Anonym Haaland slet og bommet: – Det var ikke hans dag i det hele tatt

Etter å ha hatt en finger med i spillet i det aller meste offensivt sist helg, var Erling Braut Haaland lite involvert, så tidvis frustrert ut og bommet på ballen da han fikk sin første store sjanse mot Wolfsburg lørdag.

373hlhpsMmQ

TØFF KAMP: For Erling Braut Haaland, her i duell med Wolfsburgs Xaver Schlager.

Foto: Michael Sohn / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg gir ham fire i en børs som går til ti. Det var ikke hans dag i det hele tatt. Det stemte ikke i avgjørende situasjoner. Touchen satt ikke. Han fikk kanskje ikke ballen når han skulle og da han fikk den, så bommet han, vurderer Viasat-ekspert Morten Langli etter kampen.

Det er naturligvis alltid store forventninger til målmaskinen som hadde ti scoringer på ti Bundesliga-kamper før lørdagens oppgjør.

Langli legger til at Haaland må tåle å ha en slik dag, at det ikke går an at det kun går på skinner for ham og at han ble godt tatt hånd om av to fysiske midtstoppere i Wolfsburg.

– Vi må ikke ta helt av og tenke at han skal dominere hver eneste kamp. I dag var det ikke hans beste kamp. Det stemte ikke teknisk og vi har sett ham bedre, avslutter han.

B7b2XhNbp2k

EKSPERT: Morten Langli, her avbildet i forbindelse med et travløp i 2015.

Foto: Roger Svalsrød / Roger Svalsrød / hesteguiden.com

Storoppgjør tirsdag

Men selv om nordmannen langt fra hadde sin beste dag på jobben og lite stemte både for ham og Dortmund som lag, fikset likevel Raphaël Guerreiro og Achraf Hakimi tre særdeles viktige poeng i kampen om ligatittelen.

For Bayern München vant oppskriftsmessig mot Eintracht Frankfurt litt senere lørdag. Hele 5-2 endte det til slutt. Dermed skiller det nå fire poeng mellom de to lagene i toppen av tabellen. Men det er store muligheter for Haaland og Dortmund allerede til uken.

De to tyske gigantene møtes nemlig til toppoppgjør allerede førstkommende tirsdag. Da avstanden gå fra fire poeng til ett.

– Vi kan ta poeng og de ikke få noe. Og det blir et viktig steg i retning mot ligatittelen til slutt, sier Dortmunds danske midtbanespiller, Thomas Delaney, i et intervju vist på Viasat.

Mønsterangrep

Men det var lite som minnet om at store ting var på spill den første halvtimen i Wolfsburg. Noen få spede avslutningsforsøk var beholdningen. Intensiteten var så godt som fraværende. Erling Braut Haaland var omtrent ikke involvert. Slik fortsatte det ut omgangen for nordmannen.

I det 32. minutt skulle Haaland likevel få sin store mulighet i det som var et klasseangrep av Dortmund.

I Viasat-studioet hadde de registrert antall trekk i forkant av det som endte med scoring. Mer om det litt senere. Ballen gikk nemlig frem og tilbake, fra side til side, i en lang periode. Til slutt kom åpningene på høyresiden.

Da gikk det fort fremover med de gulkledde. Alle kombinasjonene satt. Julian Brandt fant Achraf Hakimi. Han sendte så Thorgan Hazard gjennom. Han brukte et lite sekund på å titte opp. Innlegget traff egentlig Haaland. Men 19-åringen bommet regelrett på ballen. Like bak dukket likevel Raphaël Guerreiro opp for å rydde opp.

Og i det 32. strake Dortmund-trekket i det angrepet bredsidet han ballen i mål.

7pBF3fgDm38

TAKK, KOMPIS! Erling Braut Haaland jubler for Raphaël Guerreiros scoring like etter at han selv har bommet på ballen.

Foto: MICHAEL SOHN

Etter hvilen fortsatte kampen i et labert tempo. Wolfsburg og Renato Steffen traff riktignok tverrliggeren alene med keeper.

Wolfsburg fortsatte å kontrollere kampen uten å skape de helt store farlighetene.

Det er skummelt mot et kontringslag som Dortmund. For i det 77. minutt, litt ut av ingenting og mot spillets gang, snappet de gulkledde opp en ball på egen halvdel.

Da gikk det fort i lengderetning igjen.

Innbytter Jadon Sancho spilte Achraf Hakimi fri inne i 16-meteren til hjemmelaget. Hakimi gjorde ingen feil og hamret ballen mellom beina på keeper. 2-0 var et faktum. Noe som stod seg til full tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal