NRK Meny
Normal

Anja teller på knappene

Har ikke bestemt seg for om hun skal legge opp eller ta et år til.

Anja Pärson

Anja Pärson

Svenskenes alpiness Anja Pärson kjørte sitt siste OL-løp på fredag. Den sju ganger verdensmesteren var fornøyd med lekene selv om hun bare vant en medalje, en bronse i super-kombinasjonen , av fem mulige.

- Forhåpentligvis vil jeg komme tilbake fra pausen og kjøre på ski et år til. Hvis ikke, vil mitt siste løp være om to uker, sier Pärson, som kjørte ut i andre omgang av slalåmrennet fredag.

- Jeg fikk en skrens og hadde ingen sjanse til å komme tilbake. Det er slikt som skjer i ski.

Slo seg gul og blå

Pärson lå på sølvplass da hun kjørte ut i utforrennet i OL. Likevel kom hun sterkt tilbake og gjennomførte et solid utfor- og slalåmrenn i super-kombinasjonen. Tyske Maria Riesch vant, mens Julian Mancuso ble nummer to.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I super-G lå svensken på en lovende 12. plass etter første omgang, men endte til slutt helt nede på en 22. plass etter runde to.

Les også: Her går det galt for Järbyn

Kunne passert Kostelić

I Torino i 2006 tok Pärson sin eneste gullmedalje i OL, i slalåm. Men hun har flere medaljer. Det ble bronse i både kombinasjonen og i slalåm. Fire år tidligere, i Salt Lake City i 2002, tok hun også bronse i slalåm og sølv i storslalåm.

I alpint for kvinner har Pärson seks medaljer - det samme som tidligere rival og legende Janica Kostelić. På fredag hadde Pärson sjansen til å ta medaljen som ville ført henne til topps på statistikken. Det skjedde ikke.

- Noen ganger er ikke medaljen det viktigste, sier Pärson, som kommer fra Tærnaby i Nord-Sverige - fødestedet til alpine legenden Ingemar Stenmark.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag