legg avslutningsvis til at dei ventar svar innan 24 timar.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Forfang og Tande blir heime

  Daniel-André Tande og Johann Forfang er ikkje tatt ut til verdscuprenna i Tyskland i helga. Begge har framleis for høge koronaverdiar.

  Noregs Skiforbund skriv i ei pressemelding at Forfang og Tande blir heime for å «vere under Olympiatoppens testregime».

  – Forfang og Tande er i prosessen for å teste seg ut av covid-19. Verdiane som trengst for å komme seg til OL er ikkje helt oppnådd, men det er stor sannsyn for at de kjem seg til Kina i tide. Derfor vel dei å køyre testregime her i Noreg i regi av Olympiatoppen, seier landslagstrenar Alexander Stöckl.

  Første hoppkonkurranse for menn er søndag 6. februar.

  Tande og Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal