NRK Meny
Normal

Annan straffes ikke for klyping

Dommeren innrømmer at Anthony Annan burde vært utvist, men Stabæk-spilleren slipper straff fra Norges fotballforbund.

Stabæks Anthony Annan klyper Rosenborgs Ole Selnæs.

VIDEO: Her klyper Anthony Annan Ole Selnæs.

Det var i onsdagens cupsemifinale mot Rosenborg at Stabæks Anthony Annan kløp Ole Selnæs i siden – i en situasjon der Selnæs fikk gult kort, mens Annan slapp unna.

 • Se episoden i videovinduet øverst

Torsdag studerte fotballforbundets uavhengige påtalenemnd, og konklusjonen er at episoden ikke får videre konsekvenser for Annan.

Ikke voldsom opptreden

Kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF opplyser til NRK at klypingen ikke var av en sånn karakter at den defineres som voldsom opptreden, etter nemndas vurdering.

– Vilkåret for at de kan gå inn er at den aktuelle handlingen normalt ville gitt to kampers karantene eller mer. Det vilkåret er ikke oppfylt, og dermed blir det heller ikke opprettet sak, forteller Haavik.

Skulle hatt rødt

Annan hadde allerede gult kort da han kløp Selnæs, og dommer Tom Harald Hagen bekreftet torsdag at han burde vist Annan det røde kortet på stillingen 2-2.

– Hvis jeg hadde sett det, ville jeg vurdert det til gult kort. Ergo skulle Annan hatt rødt siden han hadde gult kort fra før, sa Hagen til NRK.

Rosenborg vant kampen 3-2 etter ekstraomganger og er klare for cupfinalen på Ullevaal 22. november.

Siste nytt

 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tromsø kjempet seg tilbake

  Sarpsborg 08 var det beste laget i første omgang, men gikk til pause med kun 1–0. Da det var ti minutter igjen av kampen ledet østfoldingene 2–1. Men TIL ga ikke opp, med to mål av Jostein Gundersen og Robert Taylor vant Tromsø 2–3.

  Eliteserien fotball 2018: Sarpsborg - Tromsø (2-3).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018 Polen - Colombia og eliteserien Rosenborg - Vålerenga