«Drittsekken» om Ingebrigtsen-protest: – Jeg hadde gjort det samme

BEIJING/OSLO (NRK): Britiske Charlie Grice var mye omtalt i norske medier i går. Selv ante han ingenting om at Henrik Ingebrigtsen hadde lagt inn protest mot manøveren hans.

Charlie Grice fra Storbritannia

TIL FINALE: Britiske Charlie Grice avanserte også fra semifinalen fredag og løper VM-finale på 1500 meter søndag.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Da Henrik Ingebrigtsen ikke kom seg videre fra forsøket på 1500 meter var det en amper rogalending som stod i pressesonen. Han mente seg sperret av britiske Charlie Grice og var klar på at det var mye av grunnen til at han ikke kom seg videre.

– Jeg er skuffet og oppgitt. Det er sånn det er i mesterskap. Det er ikke min feil at han briten mister hodet og er en drittsekk i feltet. Det er ikke noe jeg kan ta høyde for, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Ingebrigtsen og det norske forbundet la inn protest på Grice-løpingen, for måten han banet seg vei inn foran Norges største VM-håp. Protesten førte imidlertid ikke frem, og Charlie Grice løp semifinale fredag.

Henrik Ingebrigtsen

Dette var hendelsen Ingebrigtsen protesterte på torsdag.

Ville lagt inn protest selv

Der tok han seg til finale på 1500 meter etter å ha blitt nummer fire i sitt heat, og etter løpet ble han overrasket da NRK forsøkte å spørre ham om Ingebrigtsens protest.

Den hadde han ikke hørt om.

– De siste 300 meterne i går... jeg visste ikke hvem jeg kuttet inn foran, men jeg gjorde en stor bevegelse ut på yttersiden. Jeg har ikke sett reprisen, men sånn er løping, er jeg redd for, sa Grice.

– Har Ingebrigtsen grunn til å være sint på deg?

– Jeg synes ikke det, men jeg hadde gjort det samme som han hvis det hadde skjedd med meg, sa han.

– Protestert mener du?

– Ja, jeg lagt inn en protest, bekreftet Grice.

Falt i EM-finalen i fjor

Briten sa etterpå at han mente Ingebrigtsen er en meget god løper og at det var synd at han ikke kom seg videre. At det er mulig å ha uflaks i mesterskap vet imidlertid Grice en del om.

I fjor falt han i EM-finalen og mistet alt håp om medalje. Nå får han en ny sjanse i VM-finalen.

– Jeg er veldig glad for å komme meg til finalen her. Jeg har drømt om det siden i fjor, da jeg falt i EM.

Siste nytt

 • Tjelmeland inn, Håland ut

  Etter flere dager med bråk bekrefter nå Obos-klubben Start at Sindre Tjelmeland tar over som ny trener etter at klubben nylig sparket Joey Hardarson.

  Tjelmeland forlater Ull/Kisa etter bare fem kamper som trener der, og han har møtt mye kritikk for valget.

  – Sindre er et av de største unge trenertalentene i Norge. Vi gleder oss veldig til å ta ham imot i IK Start, sier styreleder i Start Andreas Nielsen i en kommentar.

  Samtidig bekrefter Start at Atle Roar Håland har sagt opp sin stilling som sportslig leder i klubber. Han skal ikke ha vært involvert i verken sparkngen av Hardarson eller ansettelsen av Tjelmeland, men i pressemeldingen oppgis totalsituasjonen og et ønske om å prioritere familien som årsak til at han nå trekker seg.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Stjerner til Arctic Race of Norway

  Mathieu van der Poel og Peter Sagan er blant stjernene som blir å se i sykkelrittet Arctic Race of Norway. Elleve av lagene der vil også delta i Tour de France.

  Tour de France er ferdig 18. juli. Deretter er OL i Tokyo før mange av stjernene reiser til rittet i Nord-Norge.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Gian Mattia D'alberto / AP
 • Slo 31 år gammel verdensrekord

  Amerikanske Ryan Crouser klinket til på et OL-uttaksstevne i Oregon og tok ny verdensrekord da han leverte et støt på 23,37 meter natt til lørdag.

  Den forrige rekorden var på 23,12 meter og ble satt av Randy Barnes i 1990. Crouser klarte bragden under sitt fjerde støt på stevnet i Oregon, hvor han samtidig kvalifiserte seg for Tokyo-OL.

  US Track Trials Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal