Anklager Riiber for dressjuks etter video: – Jeg bare flirer av det

Jarl Magnus Riiber blir uthengt som en juksemaker i finske medier. Selv tar den norske kombinertstjernen påstandene med knusende ro.

Jarl Magnus Riiber

ANKLAGES FOR JUKS: Jarl Magnus Riiber beskyldes for å jukse med hoppdressen i Finland.

Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

– Det er ikke noe nytt at finske medier melder på andre utøvere. Spesielt ikke oss nordmenn, sier Riiber til NRK.

I en video publisert i den finske avisen Iltalehti, ser man Riiber på toppen av bakken i finske Lahti forrige sesong.

«Videoen avslører hvordan den kombinerte superstjernen jukset i Lahti før han skal måle hoppdrakten», er tittelen over videoen.

Den finske avisen går dermed langt i å antyde at Riiber jukser før han skal inn på dresskontrollen hvor de tar skrittmål av dressen.

I videoen ser man at Riiber lager dressen litt større og at han også drar dressen litt oppover i nakken.

FIS World Cup Ruka Nordic

Riiber anklager finske medier for å komme med saker basert på mye meninger og lite fakta.

Foto: Emmi Korhonen /lehtikuva / NTB

– Konspirasjonsteorier

Den finske avisen har snakket med Mikko Virmavirta, som er medlem av utstyrskomiteen i FIS. Han understreker at det ikke er ulovlig å justere på hoppdrakten før kontrollen, men sier likevel at han regner dette som en form for lureri.

– Dette handler ikke om noe annet, sier han, ifølge Iltalehti.

Riiber forteller at han ikke tar beskyldningene alvorlig.

– Det har vært et interessant år fra finske mediers side. Det er mye konspirasjonsteorier som er basert på meninger og lite fakta. Så ja, her prøver de å vri det om til at jeg jukser, sier han.

– Jeg bare flirer av det. Det er en helt vanlig prosedyre som jeg og veldig mange andre gjør på toppen. De som har filmet akkurat den videoen, har jo latt være å filme de andre hopperne før meg.

Johan Remen Evensen

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen sier Riiber ikke gjør noe ulovlig.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Mer vanlig å tøye grensene

Hopperne er ute etter størst mulig bæreflate, og jo større dressen er, jo større bæreflate får man. Men Riiber gjør ingenting som er ulovlig, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Ut ifra regelboka gjør han absolutt ingenting galt. Regelverket sier at man har en kontroll å forholde seg til på toppen og i bunnen av bakken. Utover det kan man gjøre hva man vil, sier Evensen.

NRKs hoppekspert forteller at det er blitt mer vanlig å tøye grensene når det kommer til utstyr.

– Riiber er en smart, nysgjerrig og nytenkende utøver som liker å utforske nye veier å bli bedre på. På det området har Finland ligget bakpå en stund, forklarer han.

– Derfor tror jeg at slike saker er et resultat av uvitenhet. Jeg tror ikke de skjønner hva han driver med når han trikser med dressen og dermed blir det stor ståhei når det blir fanget på film.

Riiber selv er også klar over at finnene sliter med å henge med på utstyrsfronten. Det er hopplegenden Janne Ahonen som designer de finske hoppdressene.

– Jeg har en god tone med de finske utøverne, og de er kjente for å henge litt etter der, ja. Janne tror vel fortsatt at dressene han brukte i 2005 er de beste, sier Riiber og ler.

Siste nytt

 • Får ikke rykke fram i vaksinekøen

  Danmarks deltakere i Tokyo-OL får ikke særegen vaksinehjelp fra egne myndigheter i tiden før avreise.

  Det fastslår kulturpolitisk talsmann Kasper Sand Kjær for regjeringspartiet Socialdemokratiet.

  Danmarks idrettsforbund har ytret ønske om å få sikret vaksiner til deres OL-deltakere før sommerlekene i Japan.

  Heller ikke i Norge har det vært aktuelt å la OL-utøvere få «snike» i vaksinekøen.

  Pernille Blume
 • Haslum-trenaren må gå

  Sten Stockfleth er ferdig som trenar for Haslums eliteserielag i handball, opplyser klubben i ei pressemelding torsdag.

  Stockfleth har leia laget dei siste fire sesongane og hadde opphavleg to år igjen av avtalen sin med Haslum. Den er no avslutta.

  – Styret har sett at klubben gradvis har bevega seg i ei retning som vi ønskjer å forandre, og den forandringa meiner vi må skje no, seier styreleiar Knut Guldbrandsen i ei melding.

  Stockfleth vart informert om avgjerda til klubben torsdag morgon.

  – Det kom litt som eit sjokk, seier han til Budstikka.

  Sten Stockfleth
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • - Positivt at fansen protesterer

  Manchester United-tilhengarar blokkerte begge inngangane til klubbens treningsfelt, slik at spelarane ikkje fekk trene, melder Manchester Evening News.

  Det var ein protest mot klubbeigarane Glazer-familien, som sa ja til at United skulle vere med i den europeiske superligaen.

  – At folk tar seg inn og stiller seg framfor døra til Solskjær og spelarane det utgjer ein skilnad. Eit lite steg rett retning, seier Dag Langerød i united.no til NRK.

  Bilete i sosiale media viser supporterar med store banner ved begge inngangane. Eitt har teksten «Glazer ut,» eit anna «Vi bestemmer når de spelar».

  – Det er protestar eg er veldig positiv til, seier Langerød.

  – Frå klubb til klubb må vi faktisk stole på at ein del i Manchester og omegn orkar å reise til treningsfeltet og seie frå. Laurdag er det varsat ein større protest. Så får vi sjå kor mange som møter opp, seier Langerød.

  – Kva er haldninga i Norge?

  – At Glazes må kjempast mot. Mange trua med å melde seg ut av supporterklubben. Men no er vi over på at vi treng endringar. Kan vi få supporterar inn i styrerommet? Kan ein skrive ting inn i lover og reglar for Premier League? Supporterane må stå på vidare.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal