Hopp til innhold

Anklaget for dopingbruk i elleve år

I en rapport fra universitetet i Freiburg blir sykkel-laget Telekom anklaget for utstrakt dopingbruk fra 1995 til 2006.

Andreas Klöden (tv) blir anklaget for dopingbruk, hevder Der Spiegel.
Foto: HENNING KAISER / AFP

Det tyske sykkel-laget Deutsche Telekom, senere kjent som T-Mobile, var skyldig i systematisk doping fra1995 til 2006, hevder Der Spiegel.

Fikk blodoverføring

I en rapport, basert på en uavhengig undersøkelse, blir de tidligere T-Mobile rytteren Andreas Klöden som nå sykler for Astana, og Matthias Kessler som fikk sparken fra Astana i 2007, anklaget for bruk av testosteroner og andre doping produkter.

I 2006 fikk de to rytterne blodoverføringer ved universitetet i Freiburg, sammen med Patrik Sinkewitz, som senere innrømmet dopingbruk til den tyske sykkelunionen, hevder rapporten.

Sinkewitz fikk i 2007 sparken fra T-Mobile etter at en blodprøve viste unormalt høye verdier av testosteron. Tyskeren innrømte senere bruk av EPO i tillegg til å ha fått blodoverføringer.

Sparket leger

I to år har den uavhengige kommisjonen, på vegne av universitetet i Freiburg, undersøkt legene Lothar Heinrich og Andreas Schmid, som jobbet for T-Mobile og som i 2007 fikk sparken fra universitetet i Freiburg.

Begge legene innrømte for to år siden at de var involvert i å dope Telekom-syklister i 1999.

Etter å ha avhørt 77 vitner og undersøkt 58 000 blodprøver, konkluderer den 64 sider lange rapporten fra kommisjonen at Team Telekom bedrev utstrakt doping helt til 2006.

Det tyske sykkellaget startet under navnet Deutsche Telekom, og heter i dag Team High Road etter å ha byttet navn fra T-Mobile i 2007.

Edvald Boasson Hagen skrev kontrakt med T-Mobile i 2007, men begynte ikke å sykle for laget før i 2008, da laget i mellomtiden hadde byttet navn til Team High Road.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal